Lassila & Tikanojalla älypuhelin on siivoojan keskeinen työväline

Lukuaika 2 min

L&T:n kiinteistöpalveluiden siivoojille älypuhelin on tärkeä työväline, sillä sen kautta siivoojat saavat muun muassa keskeiset työhön tarvittavat ohjeet. Elisan puhelimet ja luotettavat liittymät mahdollistavat itsenäisen kenttätyön tekemisen.

Ammattisiivoojalle älypuhelin on tärkeä työväline.

”Nykypäivänä viestintä, koulutukset, siivouskohteet, työturvallisuusohjeet ja matkareitit tulevat esihenkilöltä siivoojan puhelimeen, jonka kautta hän myös pääsee kuittaamaan kohteissa tehdyt työt”, L&T Siivous Oy:n kehityspäällikkö Elina Kuivala kertoo.

Kiertotalouden palveluyritys L&T:n siivoojat huolehtivat noin 7000 kohteen puhtaudesta. Työ edellyttää siivoojalta hyvän ammattitaidon lisäksi myös kykyä työskennellä itsenäisesti. Siivooja on vastuussa omasta palvelualueestaan ja lähiesihenkilön kanssa yhteyttä pidetään monesti mobiililaitteen avulla.

Siivoojan työ vaatii varmatoimisia ja helppokäyttöisiä työpuhelimia sekä luotettavia ja nopeita liittymiä. L&T luottaa molemmissa Elisan palveluihin.

”Työtehtäviin liittyvän viestinnän lisäksi puhelin on siivoojalle tärkeä työkalu myös siksi, että tiimin kesken voidaan pitää yhteyttä erilaisten digitaalisten kanavien kautta. Kun kasvotusten ei aina voida tavata, sujuva yhteydenpito mahdollistaa yhteisöllisyyden ja työhön sitoutumisen.”

Kenttätyöntekijät keskittyvät työhönsä, Elisa huolehtii laitteista

L&T:llä työskentelee vuoden aikana yli 5000 siivoojaa. Siivoustyötä tehdään tyypillisesti eri pituisia jaksoja erilaisissa elämän- ja uratilanteissa, eli vaihtuvuus voi olla ajoittain korkeaakin.

”Tämä edellyttää sitä, että puhelimet ja liittymät sopeutuvat nopeasti työntekijöiden vaihtuvuuteen”, kertoo Elina Kuivala.

Siivoojien lisäksi L&T:llä liikkuvaa kenttätyötä tekevät myös esimerkiksi jäteautojen kuljettajat ja kiinteistöhuollon työntekijät. Yhtiön yhteensä yli 7000 kenttätyöntekijän puhelimet on hankittu kuukausimaksullisena EPP- eli palvelupäätelaitepalveluna.

EPP-malli tarjoaa asiakkaalle hyvän vaihtoehdon hankkia puhelimet kustannustehokkaasti, sillä suuren puhelinmäärän hankinta kerralla sitoo pääomaa. Samalla puhelinten päivittäminen sujuu ennakoivasti ja aikataulussa, ja vanhat puhelimet ohjataan Elisan toimesta vastuullisesti eteenpäin.

L&T:llä on oltu Elisan EPP-palveluun tyytyväisiä. Työn sujuvuuden kannalta olennaista on se, että puhelimen vikaantuessa tilalle saadaan Elisan kautta nopeasti korvaava laite.

Jos puhelinta ei ole, itsenäisen kenttätyön tekeminen hankaloituu.

”Myös se on tärkeää, että työntekijän vaihtuessa Elisa tyhjentää ja alustaa puhelimen seuraavalle tietoturvallisesti, jolloin luottamukselliset tiedot saadaan poistettua. L&T:lle on myös oleellista, että elinkaarensa päässä oleva puhelin kierrätetään asianmukaisesti.”

Esiasennus säästää arvokasta työaikaa

Elisalla ja L&T:llä on takanaan vuosikausien asiakassuhde. Se näkyy Kuivalan mukaan siinä, miten asiakasta palvellaan.

”Elisalla tunnetaan toimintamme ja siksi he osaavat tarjota meille sellaisia ratkaisuja, joita tarvitsemme ja joista meille on hyötyä.”

Hyvä esimerkki on puhelinten käyttöönotto. Siivoojan tarvitsemat ohjelmat on asennettu valmiiksi. Toisin sanoen työntekijät saavat valmiin puhelimen käteensä ja pääsevät tekemään työtään.

”Puhelimen esiasennuksiin L&T:llä ei tarvitse enää varata ylimääräistä työaikaa eikä kaikilla olisi siihen tarvittavaa osaamistakaan. Meidän puhelinmäärällämme puhutaan todella merkittävästä ajansäästöstä”, Kuivala sanoo.

Jo nyt kenttäväen työtä ohjataan digitaalisesti, ja tulevaisuudessa digitaalisuuden merkitys L&T:llä vain vahvistuu. Dataohjattu siivous on älykäs tapa siivota.

”Kiinteistöön asennettavat langattomat sensorit kertovat kiinteistön käyttöasteesta reaaliajassa. Tämän tiedon avulla palvelu voidaan kohdistaa oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.”

Kuva: Lassila & Tikanoja

Kiinnostuitko Elisan digitaalisen työpaikan ratkaisuista?
Jätä yhteystietosi, niin asiantuntijamme kertovat lisää!

Lue myös:

Digitalisaatio, datatalous ja tekoäly muuttavat työn tekemisen tapaa

Yrittäjän paikkariippumaton työ – vinkit, joilla onnistut

Digitaalinen työympäristö vaatii modernit yhteydet, laitteet ja tietoturvan

Practical AI -kurssi sopii kaikille – ota tekoälytaidot haltuun