Samsung Galaxy Z Fold3 ja Z Flip3 tarjoavat aidosti erilaiset vaihtoehdot

Lukuaika 3 min

Taittuvanäyttöiset Galaxy Z Fold3 ja Galaxy Z Flip3 ovat käytettävyydeltään, suorituskyvyltään, ominaisuuksiltaan huippumalleja. Ne sopivat erilaista 5G-puhelinta etsivälle tehokäyttäjälle.

Samsung Galaxy-valikoima täydentyi uusilla Z Fold3 ja Z Flip3 -malleilla. Ne ovat 5G-puhelimia, joiden suorituskyky on huippuluokkaa. Suorituskyvystä vastaa Qualcomm Snapdragon 888 -järjestelmäpiiri, joka takaa sujuvan ja nopean käytön usean vuoden ajaksi.

Työkäytössä tärkeän keskusmuistin määrässä ei ole pihistelty. Flip3:ssa on kahdeksan gigatavua keskusmuistia ja Fold3:ssa kaksitoista gigatavua. Kookkaan keskusmuistin turvin useita sovelluksia voi käyttää samanaikaisesti suorituskyvyn kärsimättä, mikä on työkäytössä oleellista.

Malleissa on panostettu kestävyyteen ja pitkään elinkaareen

Laitteita yhdistää laadukkaat 120 hertsin amoled-näytöt, jotka saavat puhelimen käytön tuntumaan aikaisempaa sujuvammalta. Näytöt toimivat adaptiivisesti, eli ne osaavat säätää näytön päivitysnopeutta ja säästää akkua esimerkiksi videoita katsellessa. Näyttöjen kirkkaus on erinomainen, joten viestien lukeminen onnistuu ulkonakin ongelmitta.

Taittuva näyttö ei ole enää esteenä toimivalle ja kestävälle muotoilulle. Saranat on peitetty tyylikkäästi ja laitteet kestävät avauksia useita kymmeniätuhansia kertoja. Lisäksi molemmat puhelimet ovat vesitiiviitä aina puolen tunnin veteen upotukseen asti.

Pitkää käyttöikää ja työkäyttöä ajatellen laitteiden päivitystuki on loistava. Puhelimet toimitetaan uusimmalla Android 11 -käyttöjärjestelmällä Samsungin oman One UI -käyttöliittymän kanssa. Puhelimien on luvattu saavan käyttöjärjestelmäpäivitykset kolmen vuoden ajan kattaen Android 12, 13 ja 14 -käyttöjärjestelmät. Tietoturvapäivityksiä puhelimille on luvattu neljäksi vuodeksi perinteisen kolmen sijaan.

Galaxy Z Fold3 on tabletti taskukoossa

Galaxy Z Fold3 houkuttelee käyttäjää, joka haluaa maksimoida tehokkaan työkäytön puhelimella. Taskuun mahtuva muotoilu ja lähes tablettikokoon auki taittuva näyttö mahdollistavat tehokkaan työskentelyn ilman tietokonetta. 7,6-tuumaista noin 4:3-kuvasuhteen näyttöä voidaan käyttää täysipainoisesti monien tuttujen sovellusten kanssa lähes samalla tavalla kuin tietokonetta.

Fold3 on perinyt tuen Samsungin Note-sarjasta tutuille mainioille S Pen -kynille. Foldille suunnatut kynät on suunniteltu niin, ettei niillä voi edes vahingossa vaurioittaa taittuvaa näyttöä. Kynä tuo työskentelyyn tarkkuutta, johon sormella ei yllä. Sopivalla kynällä puhelinta voi myös kauko-ohjata esimerkiksi esitystä pitäessä.

Taittuvan päänäytön lisäksi puhelimen ulkokuoressa on normaalia puhelinta vastaava pitkulainen näyttö. Sen avulla voi hoitaa työaskareet avaamatta taittuvaa näyttöä.

Puhelimen kameravarustukseen kuuluu kolme kahdentoista megapikselin takakameraa: laajakulma, ultralaajakulma ja tele. Näistä laajakulma ja tele on optisesti vakautetut, mikä mahdollistaa hyvän kuvanlaadun, myös käsivaralta hämärässä kuvatessa.

Etupuolella on normaali kymmenen megapikselin kamera, jota voi käyttää selfieihin. Selfiet onnistuvat myös takakameroilla avaamalla puhelin. Tällöin etunäyttöä voi käyttää etsimenä itseään kuvatessa. Erikoisuutena avautuvan näytön alle on piilotettu toinen neljän megapikselin kamera. Koska kamera on sijoitettu aidosti näytön alle piiloon, ei näytössä ole tuttua reikää kameran kohdalla.

