Bookersin pieni IT-tiimi luottaa Elisan Azure-osaamiseen

Lukuaika 2 min

Pilvisiirtymä Azureen tuo Bookers Groupin IT-tiimille mielenrauhaa. Enää ei tarvitse stressata, että liiketoiminta keskeytyisi omien palvelinten vikaantumiseen.

“Pk-yrityksellä on hyvä olla osaava Azure-kumppani, joka ohjaa, opastaa ja kertoo, mitä ja miten Azuressa kannattaa asiat tehdä, varsinkin jos omassa organisaatiossa ei ole täysipäiväistä Azuren asiantuntijaa”, tiivistää IT-johtaja Juha Tikkanen myyntipalveluyhtiö Bookers Groupista. ​​Bookers on myynti- ja buukkauspalveluiden markkinajohtaja Suomessa.

Bookersin oma IT-tiimi on pieni ja ketterä. Tikkasen lisäksi siihen kuuluu toinen IT-ammattilainen. Oman tiimin lisäksi Bookersilla on keskeisinä kumppaneina Bookersin tuotantojärjestelmän koodauskumppani sekä ICT- ja Azure-palveluissa Elisa.

“Tällä tiimillä pidämme Bookersin myynti- ja buukkauspalvelujen liiketoiminnan pyörimässä yli 200 työntekijälle Helsingissä, Kuopiossa ja Espanjassa.”

Bookersin pilvisiirtymä Azureen on loppusuoralla. Yrityksen Business Intelligence -järjestelmä siirrettiin Azureen jo aiemmin ja 2023 loppuvuonna vuorossa oli yrityksen tuotantojärjestelmä.

“Jos kriittisiin järjestelmiin tulisi pienikin katkos, liiketoimintamme pysähtyisi. Enää ei tarvitse stressata, että katkoksia tulisi ainakaan raudan vuoksi”, Tikkanen sanoo.

Tikkasen mukaan vuoden 2024 alkupuolen aikana on tavoitteena siirtää viimeisetkin palvelut omilta palvelimilta Azureen ja päästä kokonaan eroon omasta palvelinympäristöstä.

Pilvisiirtymä Azureen osoittautunut oikeaksi valinnaksi

Vuonna 1991 perustetun Bookersin taival IT-ympäristössä on kovin tuttu.

“Meillä oli omat palvelimet serverihuoneessa, kun aloimme miettiä ja laskea, mikä olisi meille kaikista järkevintä. Pohdinnan lopuksi päädyimme siirtymään palvelu kerrallaan Azureen”, Juha Tikkanen kertoo.

Valinta on osoittautunut oikeaksi.

“Azuresta ei ole yhtään huonoa sanottavaa – oikeastaan vain se, että Azuressa on niin paljon erilaisia palveluja ja mahdollisuuksia, ettei siinä itsenäisesti pärjää, ellei ole omaa täysipäiväistä Azure-osaajaa. Totta kai tekemällä oppii, mutta on tosi hyvä, että meillä on kumppanina Elisa, jonka asiantuntijoilta saa tukea ja vastauksia kysymyksiin aina tarvittaessa. Azuressa Elisa on erinomainen sparrailukumppani,” Tikkanen sanoo.

Mitä hyötyä Azure on Bookersille tuonut?

“Yksi iso asia on skaalautuvuus, joka tuo sekä nopeutta reagoida liiketoiminnan muutoksiin, että kustannussäästöjä kun kapasiteettia voi nopeasti säätää kumpaankin suuntaan. Meillä on käytössä automaattiskaalaus, jossa tiettyjen kriteerien mukaan kapasiteettia käynnistyy ja sulkeutuu automaattisesti”, Tikkanen vastaa.

“Myös toimintavarmuus, kustannukset ja tietoturva ovat meille tärkeitä asioita Azuressa. Kustannukset ovat alentuneet merkittävästi Azureen siirtymisen jälkeen”, Tikkanen sanoo.

Yksi kumppani, jolta saa kaiken tarpeellisen

Tietoturvassa Bookers käyttää monipuolisesti Microsoft Azureen kuuluvia tietoturvapalveluja sekä lisäksi palvelunestohyökkäyksiltä suojautumiseen Elisa Kilpi -palvelua.

“Meille on iso asia, että yhdeltä ICT-kumppanilta saa yhteyksistä alkaen tietoturvaan ja pilvipalveluihin liittyvät ratkaisut, koska ne kaikki nivoutuvat yhteen. Elisa isona organisaationa oman IT-yksikön taustalla on hyvä apuri, joka auttaa nukkumaan yöt paremmin”, Tikkanen kertoo.

Elisa ja Bookers ovat pitkäaikaisia kumppaneita.

“Olen ollut Bookersissa kaikkiaan 15 vuotta ja tänä aikana yhteistyö Elisan kanssa on koko ajan kehittynyt ja syventynyt. Asiat sujuvat Elisan kanssa tosi hyvin, ja jos lähetän yhteyshenkilölle kysymyksen, saan sieltä nopeasti vastauksen ongelmaani. Olen myös osallistunut Elisan järjestämään ICT Day -tapahtumaan ja erilaisiin webinaareihin, joista saa hyvää näkemystä uusista teknologioista”, Tikkanen kertoo.

Lue myös:

Mitä kaikkea Microsoftin Azure on?

Azure Arc tuo pilven kyvykkyydet perinteiseen konesaliin

Elisan vahva Azure-osaaminen tuo etuja asiakkaalle

Azure Open AI on tietoturvallinen tekoäly yritykselle