5G vie Hiltin työkalut kaupaksi mistä vain ja milloin vain

Lukuaika 2 min

Työkaluja yritysasiakkaille myyvä Hilti päivitti Elisan kanssa työpuhelimensa 5G-vauhtiin. Nyt liikkuvan myyntiorganisaation työ onnistuu sujuvasti kaikkialta Suomesta.

“Myymme huippuluokan työkaluja asiakkaillemme. Siksi haluamme tarjota huippuluokan työkalut myös omille työntekijöillemme”, Ulf Forsell sanoo.

Forsell työskentelee talousjohtajana Suomen Hiltillä, joka kuuluu globaaliin Hilti-konserniin. Suomessa Hilti on merkkinä monelle kuluttajallekin tuttu, mutta noin 250 henkeä työllistävän myyntiorganisaation asiakkaita ovat rakennus-, teollisuus- ja huoltoalan yritykset.

”Nykyisin yhä useampi asiakkaamme haluaa ostamisen sijaan ottaa tarvitsemansa työkalut meiltä palveluna tyypillisesti noin neljäksi vuodeksi tai isomman projektin ajaksi. Se helpottaa kaluston ja kustannusten hallintaa”, Forsell kertoo.

Nyt Teams toimii myös kiskoilla

Kun koronapandemia oli tehnyt etätöistä pysyviä, Hiltissä huomattiin ongelma. Oman myyntiorganisaation työkalut eivät enää pysyneet vauhdissa mukana.

”Teemme muutenkin paljon liikkuvaa työtä ja account managerimme vierailevat paljon asiakkaiden luona. Vanhoilla puhelimillamme ja 4G-liittymillä työnteko ei enää ollut sujuvaa”, Hiltin teollisuusasiakkaista vastaava national manager Joonas Mäntymaa kertoo.

Hiltillä päätettiin vuoden 2021 lopulla päivittää puhelimet ja liittymät 5G-aikaan. Työntekijät saivat käyttöönsä Samsungin 5G-puhelimet ja Elisan 300 Mb/s -nopeudella toimivan 5G-liittymän. Mäntymaan mukaan se on nostanut työnteon sujuvuuden aivan uudelle tasolle.

”Matkustan paljon ympäri Suomea, ja nyt liittymä toimii uskomattoman hyvin. Voin osallistua sujuvasti esimerkiksi Teams-kokouksiin puhelimella junasta. Sellainen ei ollut aiemmin mahdollista”, Mäntymaa kertoo.

Työntekijän elämä on tehtävä helpoksi

Hiltin pääkonttori sijaitsee Espoossa, mutta yhtiön toiminta kattaa koko Suomen.

”Huomasimme, että nyt myös 5G-verkko alkaa kattaa luotettavasti koko oman toimialueemme. Myös hintojen näkökulmasta oli selvää, ettei muita vaihtoehtoja kannattanut enää edes ajatella”, Forsell perustee valintaa.

Hiltin työntekijöistä noin 200:lla on nyt käytössään uusi puhelin-liittymä-paketti. He ovat pääasiassa account managereita, joiden työstä suuri osa kuluu asiakkaita kiertäessä. Hiltin työkaluja pistetään tilaukseen niin junassa, hotellissa kuin autonpenkillä huoltoaseman pihassakin.

”Käytämme pilven kautta toimivaa Salesforcea ja myös moni muu käyttämämme sovellus tarvitsee puhelimelta hevosvoimia ja liittymältä nopeutta. 5G:n myötä työt onnistuvat mistä vain, ja ennen kaikkea sujuvasti”, Mäntymaa sanoo.

Juuri työnteon sujuvuus oli tärkein syy, miksi hiltiläisille haluttiin nopeammat puhelimet.

”Me haluamme myydä, ja siksi haluamme poistaa kaikki esteet hyvän myyntityön tekemiseltä. Tehokkuus ja hyöty näkyvät työntekijöidemme tyytyväisyyden kautta”, Forsell näkee.

Hyvä myyjä ratkaisee mutta ei tuputa

Forsellin ja Mäntymaan puheesta käy toistuvasti ilmi, että Hilti on yhtiö, joka haluaa uudistua.

”Kuljemme siihen suuntaan, että yhä useampi työtehtävä voidaan hoitaa läppärin avaamisen sijaan suoraan puhelimen näytöltä”, Forsell sanoo.

5G-loikan ohessa organisaatio on myös päättänyt jättää uusiutumattomat polttoaineet historiaan ja uudistanut autokantaansa Skoda Enyaq -sähköautoihin. Sen toimintamatka riittää ajoihin hyvin talvellakin.

”Asioita on myös opittava ajattelemaan uudella tavalla. Toimintamatka kasvaa esilämmityksellä ja matkan aikana tapahtuvilla lepo- ja työskentelytauoilla autoa on opeteltava lataamaan”, Mäntymaa sanoo.

Uudistuminen yrityksenä edellyttää omaa ajattelua sekä kumppaniyrityksiä, jotka osaavat tukea sitä. 5G-liittymien hankita Elisalta onnistui Forsellin mukaan helposti. Hiltiltä kerrottiin tarpeet, Elisalta annettiin sopiva ratkaisu.

”Arvostan sitä, että asiakkaan tarpeita kuunnellaan ja tarjotaan hyvät työkalut, mutta ei kuitenkaan yritetä myydä väkisin sellaista, mitä emme tarvitse. Haluan meille kunnon työkalut, mutta talousmiehenä minua kiinnostaa hinnan ja laadun suhde”, Forsell sanoo.

Elisa 5G:n kanssa työnteko vain sujuu – tänään ja huomenna​.

Olipa kyse työstä tai vapaa-ajasta, toimintavarmoilla ja nopeilla yhteyksillä kaikki vaan sujuu paremmin. Ja kun asiat sujuvat, myös ihmiset ovat tyytyväisempiä. ​

Missä ikinä työntekijäsi liikkuvatkaan – työmaalla, toimistossa tai vaikka tien päällä – Elisa 5G:llä työnteko on mukavaa ja tehokasta. Kun yhteydet toimii, voivat työntekijät keskittyä olennaiseen.​

Lue myös

Elisan 5G-verkko Suomessa

Näin Elisalaiset käyttävät itse 5G-yhteyttä etätöissä

Lue lisää 5G:stä ja sen mahdollisuuksista yrityksille

Kestävä puhelin tuo turvallisuutta – valitse omasi