Millaiseen työkäyttöön taittuvanäyttöiset Samsungin uutuudet Z Fold5 ja Z Flip5 sopivat parhaiten?

Lukuaika 3 min

Samsung on parantanut taittuvanäyttöisiä älypuhelimia entisestään: lisää tehokkuutta ja keveyttä, paremmat näytöt ja ohuempi saumaton sarana sekä pidempi akkukesto.

Millaiseen työkäyttöön Samsungin vuoden 2023 taittuvanäyttöiset uutuudet, hyvin erilaiset puhelimet, iso tabletin ja puhelimen yhdistävä Galaxy Z Fold5 ja pienempi taskuun menevä Galaxy Z Flip5 sopivat parhaiten?

Galaxy Z Fold5 – tehokas ja monipuolinen työväline liikkuvaan työntekoon

Suljettuna Samsung Galaxy Z Fold5 on 6,2 tuuman näytöllä varustettu monipuolinen älypuhelin. Avattuna se on 7,6 tuuman täysverinen tabletti. Ainutlaatuinen yhdistelmä tarjoaa tehokkaan työvälineen liikkuvaan, paikkariippumattomaan työntekoon modernissa digitaalisessa työpaikassa.

Tehokas työnteko on Galaxy Z Fold5:llä helppoa. Isossa näytössä voi moniajotilassa käyttää samanaikaisesti jopa kolmea eri sovellusta. Esimerkiksi sähköposteja kirjoittaessa samaan näyttöön saa näkyville vaikkapa toisen dokumentin ja Teams-kokouksen. Microsoftin työsovellukset hyödyntävätkin mainiosti isoa näyttöä.

Liikkuvassa työnteossa Galaxy Z Fold5 voi monessa tapauksessa jo korvata kannettavan tietokoneen.

Iso näyttö taittuu niin sanotussa Flex Modessa 75–115 asteen kulmaan. Tällöin sovellukset voivat näyttää eri näkymät näytön eri osissa ja tehostaa siten työntekoa.

Näytön alareunassa on tehtäväpalkki, joka on kätevä oikotie monen sovelluksen yhtäaikaiseen käyttöön ja eri sovellusten välillä siirtymiseen.

Foldin työkäyttöä helpottaa erikseen hankittava uusi, aiempaa kevyempi Samsungin S Pen -kynä, joka toimii työsovelluksissa erinomaisesti. Puhelin osaa muuntaa kynällä käsin kirjoitetun tekstin normaaliksi tekstiksi. Kynällä voi myös ohjata esityksiä ja vaihtaa dioja.

Galaxy Z Fold5:ssä on mainio ja monipuolinen kamerajärjestelmä, joka tarjoaa uusien Galaxy S 23 -mallien tapaan erinomaiset työkalut monipuoliseen järjestelmäkameran tasoisten valokuvien ja videoiden ottamiseen. Kuvia ja videoita voi käyttää helposti näyttävään somemarkkinointiin.

Uusi Galaxy Z Fold5 on monella tapaa parannettu aikaisemman sukupolven mallista. Uuden parannetun saumattoman saranansa ansiosta Galaxy Z Fold5 on aiempaa ohuempi ja kevyempi. Laitteen molempia kirkkaita näyttöjä voi käyttää päivänvalossa ongelmitta. Uusi tehokas Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri kuluttaa vähemmän virtaa, jolloin 4000 mAh:n akku kestää työkäytössä aikaisempaa pidempään, helposti koko työpäivän. IPX8-suojausluokituksen ansiosta Fold5 kestää 30 minuutin upotuksen veteen, jopa 1,5 metrin syvyyteen.

Galaxy Z Flip5 – taskukokoinen työpuhelin visuaaliseen työntekoon

Samsung Galaxy Z Flip5 on erilainen taittuvanäyttöinen puhelin, joka suljettuna menee kätevästi taskuun ja on avattuna täysverinen 6,7 tuuman näytöllä varustettu huippupuhelin. Se sopii erityisesti sosiaalisen median vaikuttajille ja kaikille, jotka haluavat helposti taskuun menevän puhelimen, mutta jotka eivät silti halua tinkiä huippupuhelinten ominaisuuksista.

Päänäytön aukaisemalla työnteko hoituu Galaxy Z Flip5:llä ripeästi. Ison 6,7-tuumaisen taittuvan näytön voi jakaa kahdelle sovellukselle rinnakkain, mikä tehostaa työntekoa.

