Yritysguru vinkkaa: Näin saat oman verkkotunnuksen käyttöön Microsoft 365 -palvelussa

Lukuaika < 1 min

Yrityksen viestinnän uskottavuuden ja toimivuuden kannalta on tärkeää, että sillä on käytössään oma verkkotunnus (esimerkiksi yritys.fi).

Verkkotunnuksen voi ottaa käyttöön Microsoft 365 -palvelussa. Uusi verkkotunnus voidaan varata yritykselle palvelun tilausvaiheessa, mikäli yrityksellä ei sellaista vielä entuudestaan ole.

Verkkotunnuksen käyttöönottaminen lähtee käyntiin sillä, että verkkotunnus lisätään palveluun. Lisääminen tapahtuu järjestelmänvalvojatunnuksella Microsoft 365 –palvelun hallintakeskuksesta. Verkkotunnukset löytyvät hallinnasta Asetukset / Settings -valinnan alta kohdasta Toimialueet / Domains.

Kun palveluun lisätään uusi verkkotunnus, pitää se ensimmäiseksi verifioida palveluun. Palvelun käyttäjän tulee siis todistaa Microsoftille, että hän omistaa kyseisen verkkotunnuksen. Tunnistaminen tehdään käyttäen verkkotunnuksen nimipalvelinta eli DNS-tietoihin lisättävää tekstiarvoa.

Kun verkkotunnus on tunnistettu, palvelu kertoo loput määritettävät tietueet, jotta esimerkiksi sähköpostiliikenne toimii jatkossa Microsoft 365- palvelun kautta. Tässä kohtaa on tärkeää huomioida, että jos verkkotunnus on aiemmin jo ollut sähköpostikäytössä, tulisi käyttäjätilit luoda valmiiksi ennen kuin sähköpostiliikenne käännetään ohjautumaan uuteen palveluun. Silloin vältytään turhilta katkoksilta ja virheviesteiltä.

Sähköpostiliikenne voidaan siis ohjata vain yhteen palveluun kerrallaan. Jos verkkotunnus on tarkoitus ottaa käyttöön Microsoft 365 -palvelussa, on suositeltavaa ohjata myös sähköpostiliikenne sinne.

Kaikki nimipalvelinmuutokset hoituvat sen tahon kautta, joka ylläpitää käytettävää verkkotunnusta. Jos ei ole tiedossa mistä ja miten tämä tapahtuu, kannattaa olla suoraan yhteydessä siihen palveluntarjoajaan, jolta verkkotunnus on hankittu.

Lisää ohjeita verkkotunnuksen lisäämiseen. Jos tarvitset apua verkkotunnuksen määrittämisessä Microsoft 365 -palveluun, ota yhteyttä Yritysguruun.

Lue myös

Bisnes turvaan kaksivaiheisella tunnistautumisella

Oma verkkotunnus tuo yrittäjälle uskottavuutta ja turvallisuutta

Yritysguru vinkkaa: Microsoft Teams on etätyön paras apu

Käytäthän tietoturvallista videoneuvottelua?

Kirjoittanut

Yritysguru

Elisa Yritysguru tarjoaa yrityksille teknistä tukea, käyttöönoton ja käytön neuvontaa sekä asennusapua puhelimitse tai paikan päällä. Lisätietoa ja yhteystietomme löydät sivustoltamme osoitteesta Yritysguru.