Kestävä puhelin tuo turvallisuutta – valitse omasi

Lukuaika 5 min

Vesitiiviit ja tiputuksen kestävät puhelimet ovat oiva valinta ulkotyöhön sekä paljon liikkuvalle. Niitä voi käyttää missä vain vailla huolta rikkoontumisesta.

Monet uudet puhelimet houkuttelevat vaikuttavalla muotoilulla ja kekseliäillä värityksillä. Kiiltävät lasipinnat ja pyöreät reunat näyttävät upeilta, mutta saattavat tehdä puhelimesta liukkaan kädessä. Onko näyttävyys luotettavuutta tärkeämpää? Olisiko sittenkin järkevää satsata kestävyyteen?

Onneksi osa puhelinvalmistajista tekee myös puhelimia, joiden tärkein ominaisuus on kestävyys kaikissa olosuhteissa. Kestävä puhelin ei pelkää sääolosuhteita ja kestää pudottamisen lattialle, koska sen kuoret eivät ole lasia tai ohutta metallia. Kestävät puhelimet ovat poikkeuksetta IP68-suojattuja. Niiden sisään ei siis pääse pieninkään pölyhiukkanen ja ne kestävät hetkellisen upotuksen veteen. Maahan tippuneen tai muuten likaisen puhelimen voi huoletta huuhdella hanan alla puhtaaksi. Yleensä valmistajat ilmoittavat, kuinka pitkäaikaisen ja syvän sukelluksen puhelimet kestävät.

Käytännöllisiä erikoisominaisuuksia

Kestävissä puhelimissa on mainioita ominaisuuksia, jotka eivät aina teknisiä tietoja selaamalla tule selväksi. Ne pysyvät kädessä erinomaisesti, sillä kuori ei ole liukas vaan kitkaisen kuminen. Kumisesta reunasta saa erinomaisen otteen myös märillä käsillä tai hansikkailla.

Kosketusnäyttöä voi käyttää hansikas kädessä. Fyysiset ohjausnäppäimet ovat kuvaruudun alapuolella. Tästä on hyötyä erityisesti työmailla ja pakkasessa, kun kädet ovat kylmät, kosteat tai liukkaat. Puhelimet kestävät kylmää ja kuumaa eivätkä sammu ääriolosuhteissa. Nämä ovat käytännönläheisiä ominaisuuksia, joita kalleimpiin älypuhelimiin ei saa.

Kestävät puhelimet eivät kuitenkaan vastaa suorituskyvyltään nykyisiä huippupuhelimia. Työkäyttöön suunnattuja puhelimia ei siis ole optimoitu viihde- tai pelikäyttöön. Kestävissä puhelimissa käytetään yleensä keskitason suorittimia ja tallennustila on vaatimaton. Tilaa voi onneksi laajentaa muistikortilla.

Kameroiden kuvanlaatu ei pärjää samanhintaisille peruspuhelimille. Kameroilla kuitenkin saa asiallisia ulkokuvia, jotka riittävät raportteihin ja muistiinpanoihin hyvin. Monikamerajärjestelmiä kestävistä puhelimista ei vielä löydy, joten optisesta zoomista ei kannata haaveilla.

Kestävyyttä someilun sijaan

Kestävä puhelin soveltuu siis käyttäjille, jotka eivät roiku some- tai viihdepalveluissa vaan liikkuvat paljon esimerkiksi ulkona metsällä tai työmailla. He käyttävät puhelinta puhumiseen ja viestien lähettelyyn sekä satunnaiseen nettiselailuun. Puhelin tarjoaa heille ne ominaisuudet, joita erityisesti työmailla, metsässä ja muualla ulkona tarvitsee. Puhelin, jossa on kestävä akku onkin todella merkittävässä roolissa. Luotettava puhelin on selkeä valinta, jota ei tarvitse katua.

Kestäviä puhelimia työkäyttöön

Motorola Defy 4G – Älypuhelin kovissa kuorissa

Motorola Defy on normaaliin työkäyttöön suunnattu, poikkeuksellisen kestävä älypuhelin. Android-käyttöjärjestelmän ansiosta siinä voi kattavasti käyttää tuttuja sovelluksia, joten työasiat hoituvat kaikkialla helposti.

Puhelimen ulkokuoren uritettu pinta ja mukana tuleva rannehihna takaavat sen käytön liukkaammissakin käsissä. Koska puhelin kestää kosteutta erittäin hyvin, voi sen jopa pestä saippualla ja desinfiointiaineella tarvittaessa.

Kaksi microsim-paikkaa mahdollistavat esimerkiksi päivystyskäytön, mitä puoltaa myös puhelimen kapasiteetiltaan iso akku. Puhelin kestää kaksi päivää yhdellä latauksella ja on oiva työkaveri esimerkiksi työmaalla työskentelyyn.

