Yrittäjä ei jää yksin Elisan asiakkaana

Lukuaika 3 min

Yrittäjän arkea helpottaa, kun kaikki tietoliikenne- ja -tekniikka-asiat hoituvat tutun oman yhteyshenkilön kautta. Lisäarvoa antaa mahdollisuus olla yhteydessä silloin kun itselle sopii.

Toimivat tietoliikenneyhteydet ja laitteet, sopivat IT-palvelut ja ajantasainen tietoturva ovat tarpeen jokaiselle yrittäjälle. Ne ovat perusedellytys sujuvalle liiketoiminnalle, mutta niistä huolehtiminen vie usein aikaa ja energiaa ydinliiketoiminnalta.

Elisa tarjoaa siksi pk-yritysasiakkailleen henkilökohtaista palvelua, jolla tietoliikenteeseen ja -tekniikkaan liittyvistä asioista ei tarvitse kantaa itse huolta – ja samalla hoituvat tarvittaessa myös perheen liittymä- ja päätelaiteasiat. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä?

Oma yhteyshenkilö pitää huolta tarpeistasi

“En vaihtaisi vaikka saisin 30 pinnaa halvemmalla samat tuotteet. Edustan melko isoa pk-yritystä, jolla ei ole mahdollisuutta palkata sihteeriä hoitamaan juoksevia asioita ja ne jäävät paikallisjohdon kontolle.”

”Kun auttamassa on ammattitaitoinen ja palvelualtis kumppani, tekeminen on radikaalisti stressittömämpää ja palkitsevampaa”, siteeraa Petteri Soini terveydenhoitoalan yritysasiakasta, jolta oli tullut spontaani palaute. Soini vastaa Elisan yritysmyymäläkanavasta.

Kun yrittäjä on meihin yhteydessä tai käy myymälässä, hänelle tarjotaan omaa yhteyshenkilöä. On turvallista, kun on nimetty, tuttu ihminen, johon voi aina olla yhteydessä tai jota voi tulla tapaamaan tarvittaessa myymälään tai virtuaalisesti”, Soini sanoo.

Elisan myymälöissä pidetään huolta, ettei asiakkaalle jää koskaan tunnetta, että hän jäisi yksin asiansa kanssa. Oma yhteyshenkilö varmistaa, että asia hoidetaan aina loppuun asti.

Kun oma yhteyshenkilö tietää ja tuntee asiakkaansa, aikaa ei tuhraannu perusasioiden kartoituksiin, vaan voidaan palvella heti juuri niissä asioissa, jotka ovat kulloinkin tärkeitä. Yhteyshenkilö voi myös aktiivisesti ehdottaa fiksuja uusia ratkaisuja yrittäjän liiketoiminnan tueksi.

“Meille Elisan myymälöissä on tärkeää kohdata ihmiset ihmisinä, kokonaisvaltaisesti. Yrittäjä on myös kuluttaja, jolla on mahdollisesti perhe omine liittymä- ja palvelutarpeineen.

”Oma yhteyshenkilö tuntee asiakkaansa ja samalla, kun hoidetaan yrityksen tarpeet kuntoon, voidaan tarkistaa, vastaavatko kodin verkkoyhteydet arjen vaatimuksiin ja onko vaikkapa lapsilla sopivat liittymät”, Soini kertoo.

“Me huolehdimme ettei sinun tarvitse”

“Pienen yrityksen toimitusjohtaja lähetti vastikään kiitosta omasta yhteyshenkilöstään, joka soittaa säännöllisesti kysyäkseen ‘mitä kuuluu’. Oma myyjä on keskustelujen pohjalta paitsi päivittänyt asiakkaalle sopivat tietoliikenneyhteydet, uuden päätelaitteen ja järjestänyt tälle tietoturvapalvelut, myös auttanut niiden käyttöönotossa.

”Asiakas kiitteli yhteyshenkilöstä, joka aidosti huolehtii ja välittää asiakkaastaan”, kertoo Ville Airaksinen, Elisan yritysasiakasmyynnin osastopäällikkö.

Juuri välittämisen kokemus on se, mihin säännöllisillä yhteydenotoilla pyritään. Elisalta ollaan yhteydessä asiakkaisiin säännöllisesti, vähintään kerran vuodessa. Näin huolehditaan, että yrittäjällä on aina oikeat palvelut käytössään, silloinkin, kun toiminnan laajuus on esimerkiksi muuttunut.

“Säännöllisillä yhteydenotoilla varmistetaan, että palvelut ovat ajan tasalla. Kuuntelemme yrittäjää ja tämän tarpeita ja tarjoamme ratkaisuja mahdollisiin ongelmiin tai palveluja, joilla yrittäjä voi kehittää tai helpottaa liiketoimintaansa”, Airaksinen kertoo.

Esimerkiksi koronapandemia on lisännyt tarpeita etäyhteyksien ja etätyön järjestämiseen. Tarvittaessa on saatu nopeastikin rakennettua ratkaisu, jolla liiketoimintaa voi jatkaa ja kehittääkin etäyhteydessä turvallisesti ja asiakkaille sopivalla tavalla.

“Tärkeintä on, että ei tarvitse huolehtia, vaan on tunne että huolehditaan”, Airaksinen sanoo.

Hoida asiat helposti omassa aikataulussasi

“‘Ihan loistavaa ja nopeaa palvelua yrityksellemme! Kaikki sujui helpommin kuin olisin ikänä uskonut’, ‘Säästi paljon aikaa, kun suositeltiin minulle sopivaa tuotetta ja liittymäratkaisua’, ‘Tämä oli päivän kohokohta, kiitos aivan loistavasta palvelusta!’ Tällaista palautetta tulee jatkuvasti yritysasiakkaiden verkkokaupan chattiin”, kertoo Katja Palokas, Elisan yritysasiakkaiden online-myyntipäällikkö.

Palokkaan mukaan monelle on helpottavaa, kun asiointikanavan voi valita omien mieltymyksiensä mukaan. Yksi pitää verkkoasioinnista, toinen taas haluaa jutella puhelimessa. Liiketoiminta voi myös olla sellaista, ettei päivällä asioiminen onnistu tai töitä tehdään tien päällä. Silloin mahdollisuus asioida juuri itselle sopivaan aikaan on hyvä lisä.

“OmaElisa on meillä verkkoasioinnin kotipesä, jossa yrittäjä voi hoitaa tunnistautuneena asioitaan silloin, kun hänelle sopii, laskujen tarkistuksesta vaikka liittymien päivitykseen. Verkkokauppaostokset hoituvat myös OmaElisassa tunnistautumalla”, Palokas kertoo.

Verkkokaupassa reaaliaikaista apua saa virka-aikaan myös yritysmyyjiltä, jotka ovat Kysy myyjältä -chatin päässä omilla nimillään. Jos asia on laajempi, chatistä siirrytään joustavasti puhelinyhteyteen tai voi varata etäyhteyden kasvotusten verkossa.

“Kehitämme koko ajan verkkoasiointipalvelujamme. Tavoite on tehdä niistä yhä paremmin asiakkaiden yksilöllisiä tarpeita palvelevia ja lisätä samanlaista henkilökohtaista kokemusta kuin myymälätapaamisissakin”, Palokas kertoo.

Lue myös:

Uusia asioita ja tulosta syntyy yhdessä tekemällä

Palvelemme sinua:

Henkilökohtaista palvelua yrittäjille myymälöissä