Vastuullinen yrittäjyys – yläpilveä vai aitoja tekoja?

Lukuaika 2 min

 

Elisan Yrittäjäaamu 25.3.2021 käsitteli vastuullisuutta yrittäjyydessä

Vastuullisuus on jatkuvasti kasvava trendi ja se kiinnostaa yhä useampaa ihmistä. Mutta kuinka on mahdollista tuoda vastuullisuus aidosti mukaan yrittäjyyteen, ja lisätä sen avulla yrityksen kannattavuutta?

Elisan Yrittäjäaamussa 25.3. kävimme läpi kiinnostavia yrittäjäesimerkkejä vastuullisuuden ympäriltä.

Katso videotallenne Elisan Yrittäjäaamusta 25.3.2021:

Puhujat

Pääpuheenvuorosta vastaa Niina Ratsula.

Bonfire Agency valitsi Niinan vuonna 2019 Vastuulliseksi vaikuttajaksi ja hän on kirjoittanut aiheesta kirjan Oikein toimimisen kulttuuri – Johtajan opas eettisen organisaation rakentamiseen sekä aihetta käsittelevän väitöskirjan. Tällä hetkellä Niina toimii perustamassaan vastuullisen liiketoiminnan konsultointiin erikoistuneessa Code of Conduct Companyssä ja Nordic Business Ethics Initiative -aloitteessa.

Niinan missiona työelämässä on edistää eettistä ja vastuullista työelämää – korostaen yrityskulttuurin merkitystä kauniiden sanojen ja lupausten rinnalla.

Mielenkiintoisista case-esimerkeistä vastaavat Alvar Petin COO Sini Saalasti sekä Luneten toimitusjohtaja ja perustaja Heli Kurjanen. Lisäksi Suomen Yrittäjien ekonomisti Sampo Seppänen sekä Inklusiiv-yhteisön Katja Toropainen jakavat asiantuntijahaastattelussa ajatuksiaan muutoksesta kohti vastuullista yrittäjyyttä.

Alvar Pet on vastuullisesti valmistettua koiranruokaa valmistava suomalainen startup, jonka missio on minimoida koirien hiilitassunjälki. Yritys pyrkii tarjoamaan asiakkaalleen helppoja, korkealaatuisia ja vastuullisia ratkaisuja.

Lunette on kuukupeistaan tunnettu suomalainen yritys, joka pyrkii rikkomaan kuukautisiin liittyviä tabuja. Uudelleenkäytettävien kuukautiskuppien avulla asiakkaat voivat säästää sekä ympäristöä että rahaa.

Tilaisuuden juontaa yrittäjille tuttu Elisan myyntijohtaja Noora Lainio.

Ohjelma

8.50 Linjat auki
9.00 Tervetulosanat, Noora Lainio, myyntijohtaja, Elisa
9.05 Viisi myyttiä yritysvastuusta, Niina Ratsula, CEO, Code of Conduct Company
9.30 Case: Kohti nollahiilitassunjälkeä, Sini Saalasti, Co-founder, COO, Alvar Pet Oy
9.40 Case: Ihmisoikeudet yritysten ykkösketjussa, Heli Kurjanen, CEO & founder, Lune Group Oy Ldt
10.00 Asiantuntijat haastattelussa: Kohti vastuullista yrittäjyyttä, Sampo Seppänen, ekonomisti, Suomen Yrittäjät ja Katja Toropainen, perustaja, Inklusiiv
10.25 Loppusanat, Noora Lainio, myyntijohtaja, Elisa
10.30 Elisa 5G Showroom & demot
11.00 Tilaisuus päättyy

ELISA 5G SHOWROOM
Tapahtuma päättyy Elisa 5G Showroom -kierrokseen, jossa sinulla on mahdollista nähdä viimeisimmät 5G-demot. Elisan asiantuntijan esittelemänä kuullaan miten 5G-teknologioita voi hyödyntää eri toimialoilla. 5G Showroom -kierros alkaa klo 10.30 ja päättyy klo 11.00, kierrokselle ei tarvitse ilmoittautua erikseen.
Kaikki puheenvuorot taltioidaan ja linkit tallenteisiin lähetetään kaikille tapahtumaan ilmoittautuneille.

Edellinen yrittäjätapahtuma Rohkea voittaa aina – Onnistuneita asiakaskohtaamisia verkossa -tapahtuma toteutettiin marraskuussa 2020.

->Katso tapahtuman tallenteet verkossa.

Lue myös muut tiivistelmät tapahtuman sisällöistä:

-> Yrittäjä, hanki asiakkaat sieltä, missä he jo ovat
-> Näin onnistut asiakastapaamisessa verkossa
-> Rohkeus verkossa tekee bisneksestä parempaa
-> Heittäydy, uskalla ja onnistu somessa