48 megapikselin takakamera on kuvanlaadultaan erittäin hyvä. Se ottaa luotettavasti kuvat hankalissa paikoissa, joihin parempaa puhelinta ei halua viedä. Puhelin sopii mainiosti kosteiden kohteiden tai vedenalaiseen kuvaukseen.

Motorola Defy 4G on puhelin käyttäjille, jotka haluavat kestävyyttä suorituskykyä enemmän. Se sijoittuu hinnaltaan samalle viivalle keskiluokan puhelinten kanssa.

Motorola Defy 4G

Motorola Defy 4G

Näyttö: 6,5’’

Käyttöjärjestelmä: Android

Akkukesto: 48 h puhetta

Tiputus: 1,8 m

Vesitiiviys: 1,5 m / 35 minuuttia IP68

Osta Motorola Defy 4G yritykselle

Osta Motorola Defy 4G kuluttajana

Galaxy XCover 6 Pro 5G Enterprise Edition – Monipuolisesti turvallinen

Samsung XCover 6 Pro 5G Enterprise Edition on yrityksille suunnattu erikoisversio kestävästä puhelimesta. Se sopii aktiiviseen työkäyttöön, mutta ei hajoa pikku vahinkojen takia.

Puhelin on saatu mitoiltaan miellyttävän ohueksi kestävistä kuoristaan huolimatta. 6,6 tuuman näytön kirkkaus on hyvä, joten tietojen etsiminen netistä onnistuu helposti ja visuaalisten sisältöjen, kuten karttojen tutkiminen on silmille miellyttävää. Lisäksi näyttö toimii erinomaisesti myös ohuilla hanskoilla tai kosteilla sormilla. Suorituskykyä puhelimessa on riittävästi sujuvaan käyttöön. Kädet tarttuvat mainiosti puhelimen pintakuvioituihin reunoihin.

Puhelimen erikoisuuksiin kuuluu kaksi nanosim-korttipaikkaa sekä microsd-muistikorttipaikka ja vaihdettava akku. Sim-kortit ovat akun kanssa takaa aukeavan kannen alla hyvässä suojassa.

50 megapikselin kameran kahden LED-salaman valo riittää hämärässäkin, joten voit ottaa hyviä kuvia hankalissakin paikoissa. Puhelimen XCover Key -painikkeeseen voit ohjelmoida usein käytettyjä sovelluksia ja avata ne vain yhdellä painalluksella. Tällä tavoin saat esimerkiksi taskulampun nopeasti käyttöösi myös hanskat kädessä.

Pelkän fyysisen kestävyyden lisäksi XCover sisältää Samsungin Knox-tietoturvan. Sen avulla voi muun muassa salata puhelimen sisältöä, joten arkoja tietoja ei pääse vuotamaan, vaikka puhelin varastettaisiin tai se hukkuisi. Enterprise-malliston etuna on myös neljäksi vuodeksi taatut tietoturvapäivitykset.

Samsung XCover 6 Pro 5G Enterprise Edition

Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G Enterprise Edition

Näyttö: 6,6’’

Käyttöjärjestelmä: Android

Akkukesto: 44 h puhetta (vaihdettava akku)

Tiputus: 1,5 m betonille (MIL-STD 810H)

Vesitiiviys: 1,5 m / 30 minuuttia (IP68)

Osta Samsung Galaxy XCover 6 Pro 5G Enterprise Edition yritykselle

Osta Samsung Galaxy XCover -puhelimia kuluttajana

Caterpillar CAT S62 Pro – Kestävyyttä ja erikoisominaisuuksia

CAT S62 Pro on Caterpillarin lippulaivapuhelin, joka on vertaansa vailla. Se on luotu käyttäjille, jotka tarvitsevat kestävyyden ohella erikoisominaisuuksia, joita ei kilpailijoilta löydy.

S62 Pron FLIR Lepton 3.5 -lämpökameran avulla tunnistat esimerkiksi aukot eristyksessä, työkoneiden lämpötilan, nestekaasun määrän grillin kaasupullossa ja paljonkin muuta. Lämpökamera näyttää ruudulla päivittyvän infrapunakartan, joilla löytää helposti vuotokohdat seinissä ja saumoissa tai jopa putket seinien sisältä. Lämpökarttoja voi tallentaa kuvina yhdessä astelukemien kanssa.

Puhelin on paksu ja melko painava. Sen tuntee olevan taskussa tarvitsematta tarkistaa. Alumiininen reunus ja liukumaton takakuori pitävät huolen, ettei puhelin tipu käsistä. Kirkasta Full HD -näyttöä voi käyttää hanskojenkin kanssa helposti.

