IoT-datan seurantaIoT-datan seuranta
Elisa Business IoT

Hyödynnä IoT-dataa tehokkaasti ja turvallisesti

Elisa Business IoT on tiedonkeruupalvelu, jonka avulla yrityksesi voi hyödyntää erilaisten IoT-laitteiden tuottamaa tietoa tehokkaasti ja turvallisesti. IoT-laitteet voivat olla esimerkiksi erilaisia sensoreita, vesimittareita tai paikannuslaitteita.

Onko rakennustyömaan työkalut hukassa? Muuttuivatko kriittiset olosuhteen yllättäen? Elisan IoT-palvelulla seuraat tilannetta reaaliaikaisesti.

Kokoamme tarvitsemasi datan laitteista yhteen näkymään, mikä helpottaa työn hallintaa ja tehostaa toimintaa. Voit myös hyödyntää ja jakaa dataa rajapinnan kautta yrityksesi omiin järjestelmiin.

Elisan Business IoT -palvelu on tietoturvallinen ja skaalautuu monenlaisiin tarpeisiin. Tutustu ratkaisuihimme ja kysy lisätietoja!

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja asiantuntijamme kertovat lisää IoT-ratkaisuistamme.

kysy lisää

Käyttökohteet

Elisa Business IoT skaalautuu joustavasti erilaisiin tarpeisiin.

 • Paikannus ja omaisuudenhallinta

  Seuraa reaaliaikaisesti, missä omaisuutesi liikkuu. Voi seurata esimerkiksi laitteiden sijaintia, nopeutta ja suuntaa helposti. Voit myös asettaa hälytyksiä, jos laite poistuu sallitulta alueelta (geofence). Palvelu sopii erilaisten laitteiden, työvälineiden ja kulkuvälineiden paikantamiseen.

 • Olosuhdeseuranta

  Seuraa kriittisiä olosuhteita ja aseta hälytyksiä yllättävien muutosten varalle. Seuraa esimerkiksi lämpötilaa, ilmankosteutta tai CO2- ja VOC- arvoja helposti. Palvelu sopii monelle eri toimialalle esimerkiksi optimaalisten kuljetusolosuhteiden hallintaan sekä turvallisen ja kustannustehokkaan ilmanlaadun varmistamiseen.

 • Vesimittareiden etäseuranta

  Seuraa vedenkulutusta etänä ja aseta hälytyksiä, jos joku arvo ylittyy tai alittuu. Saat kulutuslukemat suoraan loppukäyttäjien laskuille ja muihin järjestelmiin. Voit yhdistää palveluun monia erilaisia vesimittareita (kiinteistömittarit, huoneistokohtaiset mittarit, aluevirtausmittarit, teollisuusvesimittarit jne.).

Elisa Business IoT -ratkaisun hyödyt

 • Tieto yhdessä paikassa

  Liiketoiminnan tarvitsema tieto on saatavilla nopeasti, luotettavasti ja kustannustehokkaasti yhdestä paikasta. Näin vältät datan siiloutumisen eri järjestelmiin ja pystyt yhdistämään eri IoT-laitteiden dataa yhteen järjestelmään. Tämä helpottaa tiedolla johtamista.

 • Tieto muuttuu toiminnaksi

  Ajantasainen tieto ja automaattiset hälytykset portaalista helpottavat datan seurantaa ja säästävät työntekijöidesi aikaa. Lisäksi ratkaisumme on integroitavissa osaksi yrityksesi muita järjestelmiä ja prosesseja, jolloin pääset hyödyntämään dataa entistä ketterämmin.

 • Tieto pysyy turvassa

  Ratkaisumme on tietoturvallinen. Voit luottaa siihen, että esimerkiksi tietoa keräävät laitteet eivät vahingossakaan päädy osaksi bottiverkkoa. Lisäksi sertifioidut asiantuntijamme varmistavat, että tietoturva on huomioitu alusta loppuun ja integraatiot tehdään huolella.

Palvelun sisältö

IoT-palvelun käyttöliittymä
 • Elisa Business IoT -palvelu sisältää laitteisiin tulevan liittymän, tietoliikenteen sekä IoT-datan keräämisen, muokkaamisen, tallentamisen ja jakelun. Valitse joustavasti kokonainen end-to-end-ratkaisu tai vain haluamasi osat.
 • Hallitse IoT-dataa palvelun käyttöliittymässä tai käytä valmista REST-rajapintaa.
 • Asiantuntijamme tukevat palvelun sisällön suunnittelussa, käyttöönotossa ja jatkuvassa kehittämisessä.
 • Elisa Business IoT -palvelu päivittyy automaattisesti ja kehitämme palvelua jatkuvasti eteenpäin asiakastarpeiden mukaan.

Haluatko nähdä demon palvelustamme?

Jätä yhteystietosi, niin esittelemme palveluamme tarkemmin:

ota yhteyttä

Asiakastarina

Stara asiakascase.

Stara:

“Puiston penkit elävät kesällä omaa elämäänsä ja niitä siirretään paikasta toiseen. Nyt näemme paikannuksen avulla, missä penkit oikeasti ovat. Syksyllä löydämme ne nopeasti talvivarastointia varten, jopa merestä.”

Lue koko asiakastarina

Lue lisää aiheesta