Kestävä puhelin tuo turvallisuutta – valitse omasi

Lukuaika 3 min

Vesitiiviit ja tiputuksen kestävät puhelimet ovat oiva valinta ulkotyöhön sekä paljon liikkuvalle. Niitä voi käyttää missä vain vailla huolta rikkoontumisesta.

Monet uudet puhelimet houkuttelevat vaikuttavalla muotoilulla ja kekseliäillä värityksillä. Kiiltävät lasipinnat ja pyöreät reunat näyttävät upeilta, mutta saattavat tehdä puhelimesta liukkaan kädessä. Onko näyttävyys luotettavuutta tärkeämpää? Olisiko sittenkin järkevää satsata kestävyyteen?

Onneksi osa puhelinvalmistajista tekee myös puhelimia, joiden tärkein ominaisuus on kestävyys kaikissa olosuhteissa. Kestävä puhelin ei pelkää sääolosuhteita ja kestää pudottamisen lattialle, koska sen kuoret eivät ole lasia tai ohutta metallia. Kestävät puhelimet ovat poikkeuksetta IP68-suojattuja. Niiden sisään ei siis pääse pieninkään pölyhiukkanen ja ne kestävät hetkellisen upotuksen veteen. Maahan tippuneen tai muuten likaisen puhelimen voi huoletta huuhdella hanan alla puhtaaksi. Yleensä valmistajat ilmoittavat, kuinka pitkäaikaisen ja syvän sukelluksen puhelimet kestävät.

Käytännöllisiä erikoisominaisuuksia

Kestävissä puhelimissa on mainioita ominaisuuksia, jotka eivät aina teknisiä tietoja selaamalla tule selväksi. Ne pysyvät kädessä erinomaisesti, sillä kuori ei ole liukas vaan kitkaisen kuminen. Kumisesta reunasta saa erinomaisen otteen myös märillä käsillä tai hansikkailla.

Kosketusnäyttöä voi käyttää hansikas kädessä. Fyysiset ohjausnäppäimet ovat kuvaruudun alapuolella. Tästä on hyötyä erityisesti työmailla ja pakkasessa, kun kädet ovat kylmät, kosteat tai liukkaat. Puhelimet kestävät kylmää ja kuumaa eivätkä sammu ääriolosuhteissa. Nämä ovat käytännönläheisiä ominaisuuksia, joita kalleimpiin älypuhelimiin ei saa.

Kestävät puhelimet eivät kuitenkaan vastaa suorituskyvyltään nykyisiä huippupuhelimia. Työkäyttöön suunnattuja puhelimia ei siis ole optimoitu viihde- tai pelikäyttöön. Kestävissä puhelimissa käytetään yleensä keskitason suorittimia ja tallennustila on vaatimaton. Tilaa voi onneksi laajentaa muistikortilla.

Kameroiden kuvanlaatu ei pärjää samanhintaisille peruspuhelimille. Kameroilla kuitenkin saa asiallisia ulkokuvia, jotka riittävät raportteihin ja muistiinpanoihin hyvin. Monikamerajärjestelmiä kestävistä puhelimista ei vielä löydy, joten optisesta zoomista ei kannata haaveilla.

Kestävyyttä someilun sijaan

Kestävä puhelin soveltuu siis käyttäjille, jotka eivät roiku some- tai viihdepalveluissa vaan liikkuvat paljon esimerkiksi ulkona metsällä tai työmailla. He käyttävät puhelinta puhumiseen ja viestien lähettelyyn sekä satunnaiseen nettiselailuun. Puhelin tarjoaa heille ne ominaisuudet, joita erityisesti työmailla, metsässä ja muualla ulkona tarvitsee. Puhelin, jossa on kestävä akku onkin todella merkittävässä roolissa. Luotettava puhelin on selkeä valinta, jota ei tarvitse katua.

Kestäviä puhelimia työkäyttöön

Thuraya XT-Pro – Satelliittipuhelin kovissa kuorissa

Thuraya XT-Pro on kestävä satelliittipuhelin, joka sisältää kaikki kolme yleisintä navigaatiojärjestelmää: GPS:n, BeiDoun sekä Glonassin.

Kestävä puhelin on suunniteltu koviin olosuhteisiin ja sen rakenne on suojattu mm. roiskeilta, pölyltä sekä tärähdyksiltä. Lisäksi siinä on SOS-hätänäppäin, jolla saavutat avun nopeasti.

Puhelimessa on jopa 9 tuntia puheaikaa ja 100 tuntia valmiusaikaa, joten se on todella suunniteltu erityisolosuhteisiin, missä puhelinyhteydellä on merkittävämpi rooli kuin muilla ominaisuuksilla.

XT-Pro on puhelin käyttäjille, jotka haluavat kestävyyttä suorituskykyä enemmän. Se on hinnaltaan huippuälypuhelinten luokassa, mutta toisaalta tarkoitettu eri käyttöön.

