IoT eli esineiden ja asioiden internet

IoT vie datalla johtamisen uudelle tasolle

Yhdistämme esineiden internetin osaksi liiketoimintaasi

IoT (Internet of Things) tarkoittaa fyysisten esineiden lisäksi palveluiden, ohjelmistojen ja järjestelmien liittämistä yhteen internetin avulla. IoT:n avulla yrityksesi saa reaaliajassa ja kustannustehokkaasti aivan uudenlaista dataa. IoT-sensorit lähettävät tietoa esimerkiksi laitteiden sijainnista, tuotteiden käyttöasteista tai kiinteistöjen sähkönkulutuksesta. Paremmalla tiedolla ohjaat yrityksesi toimintaa tehokkaammin ja viet datalla johtamisen uudelle tasolle. Analysoimalla dataa saat myös uudenlaista näkyvyyttä asiakaskokemukseen ja miten sitä voisi parantaa.

Elisan kattava, luotettava ja tietoturvallinen verkko takaa IoT-ratkaisujen toimivuuden. Voit hankkia meiltä IoT-ratkaisun kokonaisuutena tai vain tarvitsemasi osat, kuten IoT-liittymät ja -alustat. Valikoimastamme löytyy sekä valmiita kokonaisuuksia, että räätälöityjä vaihtoehtoja. Tiiviissä yhteistyössä varmistamme, että IoT-data tuo todellista lisäarvoa niin liiketoiminnallesi kuin loppuasiakkaillesi.

IoT-ratkaisumme

 • Laitenetti

  Elisa Laitenetillä saat yhteyden esimerkiksi yrityksesi valvontakameroihin, hälytysjärjestelmään tai lämmityslaitteisiin ja saat kerättyä dataa etänä.

 • IoT-liittymät

  Valikoimastamme löytyvät nopeat M2M- ja Narrowband IoT -liittymät yrityksesi tarpeen mukaan - sekä Suomeen että ulkomaille.

 • IoT-laitteet

  Toimitamme IoT-laitteita monipuolisesti: olosuhdesensoreita, palovaroittimia, valvontakameroita, GPS-paikantimia ja mobiilireitittimiä.

 • IoT-alusta laitedatan hallintaan

  Elisa Business IoT kerää kaikkien IoT-laitteidesi tuottaman tiedon yhteen näkymään, jonka avulla yrityksesi voi hyödyntää erilaisten IoT-laitteiden tuottamaa tietoa tehokkaasti ja turvallisesti.

 • IoT-alusta laiteliittymien hallintaan

  Elisa IoT Connectivity Management Platform on helppokäyttöinen IoT-alusta laiteliittymien hallintaan ja optimointiin – portaalin avulla näet yrityksesi kaikki IoT-liittymät yhdestä paikasta.

Räätälöyidyt IoT-kokonaisratkaisut

Elisalta saat myös kattavia IoT-kokonaisratkaisuja. Suunnittelemme kanssasi kokonaisuuden, joka sopii joustavasti yrityksesi toimintaympäristöön.

IoT-kokonaisratkaisumme mahdollistavat reaaliaikaisen datan keruun eri kohteista ja pystyt hyödyntämään tietoa liiketoiminnan kehittämiseen. Esineiden internetillä löydät vaihtoehtoja paikantamiseen, olosuhdetietojen hyödyntämiseen, energiatehokkuuteen sekä älykkäisiin tuotteisiin.

Kattava verkkomme takaa IoT-ratkaisujen toimivuuden ympäri Suomen ja kansainväliset kumppanimme mahdollistavat myös globaalit IoT-toteutukset.

Miksi valita Elisa kumppaniksi?

 • Kaikki tarvittava yhdestä paikasta

  Elisalta saat kaikki tarvitsemasi IoT-palvelut kätevästi yhdeltä luukulta. Meiltä löydät IoT-laitteet, -liittymät sekä tarvitsemasi datan helposti yhden käyttöliittymän kautta.

 • Monipuolinen asiantuntemus

  Panostamme IoT-osaamiseemme kokonaisvaltaisesti. Näin voimme tarjota yrityksellesi räätälöidyn ratkaisun, joka tuo uutta kilpailukykyä markkinoilla.

 • Huolehdimme IoT-tietoturvasta

  Elisalta saat IoT-ratkaisut turvallisesti ja autamme huolehtimaan datan suojauksesta. Näin vältät tietojenkalastelun ja hyökkäykset.

IoT:n käyttökohteita

 • Paikantaminen ja omaisuudenhallinta

  IoT-teknologialla voit paikantaa yrityksesi laitteita, ajoneuvoja ja muuta omaisuutta. Reaaliaikaisesta näkymästä näet hetkessä, missä eri välineet ja esineet sijaitsevat kartalla. Tämä helpottaa työnohjausta ja laitehallintaa - ja säästää aikaasi.

 • Olosuhdetietojen hyödyntäminen

  IoT-ratkaisuilla voidaan kerätä tarkkaa tietoa eri olosuhteista, kuten lämpötilasta ja ilmankosteudesta. Olosuhdetietoja voidaan käyttää esimerkiksi kiinteistöhuollossa, kun toimitilojen ilmastointia seurataan ja ohjataan etänä.

 • Energiatehokkuuden hallinta

  IoT mahdollistaa myös reaaliaikaisen seurannan energiamittauksessa. Etäluettavat sähkö- ja vesimittaukset tekevät seurannasta helppoa ja paikasta riippumatonta. Lisäksi automaattiset hälytykset auttavat huomaamaan epäkohdat, kuten vesivahingot.

 • Älykkäät tuotteet ja ratkaisut

  Internet of Things luo uusia digitalisaation mahdollisuuksia. IoT-ratkaisuilla voidaan esimerkiksi automatisoida ja ohjata monia prosesseja, kuten rakennuksen kulunvalvontaa ja katujen valaistusta. Näin älykkäät ratkaisut vapauttavat aikaa ja tuovat kustannussäästöjä.

IoT-teknologiat

Asiakkaiden kokemuksia IoT-ratkaisuista

Asiakascase: Stara

Stara:

“Kun saamme paikannustiedosta absoluuttisen tarkan liikkumisdatan gps-kilometreinä, pystymme laskemaan ajoneuvojemme käytön hiilidioksidipäästöt tarkemmin kuin perinteisesti ajoneuvokilometrejä tankkausten yhteydessä seuraamalla.”

Lue Staran case

Asiakascase: HappyOrNot

HappyOrNot:

“Todella hienoa, että Suomi ja Elisa ovat etunenässä NB-IoT -verkon käytössä. Se helpottaa meidän tuotekehitystä, kun pystymme testaamaan uusia tuotteita ja ottamaan ne ensimmäisenä käyttöön Suomessa.”

Lue HappyOrNotin case

Elisan IoT-verkko on kattava

Elisan kuuluvuuskartasta näet NB-IoT- ja LTE-M-verkkojen kuuluvuudet Suomessa.

Yhdistä IoT-ratkaisut näihin palveluihimme

Smart Factory (Teollinen Internet)

Privaattiverkko

Kyberturvapalvelut

NOC - verkon hallintapalvelu

Tutustu myös artikkeleihimme aiheesta: