5G-puhelin tuo tehoa, tietoturvaa ja vetovoimaa

Lukuaika 3 min

Pilvipalveluihin erikoistunut Visma Solutions päivittää puhelimet ja liittymät 5G-aikaan. 5G-työvälineet helpottavat etätyötä ja kasvattavat yrityksen vetovoimaa rekrytoinneissa.

Pilvipalveluita tuottavassa Visma Solutionsissa halutaan olla uusimman tekniikan aallonharjalla. Yrityksen käyttämät laitteet rakentavat ITC-alalla mielikuvaa yrityksestä niin asiakkaille kuin työntekijöillekin.

”Jos kaivaisimme kuoppia, työntekijät haluaisivat tietää, tekevätkö he työnsä lapiolla vai kaivinkoneella”, Visma Solutionsin IT-manager Riku Tarkiainen karrikoi.

Siksi Lappeenrannassa pääkonttoriaan pitävässä yrityksessä päätettiin alkukesästä siirtyä kokonaan 5G-liittymien käyttöön. Norjalaiseen Visma-konserniin kuuluva Visma Solutionsin tuotteisiin kuuluvat taloushallinnon pilvipalvelu Netvisor, toiminnanohjausjärjestelmät Severa ja Valueframe, verkkolasku- ja palkkapalvelu Maventa, sekä koronan aikana suosiotaan huomattavasti kasvattanut sähköinen allekirjoituspalvelu Visma Sign.

Kun Elisa avasi Lappeenrantaan 5G-verkon huhtikuussa, yrityksen sisältä alkoi kuulua toiveita työsuhdepuhelimien päivittämisestä 5G-aikaan.

”Ajatus sopi meille hyvin. Tarkoituksemme on auttaa asiakkaitamme menestymään, ja se taas edellyttää sitä, että meidän on tarjottava työntekijöillemme mahdollisimman hyvät työkalut,” Visma Solutionsin rekrytointispesialisti Inka Lampinen sanoo.

Nopea verkko ja etätyö laajentavat rekrytointialuetta

Myös Visma Solutionsissa on pandemian aikana suuri osa työstä tehty etäyhteyden päästä kotona. Yleisin tapa toimia etänä on jakaa puhelimen verkkoyhteys tietokoneelle. Tähän asti yrityksessä on käytetty Elisan 4G-liittymiä.

Kuva: Visma Solutions

”Se on toiminut hyvin, mutta 4G-verkko alkaa paikoin olla ruuhkainen. Siirtymällä 5G-verkkoon saamme sujuvuutta ja varmatoimisuutta lisää. Kun etäpalaveri alkaa, ei tarvitse miettiä, toimiiko videokuva vai ei”, Tarkiainen sanoo.

Visma Solutionsissa on totuttu tekemään töitä paikkariippumattomasti. Lappeenrannan ja Helsingin päätoimipisteiden ohessa yrityksellä on sivutoimipisteitä muissa kaupungeissa ja paikkariippumatonta työtä tehdään muutenkin paljon.

”Hyvät tietoliikenneyhteydet helpottavat myös rekrytointeja omien toimistopaikkakuntien ulkopuolelta. Hyvä osaaja voi työskennellä mistä vain, jos etätyö vain muuten hänelle sopii”, Lampinen sanoo.

Askel kohti parempaa tietoturvaa

Tärkeä syy Visma Solutionsin 5G-loikalle olikin juuri tähyäminen koronan jälkeiseen aikaan. Kodeista ja konttoreista lähdetään vielä taas liikkeelle, Tarkiainen sanoo.

”Tavallisesti väkemme matkustaa paljon Suomessa, Pohjoismaissa ja käy Oslon pääkonttorilla. Uskomme sen jatkuvan ja haluamme tarjota paketin, joka tekee matkatyön helpoksi koko Euroopassa”, hän linjaa.

Helppous merkitsee samalla myös huoletonta tietoturvaa. Kun mukana kulkee helposti jaettava nopea mobiiliyhteys, ei työntekijöillä ole tarvetta käyttää riskialttiita jaettuja wifi-verkkoja.