Thuraya XT-Pro

Thuraya XT-Pro

Näyttö: 2,4’’

Vesitiiviys: roiske- ja pölysuojattu

Muu suojaus: tärähdyksiltä suojattu rakenne

Osta Thuraya XT-Pro yritykselle

Galaxy XCover 7 5G Enterprise Edition – Monipuolisesti turvallinen

Samsung XCover 7 5G Enterprise Edition on yrityksille suunnattu erikoisversio kestävästä puhelimesta. Se sopii aktiiviseen työkäyttöön, mutta ei hajoa pikku vahinkojen takia.

Puhelin on saatu mitoiltaan miellyttävän ohueksi kestävistä kuoristaan huolimatta. 6,6 tuuman näytön kirkkaus on hyvä, joten tietojen etsiminen netistä onnistuu helposti ja visuaalisten sisältöjen, kuten karttojen tutkiminen on silmille miellyttävää. Lisäksi näyttö toimii erinomaisesti myös ohuilla hanskoilla tai kosteilla sormilla. Suorituskykyä puhelimessa on riittävästi sujuvaan käyttöön. Kädet tarttuvat mainiosti puhelimen pintakuvioituihin reunoihin.

Puhelimen erikoisuuksiin kuuluu kaksi nanosim-korttipaikkaa sekä microsd-muistikorttipaikka ja vaihdettava akku. Sim-kortit ovat akun kanssa takaa aukeavan kannen alla hyvässä suojassa.

50 megapikselin kameran kahden LED-salaman valo riittää hämärässäkin, joten voit ottaa hyviä kuvia hankalissakin paikoissa. Puhelimen XCover Key -painikkeeseen voit ohjelmoida usein käytettyjä sovelluksia ja avata ne vain yhdellä painalluksella. Tällä tavoin saat esimerkiksi taskulampun nopeasti käyttöösi myös hanskat kädessä.

Pelkän fyysisen kestävyyden lisäksi XCover sisältää Samsungin Knox-tietoturvan. Sen avulla voi muun muassa salata puhelimen sisältöä, joten arkoja tietoja ei pääse vuotamaan, vaikka puhelin varastettaisiin tai se hukkuisi. Enterprise-malliston etuna on myös neljäksi vuodeksi taatut tietoturvapäivitykset.

Samsung XCover 7 5G Enterprise Edition

Samsung Galaxy XCover 7 5G Enterprise Edition

Näyttö: 6,6’’

Käyttöjärjestelmä: Android

Akkukesto: 44 h puhetta (vaihdettava akku)

Tiputus: 1,5 m betonille (MIL-STD 810H)

Vesitiiviys: 1,5 m / 30 minuuttia (IP68)

Osta Samsung Galaxy XCover 7 5G Enterprise Edition yritykselle

Osta Samsung Galaxy XCover -puhelimia kuluttajana

Nokia XR21 5G – Suunniteltu ääriolosuhteisiin

Nokia XR21 on kestävä ja näyttävän näköinen 5G-puhelin. Puhelimen näytön lasi, Corning Gorilla Glass DX+, on kovinta tekoa tähän mennessä. Kosketusnäyttöä voi käyttää jopa märillä käsillä ja käsineiden kanssa. Lisäksi näytön virkitystaajuus on tuplattu 120 hertsiin verrattuna mallin edeltäjään.

Ulkoasultaan XR21 näyttää samalta kuin muut älypuhelimet, mutta se on kestävämpi ja pysyy varmasti hyvin käsissä. Puhelin on hieman pienempi kuin edeltävä malli, mutta edelleen melko painava. Puhelimen kaksi nanoSIM-paikkaa mahdollistavat mm. päivystyskäytön.

Puhelimen erikoisuus on sen lämpötilaerojen kesto: sitä voi käyttää +55 asteesta -20 asteeseen, joten voidaan todella puhua joka paikan puhelimesta. 64 megapikselin kameralla saa otettua vaativammissakin olosuhteissa teräviä kuvia.

Puhelimella on jopa kolmen vuoden takuu ja se on varustettu kuukausittaisella suojapäivityksellä neljän vuoden ajaksi. Lisäksi on luvattu kolme Android-käyttöjärjestelmäpäivitystä. Tulevien vuosien ajan kaikki kuvat, muistiinpanot, aikataulut ja sähköpostit ovat siis turvassa sekä suojattuina.

Nokia XR21 5G

Nokia XR21 5G

Näyttö: 6,49’’

Käyttöjärjestelmä: Android

Akkukesto: 48 h puhetta

Tiputus: 1,8 m

Vesitiiviys: 1,5 m / 60 minuuttia IP68/IP69K

Osta Nokia XR21 5G yritykselle

Osta Nokia XR21 5G kuluttajana

Lue myös

Keskihintaiset 5G-puhelimet ovat järkiostos

Parhaat vinkit puhelimen sujuvaan vaihtamiseen

Puhelimen osto yritykselle – mitkä asiat kannattaa huomioida verotuksen näkökulmasta

Tutustu yritysverkkokaupan koko tuotevalikoimaan