Azure tarjoaa finanssiyhtiölle ketterän pilviympäristön liiketoiminnan kehittämiseen

Lukuaika 3 min

Finanssiyhtiö Aurajoki Nordic luottaa liiketoiminnalle kriittisen Azuren käytössä ja kehittämisessä Elisan asiantuntijoihin oman organisaation jatkeena. Esimerkiksi verkkokaupan Jousto-maksutavan pitää toimia joka tilanteessa.

“Ehdottomasti suosittelen hyvää ja asiantuntevaa kumppania, kun lähtee kehittämään pilvipalveluja. Vaikka meillä itsellä on hyvä Azure-osaaminen, organisaatiomme on pieni.

”Aina kun lähdemme isompaan kehitysprojektiin, otamme ulkopuolisia asiantuntijoita niin sovelluskehitykseen kuin alustan kehitykseen.”

”Voi sanoa, että Elisan asiantuntijat ovat meidän organisaatiomme jatke”, kertoo Tony Alin, online-palveluja tuottavan finanssiyhtiö Aurajoki Nordicin tietohallintojohtaja.

Aurajoki Nordic on merkittävä kuluttaja- ja käyttöluottoja sekä verkkokaupan rahoitusratkaisuja tarjoava finanssiyhtiö.

Sen tunnetuimpia online-tuotteita ovat kuluttajille suunnattu sähköinen lainaratkaisujen portaali Laina.fi ja verkkokaupan Jousto-maksutapa, jossa kuluttaja voi ostaa tuotteet heti laskulla tai myöhemmin osamaksulla.

Kuluttajille ja verkkokaupoille tärkeän Jousto-maksutavan on oltava aina verkkokauppojen ja niiden asiakkaiden käytettävissä. IT-ympäristön on siis toimittava luotettavasti ja turvallisesti.

“Liiketoiminnallemme kriittistä on se, että katkoksia ei saa tulla. Azure on osoittautunut erittäin luotettavaksi alustaksi meidän palveluillemme”, Alin sanoo.

Kumppanuus Elisan kanssa on yksi tapa vähentää liiketoiminnan riskejä IT-ympäristön kehitystyössä.

“Olemme tehneet yhteistyötä Elisan kanssa jo pitkään. Pystymme käyttämään heidän Azure-asiantuntemustaan hyödyksi asioissa, joissa meillä itsellä ei ole niin hyvää osaamista.”

”Samalla pystymme vähentämään riskejä, kun useampi asiantuntija tarkistaa kriittiset asiat ennen niiden toteuttamista.”

Haluatko kuulla enemmän Azuresta ja siitä, mitä etuja se voisi tuoda yrityksellesi?
Tutustu Microsoft Azure -pilvipalveluun lisää, tai ota suoraan yhteyttä!

Azurella useita hyötyjä liiketoiminnalle Aurajoki Nordicin liiketoiminnalle

Jo ennen pilvisiirtymää Aurajoki Nordic on käyttänyt Elisan konesalipalveluja. Pilvisiirtymää Azuren julkipilveenfinanssiyhtiö lähti suunnittelemaan yhdessä Elisan asiantuntijoiden kanssa jo ensimmäisten pioneerien joukossa. Hyvin suunniteltu pilvisiirtymä tehtiin vuonna 2018.

“Tavoitteenamme on siirtyä kokonaan pilviympäristöön – heti kun se on teknisesti mahdollista. Pieni osa järjestelmätoimittajien sovelluksista ei vielä tue pilviympäristöä, joten joudumme toistaiseksi työskentelemään hybridiympäristössä”, Tony Alin kertoo.

Miksi Aurajoki Nordic valitsi juuri Azuren pilvialustakseen?

“Olemme yrityksen alkuajoista lähtien käyttäneet Microsoftin työkaluja ja niiden käyttöön meillä on hyvä osaaminen. Siksi aloimme hyödyntää Azuren valmiuksia IT-ympäristön ylläpitoon ja kehittämiseen.”

”Azuren ansiosta olemme saaneet nopeutta ja joustavuutta liiketoiminnalle tarjottavien palvelujen optimointiin ja kehittämiseen. Tässä liiketoiminnassa asiat halutaan tehdä suunnitelmallisesti, nopeasti ja ketterästi”, Alin vastaa.

Kustannustehokkuus, skaalautuvuus ja läpinäkyvyys ovat muita hyötyjä, joita Aurajoki Nordic on Azuren käytöltä hakenut ja saanut.