Huippuluokan matkapuhelimet auttavatkin rakentamaan yhä vahvempaa yrityksen tietoturvaa myös itsessään. Visma Solutionsissa halutaankin kääntää yleistynyt Bring your own device -ajattelu päälaelleen.

”Haluamme tarjota niin hyvät laitteet, ettei kukaan haluakaan käyttää omia laitteitaan työasioiden hoitamiseen. Keskitetysti hankittu yhtenevä laitekanta auttaa ylläpitämään tietoturvaa, eikä työntekijän tarvitse miettiä, onko hän huolehtinut tietoturvasta riittävästi vai ei.”

5G-puhelin lisää yrityksen vetovoimaa

Viime vuosina kilpailukykyisen palkan ohessa yhä useampi työnhakija ICT-alalla on kiinnostunut siitä, minkälaista arki työpaikalla on.

”Kovat osaajat haluavat tehdä kunnon työkaluilla työtä, jonka sisältöön voi itse vaikuttaa ja jolla on merkitystä”, Inka Lampinen summaa.

Kuva: Visma Solutions

Hän on huomannut, että nykyisin moni kysyy jo työnhakutilanteessa, minkälaisia tietokoneita ja puhelimia yrityksessä käytetään.

”Se on perusteltu kysymys, jota en rekrytoijana ihmettele yhtään. Se kertoo siitä, että heitä kiinnostaa se, minkälaisilla laitteilla he työtään pääsevät tekemään”, Lampinen sanoo.

Työnantajamielikuvan rakentamisessa viimeistä huutoa olevat 5G-puhelimet ovat yksi rakennuspalikka työhyvinvoinnin rakentamisessa. Työkalut kertovat siitä, miten yritys työntekijöitä arvostaa.

Nopea kierto pitää puhelimet tuoreina

Visma Solutions on tehnyt Elisan kanssa yhteistyötä jo pitkään. Puhelimien ja liittymien ohessa yrityksessä on käytössä Elisan kuituverkkoja ja konesaleja. Siksi Visma Solutionsin 5G-loikassa Elisa oli alusta asti luonnollinen kumppani.

”Kun Elisa avasi 5G-verkon huhtikuussa Lappeenrantaan, kahdessa viikossa olimme allekirjoittaneet sopimuksen. Haluamme reagoida uusiin mahdollisuuksiin nopeasti”, Tarkiainen sanoo.

Edellisten puhelimien tavoin työsuhde-etuihin kuuluvat uudet 5G-puhelimet tilataan Elisan yrityskaupasta kahdeksi vuodeksi. Visma Solutions tukee työntekijän Apple- tai Samsung-puhelimen hankintaa 600 eurolla. Halutessaan kalliimman mallin työntekijä voi maksaa erotuksen itse.

”Näin puhelimet pysyvät jatkuvasti uusina ja toimivina. Sopimuskauden jälkeen puhelimen voi lunastaa nimellisellä korvauksella itselleen ja tyhjennettyinä vanhat työpuhelimet jatkavatkin usein perheissä jälkikasvun käyttöön.”

Elisa 5G:n kanssa työnteko vain sujuu – tänään ja huomenna​.

Olipa kyse työstä tai vapaa-ajasta, toimintavarmoilla ja nopeilla yhteyksillä kaikki vaan sujuu paremmin. Ja kun asiat sujuvat, myös ihmiset ovat tyytyväisempiä. ​

Missä ikinä työntekijäsi liikkuvatkaan – työmaalla, toimistossa tai vaikka tien päällä – Elisa 5G:llä työnteko on mukavaa ja tehokasta. Kun yhteydet toimii, voivat työntekijät keskittyä olennaiseen.​

Kuvat: Visma Solutions

Lue myös

4 vinkkiä yrityksen nettiyhteyden ja etäyhteyden hankintaan

5G-puhelin tuo tehoa, tietoturvaa ja vetovoimaa

Apple iPhone 15 -uutuudet – Joka tarpeeseen sopivat työpuhelimet

Elisa Turbonappi – käytä huippunopeuksia silloin kun niitä eniten tarvitset