Uudessa Galaxy Z Flip5:ssä on lähes kaksi kertaa aiempaa isompi 3,4 tuuman etunäyttö. Sen avulla puhelimen eri sovelluksia ja myös kameraa voi käyttää pienessä koossa monipuolisesti aukaisematta puhelinta lainkaan.

90 asteen kulmaan taitettuna puhelin toimii kuvatessa kätevänä jalustana, jonka avulla voi ottaa monipuolisesti kuvia ja videoita Galaxy Z Flip5 -mallin laadukkaan kamerajärjestelmän avulla. Kuvanvakain, henkilökuvaustila ja hämäräkuvaustila takaavat teknisesti laadukkaat visuaaliset lopputulokset. Puhelin sopiikin mainiosti paljon somemarkkinointia kuten TikTok-videoita tekeville työntekijöille ja yrittäjille.

Uuden parannetun saumattoman saranan ansiosta myös Galaxy Z Flip5 on aiempaa ohuempi ja kevyempi. Uusi tehokas Snapdragon 8 Gen 2 -järjestelmäpiiri kuluttaa vähemmän virtaa, jolloin 3700 mAh:n akku kestää monipuolisessa tehokäytössä aiempaa pidempään. IPX8-suojausluokituksen ansiosta puhelin kestää 30 minuutin upotuksen veteen, jopa 1,5 metrin syvyyteen.

Galaxy Z Fold5 ja Z Flip5 ovat vastuullisen yrityksen työpuhelimia

Samsungin taittuvanäyttöisten uutuusmallien elinikäennuste on erinomainen. Samsung on luvannut puhelimille neljän vuoden Androidin käyttöjärjestelmäpäivitykset sekä jopa viisi vuotta tietoturvapäivityksiä. Puhelinten erinomainen suorituskyky ja kestävyys ennustavat pitkää käyttöikää.

Samsung käyttää uusissa taittuvanäyttöisissä puhelimissaan kaksi kertaa aiempaa enemmän kierrätettyä alumiinia, lasia ja muovia. Uutuusmallien pakkauskoko on minimoitu ja myyntipakkausten mukana ei toimiteta lainkaan laturia.

Uutuuspuhelinten koko elinkaaren hiilijalanjälki on laskettu. Samsungin uutuusmallit sopivatkin hyvin yrityksille, joiden tavoite on hiilineutraali liiketoiminta.

Katso kaikki Samsung-tuotteet kaupassamme >>

Tutustu uusiin Galaxy S23 -sarjan puhelimiin ja valitse omiin työtapoihisi parhaiten sopiva puhelin >>

Samsung Galaxy Z Fold5 5G

Samsung Galaxy Z Fold5 5G

Päänäyttö: 7,6” 2176 x 1812
Etunäyttö: 6,2”, 2316 x 904
Tallennustila: 256 / 512 / 1000 Gt
Keskusmuisti: 12 Gt
Takakamerat: 12+50+12 MP
Etukamerat: 10+4 MP
Akku: 4400 mAh
Suojaus: IPX8
Mitat: 154,9 x 129,9 x 6,1 mm (avattuna), 154,9 x 67,1 x 13,4 mm (suljettuna)
Paino: 253 g

Samsung Galaxy Z Flip5 5G

Samsung Galaxy Z Flip5 G

Päänäyttö: 6,7”, 2640 x 1080
Etunäyttö: 3,4”, 720 x 748
Tallennustila: 256 / 512 Gt
Keskusmuisti: 8 Gt
Takakamerat: 12+12 MP
Etukamera: 10 MP
Akku: 3700 mAh
Suojaus: IPX8
Mitat: 165,1 x 71,9 x 6,9 mm (avattuna), 85,1 x 71,9 x 15,1 mm (suljettuna)
Paino: 187 g

Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa Samsung Galaxy Z Fold5 5G 256GB yritykselle >
Tilaa Samsung GalaxyZ Fold5 5G 512GB yritykselle >

Tilaa Samsung Galaxy Z Flip5 5G 256GB yritykselle >
Tilaa Samsung Galaxy Z Flip5 5G 512GB yritykselle >

Tilaa Samsung Galaxy Z Fold5 ja Z Flip5 -puhelimia kuluttajana >

Lue myös:

Vertailussa 500 ja 1000 euron 5G-puhelimet – keskihintaiset haastavat huiput

Keskihintaiset 5G-puhelimet ovat järkiostos

Puhelimen osto yritykselle – mitkä asiat kannattaa huomioida verotuksen näkökulmasta

Parhaat vinkit puhelimen sujuvaan vaihtamiseen