“Arvostan sitä, että meillä on nyt läpinäkyvyys palvelujen käyttöön ja skaalautuvuuteen. Optimointi ja ylläpito ovat meidän omassa hallinnassamme. Meillä on esimerkiksi aika raskaita laskutusajoja, joiden yhteydessä palvelintehoja voidaan tarvittaessa nostaa.”

Verkkokauppojen käytössä oleva Aurajoki Nordicin Jousto-maksutapa on volyymituote, jonka käytön pitää skaalautua nopeasti verkkokauppojen kysyntäpiikeissä.

Lisää voimaa myös tietoturvaan

Finanssiyhtiölle tietoturva on tärkeä asia, ja senkin suhteen Azure on osoittautunut hyödylliseksi valinnaksi.

“Azuressa tietoturva on luotettava ja pilvipalveluun sisäänrakennettu. Azuren omien tietoturvaominaisuuksien lisäksi olemme valikoiden ottaneet tietoturvassa käyttöön lisäpalveluja, joita on Azureen saatavilla paljon”, Alin kertoo.

Yhdessä Elisan kanssa on kehitetty tietoturvan optimointia, valvontaa ja raportointia. “Kun tietoturva on kunnossa, voimme keskittyä sen ylläpitoon ja tietojenkalasteluyritysten torjumiseen.”

Kyvykkyys tuottaa ketterästi palveluja liiketoiminnan kehittämiseen toteutui

Tony Alinin mukaan Aurajoki Nordic on nyt teknologian näkökulmasta hyvässä tilanteessa. Liiketoiminta määrittää, mitä uusia palveluja tarvitaan. Azuren kyvykkyydet ja kumppanuus Elisan kanssa mahdollistavat leanin kehittämisen liiketoiminnan uusiin tarpeisiin, kun sitä vaaditaan.

Aurajoki Nordicin tavoitteena on kehittää asiakkailleen jatkuvasti uusia tuotteita ja palveluja digitaalisissa kanavissa.

Azure kehittyy niin nopeasti, ettei Tony Alinin kompaktilla IT-tiimillä ole mahdollisuutta seurata kaikkia uusia ominaisuuksia ja niiden tuomia mahdollisuuksia.

“Meillä on Elisan asiantuntijoiden kanssa säännöllisesti työpajoja, joissa keskustelemme, mitä uutta Azureen on tulossa ja mistä voisi olla hyötyä liiketoiminnassamme.

”Arvostan sitä, että Elisan tutut asiantuntijat tuovat meille vinkkejä ja tietoa Azuren kehityksestä.”

“Kumppanuus Elisan kanssa on toiminut hyvin. Meillä on Elisalta hyvä palvelupäällikkö sparraamassa ja tutut asiantuntijat auttamassa. Heidän kanssaan on helppo kommunikoida ja toiminta nopeaa.”

”Meidän tyyppisessä liiketoiminnassa pitää pystyä luottamaan asiantuntijoihin. Virheitä pitää välttää, koska jos IT-ympäristö on alhaalla, se käy liiketoiminnalle kalliiksi”, Tony Alin kertoo.

Tony Alinin vinkit Azuren käyttöön

  • Valitse hyvä kumppani, jolla on Azuresta paljon kokemusta.
  • Migraatio pilveen kannattaa suunnitella hyvin ja tehdä kerralla kuntoon. Hyvä kumppani säästää migraatiossa aikaa ja rahaa.
  • Kun pilvisiirtymä on tehty, kannattaa itse opetella ymmärtämään ja optimoimaan pilven palveluja. Vasta silloin voi kunnolla oivaltaa, miten nopeasti ja mitä kaikkea Azuressa voidaan tehdä ja skaalata.
  • Azuressa samalla rahalla saa paljon enemmän palveluja kuin perinteisessä konesalissa. Esimerkiksi tietokantojen optimointiin on erittäin hyviä työkaluja, joiden avulla voidaan datan hallintaa automatisoida ja optimoida. Siten voidaan säästää merkittävästi työaikaa.

Lue myös

Mitä kaikkea Microsoft Azure oikeastaan on?

Hyödyllisimmät Azure-pilvipalvelut – lue vinkit

Azuren tietoturva on omaa konesalia vankemmalla perustalla 

Elisan vahva Azure-osaaminen tuo etuja asiakkaalle