Samsung Galaxy S24 -uutuudet tuovat tekoälyn käyttöösi

Lukuaika 3 min

Samsung Galaxy S24 -mallisto tuo generatiivisen tekoälyn oikeaan tuottavaan käyttöön. Uutuusmalleissa on etenkin yrityskäyttäjiä kiinnostavia uusia tekoälyominaisuuksia ja erityisen pitkä elinkaari.

Samsung ottaa ison askeleen kohti tekoälyn aikakautta uudessa Galaxy S24 -lippulaivamallistossaan.

Teknisesti Galaxy S24 -mallisto muistuttaa monin tavoin edellisvuoden mallistoa, mutta Galaxy AI -tekoälyn laaja hyödyntäminen erottaa uutuusmallit aiemmista. Erityisesti yrityskäytössä erilaiset tekoälyä hyödyntävät käytännölliset toiminnallisuudet ovat tärkeässä roolissa tehostamassa ja helpottamassa päivittäistä työkäyttöä. Huomioitavaa kuitenkin on, että tekoälyominaisuudet toimivat parhaiten 5G:llä eli puhelimeen kannattaa valita 5G-liittymä, jos haluaa ottaa kaiken irti ominaisuuksista.

Tekoälyn hyödyt voivat tulla Galaxy S24:n yrityskäyttäjälle ensimmäisenä vastaan palavereissa: Galaxy S24 osaa litteroida palaverin sisällön. Puhelin tunnistaa ääninauhurin tallenteesta automaattisesti, kuinka monta ihmistä kokouksessa on ja kuka on puhunut mitäkin. Kokouksen jälkeen sovellus tuottaa tekoälyn avulla litteroidun muistiinpanon kokouksesta. Suomen kieli ei ole vielä tuettujen kielten joukossa, mutta Samsungin mukaan se on tulossa puolen vuoden sisällä.

Käyttäjä voi hyödyntää tekoälyä myös käsin kirjoitettujen muistiinpanojen käsialan laadun parantamiseen. Tekoäly osaa myös organisoida muistiinpanot helposti luettavaksi kokonaisuudeksi, johon on lisätty automaattisesti esimerkiksi väliotsikot ja luettelomerkit. Automaattisen parantelun jälkeen muistiinpanot ovat nopeammin valmiit edelleen lähetettäviksi.

Uusi älykäs tapa hakea tietoa

Galaxy S24 tuo mukanaan Googlen tekoälyyn perustuvan Circle to Search -ominaisuuden, jonka avulla käyttäjä saa lisätietoa kuvaamastaan kohteesta ympyröimällä halutun objektin näytöltä. Tämän jälkeen tekoäly osaa tarjota käyttäjälle lisäinformaatiota esimerkiksi kuvassa olevasta tuotteesta. Käyttäjä voi tämän jälkeen esittää tarkempia kysymyksiä Googlen hakukoneelle kyseisestä tuotteesta tai asiasta.

Älykäs Google-haku on integroitu kaikkien Galaxy S24 -mallien viestisovelluksiin. Kun käyttäjä yliviivaa halutun viestin, haku ehdottaa siihen sopivaa lisätietoa tai vastausta. Tämä toimii esimerkiksi silloin, kun käyttäjä kysyy sopivaa ravintolaa. Viestin maalaaminen tarjoaa välittömästi ehdotuksia paikallisista ravintoloista.

Kielenkääntäjä puhelinkeskustelussa

Yksi mielenkiintoisimmista uusista tekoälysovelluksista on Live Translate, joka kääntää puhelinkeskustelun reaaliaikaisesti halutulle kielelle kaksisuuntaisesti. Ominaisuuden avulla käyttäjä kuulee käännetyn puheen tekoälyn tuottamana äänenä puhelinkeskustelussa ja näkee keskustelun laitteen näytöllä tekstimuodossa. Kyseessä on Galaxy S24:n sisäänrakennettu ominaisuus, joka käyttää Samsungin tekoälyä. Galaxy S24:n lanseeraushetkellä suomen kieli ei ole vielä tuettujen kielten joukossa.

Käännössovellusta voi hyödyntää myös elävässä elämässä esimerkiksi silloin, kun käyttäjä haluaa kysyä jotain, eikä kielitaito riitä keskusteluun. Tällöin Galaxy S24:n Interpreter-ominaisuus kääntää keskustelun kummankin keskustelijan omalle kielelle sekä äänellä että tekstillä.

Kielen kääntäminen onnistuu reaaliaikaisesti myös chat-ikkunassa. Sovellus kääntää viestin esimerkiksi englannin kielestä espanjaksi näyttäen viestit molemmilla kielillä. Viestien kääntämiseen käytetään Googlen Gemini-tekoälyä.

Tekoälyn saa tarvittaessa pois päältä

Samsungin Suomen maajohtaja Mika Engblom pitää tekoälyn tuloa Samsungin puhelimiin askeleena kohti tekoälyn arkipäiväistymistä: “Älypuhelin on luonnollinen käyttöliittymä tekoälyn hyödyntämiseen arjessa, koska laite on koko ajan mukana. Uskon, että älypuhelimella tekoälysovellusten käytön opettelu on luontaisempaa. Hiljalleen opitaan, miten tekoälyä voi hyödyntää työssä ja yritystoiminnassa.”

