Microsoft 365-lisenssi kannattaa päivittää nyt

Lukuaika 2 min

Microsoft-yrityslisenssien tilausmalli muuttuu ja uusia ominaisuuksia saaneiden lisenssien hinnat nousevat maaliskuussa 2022.

Microsoft uudistaa 365-pilvipalveluidensa hankintamallin keväällä 2022. Muutokset koskevat kaikkia Elisan asiakkaita, jotka tilaavat Microsoftin yrityslisenssejä.

Nykyiset toistaiseksi voimassa olevat sopimukset muuttuvat alkuvuodesta määräaikaisiksi sopimuksiksi, joiden voimassaoloajat ovat 1 kk ja 12 kk.

”Sopimukset kannattaa päivittää määräaikaiseksi tammi-helmikuussa 2022”, suosittaa Elisan pk-yritysasiakkaiden IT-palveluiden GTM-toimenpiteistä vastaava johtaja Annamaija Pelkonen. Jos sopimusta ei päivitä 21.2.2022 mennessä, jatkuu sen voimassaolo automaattisesti 1 kuukauden määräaikaisena sopimuksena.

Samalla kun Microsoft uusii lisenssointimallinsa, nostaa se suosituimpien yrityslisenssien hintoja. Esimerkiksi Microsoft 365 Business Basic ja Premium, Office 365 E1-E5 ja Microsoft 365 E3 -lisenssien hinnat nousevat 1.3.2022 keskimäärin 13 prosenttia. Lisäksi kaikkien 1 kuukauden lisenssien hintaa korotetaan 20 prosentilla 1.7.2022.

”Vanhat hinnat kuitenkin säilyvät koko sopimuskauden ajan. Hinnankorotuksilta välttyy seuraavan vuoden ajaksi, kun tekee 12 kuukauden määräaikaisen tilauksen viimeistään 21.2.2022”, kertoo Pelkonen.

Microsoftin nykyinen tilausmalli on ollut kätevä yrityksille, joiden lisenssitarve vaihtelee vuoden mittaan. Asiakas voi jatkossakin päivittää lisenssejä parempiin kesken tilauskauden ja lisätä niitä. Olemassa olevan lisenssityypin lisätilaus lisätään samalle tilausjaksolle, kun taas uusien lisenssien tilaukset aloittavat uuden tilausjakson (1 kk tai 12 kk).

Kuukausisopimuksen tilaushinta tulee jatkossa olemaan 20 prosenttia vuositilausta kalliimpi. Pelkonen suosittelee yhden kuukauden sopimusjaksoa vain, jos vaikkapa kausityöntekijät kasvattavat lisenssitarvetta sesonkiaikoina. ”Järkevin vaihtoehto tässä tilanteessa on hankkia vakituisten työntekijöiden lisenssit 12 kk sopimuksella, ja kausityöntekijöiden lisenssit 1 kk:n sopimuksella.”

Elisan IT-tukipalvelut auttavat muutoksen yli

Microsoft-tilauksia päivittäessä on hyvä tarkastaa, palveleeko nykyinen lisenssikanta yrityksen tarpeita parhaalla mahdollisella tavalla. Elisa tiedottaa kaikkia M365-asiakkaita hintamuutoksesta tammikuun alussa. Jo ennen sitä kannattaa käydä yrityksen nykyinen lisenssikanta läpi.

”Näin tilaus voidaan yhdessä päivittää vastaamaan yrityksen tarpeita.”

Hintojen korotuksen vastineeksi Microsoft-lisenssit ovat uudistuneet. ”Microsoft 365 -tuoteperheen uudet lisenssit sisältävät kaiken olennaisen hybridityöhön – niillä saa käyttöönsä esimerkiksi laitehallinnan työkalut ja merkittäviä parannuksia tietoturvaan”, Pelkonen kertoo.

Jotta ei maksa turhasta, kannattaa Microsoft-lisenssien uudet ominaisuudet hyödyntää. Tässä voi auttaa esimerkiksi yksityisyrittäjille ja pk-yrityksille suunniteltu Elisa Yritysguru -palvelu. Se on ketterä IT-tukipalvelu, joka skaalautuu yrityksen tarpeen mukaan.

Lue lisää Microsoftin hintamuutoksista sekä yleisimmistä kysymyksistä sivuillamme.

Lue myös

M365: yksi lasku riittää ja kirjanpito kiittää

Yritysguru vinkkaa: Näin saat oman verkkotunnuksen käyttöön Microsoft 365 -palvelussa

Näin hallitset nopeasti kehittyvää Microsoft 365 -ympäristöäsi

M365-pilviympäristön onnistunut muutoshallinta