Microsoft-lisenssien muutokset

Tietoa Microsoft-lisenssien muutoksista sekä uudesta Elisa Lisenssien hallintaportaalista.

Kauan odotettu itsehallintaportaali Microsoft-lisenssien käyttöön

Uuden Elisa Lisenssien hallintaportaalin avulla voit helposti hallita yrityksesi Microsoft-lisenssejä itse. Portaalissa pystyt tilaamaan uusia tuotteita, hallitsemaan loppukäyttäjiä sekä seuraamaan tuotteiden laskutusta. Kirjautuminen hallintaportaaliin tapahtuu Yritysten OmaElisan kautta.

Palveluun kirjautuminen ja lisenssitietojen katsominen on maksutonta. Lisäksi voit jatkossa allokoida lisensseille käyttäjiä ja resetoida salasanat maksutta. Lisenssimääriin tehtävät muutokset ja lisenssien avausmaksu laskutetaan jatkossa palveluhinnaston mukaisesti.

Palvelumaksut tulevat voimaan yrityksesi lisenssien sopimuskauden uusiutuessa. Jos sinulla on useita sopimuskausia 12 kuukauden lisensseillä, tulee palvelumaksut voimaan viimeisimmän sopimuskauden uusiuduttua.

Itsepalvelussa tehtävät muutokset ovat edullisempia verrattuna asiakaspalvelun tekemiin muutoksiin. Portaalin julkaisun myötä päivitämme myös palvelukuvausta sekä sopimusehtoja.

Q&A – Elisa Lisenssien hallintaportaali

Lisenssien hinta- ja sopimusmuutokset

Microsoft on ilmoittanut tarkastavansa jatkossa EU/ETA -alueen lisenssihinnoitteluja puolivuosittain. Microsoft tarkistaa lisenssihintojaan valuuttakurssin vaikutuksen minimoimiseksi globaalissa lisenssihinnoittelussa.

Ensimmäisen tarkistuksen jälkeen Microsoft on päättänyt korottaa EU/ETA-alueen lisenssihintoja 1.4.2023 alkaen. Lisenssien kuukausihinta nousee 11% kaikissa Microsoft 365 -lisensseissä. Hintamuutos vaikuttaa välittömästi 1.4.2023 alkaen 1kk tilausjakson lisensseihin. 12kk tilausjakson lisenssien hinnat nousevat tilauskauden päätteeksi. Ilmoitettu 11% hintakorotus on voimassa toistaiseksi.

Hinnat tullaan Microsoftin toimesta tarkistamaan jatkossa puolivuosittain ja me Elisalla seuraamme tilannetta aina tuoreimmista muutoksista kertoen. Nyt voimaan astuva 11% korotus vaikuttaa EU/ETA alueella yleisesti (EUR/DKK/NOK) ja on esimerkiksi Ruotsissa (SEK) 15% ja Iso-Britanniassa (GBP) 9%. Microsoft on julkisesti viestinyt, että hinnat voivat kurssimuutosten myötä myös laskea, mikäli euron ja dollarin välinen kurssi kehittyy EU/ETA-alueen kannalta positiiviseen suuntaan.

Jos haluat tehdä päivityksiä nykyisiin lisensseihisi, voit pian hallita Microsofin lisenssejä itse uudessa Elisan Lisenssien hallintaportaalissa. Voit myös ottaa yhteyttä Elisan myyntiin – autamme sinua valitsemaan lisenssit, jotka vastaavat yrityksesi tarpeita parhaiten. Suosittelemme päivittämään 1kk tilausjakson 12kk tilausjaksoon, näin toimimalla hintakorotusten vaikutus astuu voimaan vasta myöhemmin.

In English

På Svenska

Q&A – muut hinta- ja sopimusmuutokset

Heräsikö kysymyksiä tai haluatko päivittää Microsoft-lisenssisi?

Jätä viesti tai soita, niin myyjämme auttaa sinua eteenpäin:

Jätä viesti, niin otamme sinuun yhteyttä