Puhelimen suorituskyky on hyvä ja sillä pärjää pitkään. Akku kestää jopa pari vuorokautta jatkuvassa käytössä. Puhelimen hankinnan perusteeksi sopivat parhaiten erikoisominaisuudet, jotka jo itsessään ovat syy puhelimen hankintaan, jos niitä tarvitsee päivittäin. Tavalliseen käyttöön puhelin on liian järeä ja edullisemmallakin pärjää hyvin.

Caterpillar CAT S62 Pro

Caterpillar CAT S62 Pro

Näyttö: 5,5’’

Käyttöjärjestelmä: Android

Akkukesto: 48 h puhetta

Tiputus: 1,8 m betonille

Vesitiiviys: 3 m / 60 minuuttia IP68

Osta Caterpillar CAT S62 Pro yritykselle

Osta Caterpillar CAT S62 Pro kuluttajana

Nokia XR20 5G – Suunniteltu ääriolosuhteisiin

Nokia XR20 on kestävä ja näyttävän näköinen 5G-puhelin. Puhelimen näytön lasi, Corning Gorilla Glass Victus, on kovinta tekoa tähän mennessä. Kosketusnäyttöä voi käyttää jopa märillä käsillä ja käsineiden kanssa.

Ulkoasultaan XR20 näyttää samalta kuin muut älypuhelimet, mutta se on kestävämpi ja pysyy varmasti hyvin käsissä. Puhelin on kuitenkin kookkaampi kuin muut oman luokkansa kestävät puhelimet ja melko painava. Puhelimen kaksi nanoSIM-paikkaa mahdollistavat mm. päivystyskäytön.

Puhelimen erikoisuus on sen lämpötilaerojen kesto: sitä voi käyttää +55 asteesta -22 asteeseen, joten voidaan todella puhua joka paikan puhelimesta. 48 megapikselin kameralla saa otettua vaativammissakin olosuhteissa teräviä kuvia.

Puhelimella on jopa kolmen vuoden takuu ja se on varustettu kuukausittaisella suojapäivityksellä neljän vuoden ajaksi. Tulevien vuosien ajan kaikki kuvat, muistiinpanot, aikataulut ja sähköpostit ovat siis turvassa sekä suojattuina.

Nokia XR20 5G

Nokia XR20 5G

Näyttö: 6,67’’

Käyttöjärjestelmä: Android

Akkukesto: 48 h puhetta

Tiputus: 1,8 m

Vesitiiviys: 1,5 m / 60 minuuttia IP68

Osta Nokia XR20 5G yritykselle

Osta Nokia XR20 5G kuluttajana

Caterpillar CAT B40 4G – Kestävä kakkospuhelin

CAT B40 soveltuu mainiosti varsinaisen älypuhelimen rinnalle tai pääasiassa puhelukäyttöön. Puhelin kestää arjen kolhut ja pysyy luotettavasti päällä heikoissakin sääolosuhteissa ja pidemmissä reissuissa.

B40 muistuttaa puhelimia ennen älypuhelinten aikakautta. Se on nykypuhelimiin verratessa kapea, mutta paksu. Kapeus ja kuvioidut muovikuoret takaavat turvallisen otteen puhelimesta.

Ohjaus tehdään kursorinäppäimillä kosketusnäytön sijaan. Puhelimesta löytyy aidot numeronäppäimet, joilla myös tekstiviestit kirjoitetaan vanhaan malliin. Kamera on erittäin vaatimaton kahden megapikselin tarkkuudellaan ja sopii lähinnä hätävaraksi tilanteisiin, missä muilla kameroilla ei uskalla kuvata. Akkukesto on hyvä, kunhan nettiä ei tule aktiivisesti käytettyä.

Puhelimen erikoisuutena on bakteereita tuohoava Biomaster-pinnoite, joka estää bakteerien kasvua ja leviämistä jopa 99 % tehokkuudella. IP69-suojaus mahdollistaa myös puhelimen pesemisen.

CAT B40 on oiva kakkospuhelin. Se sopii käyttäjille, joiden ei tarvitse työpäivän aikana käydä netissä. Edullinen hinta ja kestävyys puhelimessa on erinomaisesti kohdallaan. Älypuhelimen rooliin se ei kuitenkaan sovi.

Caterpillar CAT B40 4G

Caterpillar CAT B40 4G

Näyttö: 2,4’’

Käyttöjärjestelmä: RTOS

Akkukesto: 11 h puhetta / kuukausi valmiusaikaa

Tiputus: 1,8 m betonille

Vesitiiviys: 1,5 m / 35 minuuttia IP68/69

Osta Caterpillar CAT B40 4G yritykselle