Tallennustilaa perusmallissa on 256 gigatavua ja järeämmässä mallissa huikeat 512 gigatavua, mikä on jo enemmän kuin monessa kannettavassa tietokoneessa. Kahden nanoSIM-korttipaikan lisäksi puhelimessa on eSIM.

Galaxy Z Flip3 on näppärä simpukkapuhelin

Galaxy Z Flip3 on kiinni taittuva simpukkapuhelin. Se on näppärän kompakti kokoon taitettuna verrattuna nykyisiin jättipuhelimiin. Keskeltä aukaisemalla Flipistä aukeaa täysverinen tehopuhelin, jolla puhelut ja muu työkäyttö hoituvat ripeästi.

Flip3 soveltuu käyttäjälle, joka ei pidä jättipuhelimista mutta ei silti halua tinkiä huippupuhelinten ominaisuuksista. Kuoren suojaan taittuvan puhelimen näyttö on myös turvassa ulkoisilta kolhuilta taskussa ja laukussa huomattavasti paremmin kuin normaalit puhelimet.

Puhelimesta aukeava kookas 6,7 tuuman näyttö soveltuu erinomaisesti pitkienkin tekstien lukemiseen. Halutessa ruudun voi jakaa parille sovellukselle rinnakkain. S Pen -kynää Flip3 ei tue.

Takakameroita on kaksi, laajakulma ja ultralaajakulma. Molemmat ovat tarkkuudeltaan kaksitoista megapikseliä. Valovoimainen laajakulmakamera on optisesti vakautettu laadukkaita kuvia ja videoita varten.

Erikoisuutena puhelinta voi käyttää 90 asteeseen taitettuna esimerkiksi pöydällä, jolloin puhelin ei tarvitse erillistä tukea kuvatessa. Tällöin pystyssä olevaa puolikasta ruutua voi käyttää etsimenä.

Ulkokuoreen sijoitettu 1,9-tuumainen näyttö soveltuu infonäytöksi ja sitä voi käyttää etsimenä takakameran selfieissä. Pienen näytön ansiosta puhelin ei taitettuna häiritse pöydällä yhtä paljon kuin isonäyttöiset puhelimet, koska näyttö ei vilku aktiivisesti viestien saapuessa.

Tallennustilaa perusmallissa on 128 gigatavua ja järeämmässä versiossa 256 gigatavua. Puhelimessa on nanoSIM-korttipaikan ohella eSIM kahden liittymän yhteiskäyttöä varten.

Samsung Galaxy Z Fold3 5G

Päänäyttö: 7,6” (22,5:18), 120 Hz amoled
Etunäyttö: 6,2” (24,5:9), 120 Hz amoled
Päänäytön tarkkuus: 2208 x 1768
Etunäytön tarkkuus: 2268 x 832
Tallennustila: 256 / 512 Gt
Keskusmuisti: 12 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Sim-kortit: 2 x nanoSIM, eSIM
Takakamerat: 12+12+12 MP
Etukamerat: 10+4 MP
Akku: 4400 mAh
Lataus: 25 W
Suojaus: IPX8
Mitat: 128,1 x 158,2 x 6,4 mm (avattuna), 67,1 x 158,2 x 16,0 mm (suljettuna)
Paino 271 g

Samsung Galaxy Z Fold3

Samsung Galaxy Z Flip3 5G

Päänäyttö: 6,7” (22:9), 120 Hz amoled
Etunäyttö: 1,9” (9:17,7), 120 Hz amoled
Päänäytön tarkkuus: 2640 x 1080
Etunäytön tarkkuus: 260 x 512
Tallennustila: 128 / 256 Gt
Keskusmuisti: 8 Gt
Nettiyhteydet: 5G
Sim-kortit: nanoSIM, eSIM
Takakamerat: 12+12 MP
Etukamerat: 10 MP
Akku: 3300 mAh
Lataus: 15 W
Suojaus: IPX8
Mitat: 72,2 x 166,0 x 6,9 mm (avattuna), 72,2 x 86,4 x 17,1 mm (suljettuna)
Paino 183 g

Samsung Galaxy Z Flip3

Kiinnostuitko Samsungin taittuvanäyttöisistä uutuuspuhelimista?

Lue, miten puhelimet toimivat työkäytössä: Testi: Uuden ajan työpuhelimet – Samsung Galaxy Z Fold3 ja Flip3 taipuvat työntekoon

Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa Samsung Galaxy Z Fold3 yritykselle >

Tilaa Samsung Galaxy Z Flip3 yritykselle >

Tilaa Samsung Galaxy Z Fold3 tai Z Flip3 kuluttajana >