Engblom huomauttaa, että tekoälyä kavahtava käyttäjä voi kytkeä Galaxy S24:n asetuksista kaikki tekoälyominaisuudet pois päältä. Tämä voi olla tarpeen esimerkiksi yrityksissä, jotka haluavat rajoittaa tekoälyn käyttöä.

Tekoäly hioo erinomaisen kamerajärjestelmän kuvien laatua

Tekoälyä ei ole unohdettu myöskään Galaxy S24 -puhelinten tunnetusti teknisesti erinomaisesta kamerajärjestelmästä, joka sopii mainiosti luoviin työtehtäviin. Kuvan ottamisen jälkeen Samsungin tekoäly ehdottaa hienosäätöjä, joiden avulla kuvista voi poistaa nopeasti esimerkiksi heijastuksia. Kuvissa olevia yksityiskohtia voi käsitellä ja siirrellä aikaisempaa helpommin, mikä hyödyttää yrityksen viestinnän ja markkinoinnin ammattilaisia.

Malliston kalleimman Galaxy S24 Ultra -mallin kameravalikoimasta löytyy uusi viisinkertainen optinen zoom-linssi, jonka sensorissa on 50 megapikseliä. Samsung lupaa, että kuvista tulee selkeitä vielä 100-kertaisella digitaalisella zoomilla, luonnollisesti tekoälyn ansiosta. Kuvat ja muut sisällöt voi jakaa uudella Quick Share -ominaisuudella kaikkiin Android-laitteisiin sekä Microsoftin Windows-tietokoneisiin.

Parempaa tietoturvaa ja pidempi elinkaari

Samsung lupaa kaikille Galaxy S24 -malliversioiden ostajille sekä Android-käyttöjärjestelmäpäivitykset että tietoturvapäivitykset seitsemäksi vuodeksi eteenpäin. Aikaisemmassa malliversiossa käyttöjärjestelmäpäivitykset luvattiin viideksi vuodeksi.

Tämä takaa erityisesti yrityskäytössä todella pitkän elinkaaren ja erinomaisen tietoturvan, jota täydentää Samsungin Knox Matrix -teknologia. Sen avulla Galaxy S24 -käyttäjät voivat esimerkiksi muodostaa suojatun yhteyden muihin Galaxy S24 -laitteisiin.

Edellisen malliversion tapaan myös Galaxy S24:stä on tulossa myyntiin Enterprise Edition, jonka ostajalle taataan laitteen saatavuus kahdeksi vuodeksi ja kolmen vuoden takuu.

Katso kaikki Samsung-tuotteet kaupassamme >>

Tutustu uusiin Galaxy S24 -sarjan puhelimiin ja valitse omiin työtapoihisi parhaiten sopiva puhelin >>

5G-liittymällä otat kaiken hyödyn S24 -sarjan tekoälyominaisuuksista >>

Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24 Ultra 5G

Näyttö: 6,8’’ QHD+ 1–120 Hz (3120 x 1440)

Tallennustila: 256 / 512 Gt / 1 Tt

Nettiyhteydet: 5G

Takakamerat: 200+12+50+10 MP

Etukamera: 12 MP

Akku: 5000 mAh

Suojaus: IP68

Mitat: 79 x 162,3 x 8,6 mm

Samsung Galaxy S24+

Samsung Galaxy S24+ 5G

Näyttö: 6,7’’ QHD+, 1–120 Hz (3120 x 1440)

Tallennustila: 256 / 512 Gt

Nettiyhteydet: 5G

Takakamerat: 50+12+10 MP

Etukamera: 12 MP

Akku: 4900 mAh

Suojaus: IP68

Mitat: 75,9 x 158,5 x 7,7 mm

Samsung Galaxy S24

Samsung Galaxy S24 5G

Näyttö: 6,2’’ FHD+ 1–120 Hz (2340 x 1080)

Tallennustila: 128 / 256 Gt

Nettiyhteydet: 5G

Takakamerat: 50+12+10 MP

Etukamera: 12 MP

Akku: 4000 mAh

Suojaus: IP68

Mitat: 70,6 x 147 x 7,6 mm

Tutustu vaihtoehtoihin ja tilaa kätevästi verkkokaupastamme:

Tilaa Samsung Galaxy S24 5G Ultra 256GB yritykselle >
Tilaa Samsung Galaxy S24 5G Ultra 512GB yritykselle >
Tilaa Samsung Galaxy S24 5G Ultra 1TB yritykselle >

Tilaa Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB yritykselle >
Tilaa Samsung Galaxy S24+ 5G 512GB yritykselle >

Tilaa Samsung Galaxy S24 5G 128GB yritykselle >
Tilaa Samsung Galaxy S24 5G 256GB yritykselle >

Tilaa Samsung Galaxy S24 -sarjan puhelimia kuluttajana >

Lue myös

Vertailussa 500 ja 1000 euron 5G-puhelimet – keskihintaiset haastavat huiput

Parhaat vinkit puhelimen sujuvaan vaihtamiseen

Puhelimen osto yritykselle – mitkä asiat kannattaa huomioida verotuksen näkökulmasta