Fizzan pizza-automaatit yleistyvät Suomessa teknologian avulla

Lukuaika 2 min

Fizzan pizza-automaatit pystyvät teknologian tehokkaan hyödyntämisen ansiosta tarjoamaan ravintolatason vastapaistettua pizzaa ympäri vuorokauden. Höyryävän, vastapaistetun, herkullisen pizzan taustalta löytyy kymmeniä sensoreita, älykästä teknologiaa ja luotettava 5G-yhteys.

“Pizza-automaattimme eivät kilpaile ravintoloiden kanssa. Sen sijaan olemme take away -tyyppinen palvelu. Fizzan automaatti tarjoaa vastapaistetun höyryävän pizzan kotiin vietäväksi tai heti nautittavaksi. Käsintehtyä pizzaa milloin vain”, kertoo Fizzan perustaja, yrittäjä Alexandre Benjamin.

Mutta miten automaattinen kioski voi tarjota vastapaistetun herkullisen makuelämyksen?

“Leivomme pizzat omassa keittiössämme hyvistä raaka-aineista, kuten missä tahansa erinomaisessa pizzeriassa. Olemme automatisoineet kaksi viimeistä askelta: paistamisen ja ostamisen. Näin saamme yhdistettyä käsintehdyn laadun ja 24/7-saatavuuden”, Benjamin kertoo.

Fizzan Pizza-automaattien toiminta perustuu reaaliaikaiseen dataan

Fizzan keittiöstä paistamista vaille valmiit pizzat toimitetaan automaattien kylmiöihin kylmäketjua katkaisematta.

Pizza-automaatissa on yli 50 sensoria, jotka mittaavat, että automaatin kylmiö, uuni ja muu tekniikka toimivat moitteettomasti. Sensorit ja toimintaa tarkkailevat valvontakamerat ovat yhteydessä kioskin tietokoneeseen, ja luotettavan 5G-reitittimen ja 5G-yhteyden kautta etäohjaukseen.

“Monitoroimme ja keräämme paljon dataa, jotta voimme varmistaa makuelämyksen asiakkaillemme ja jotta voimme tarjota juuri niitä pizzoja, joita asiakkaat haluavat ostaa. Kun pizzat alkavat kioskista loppua, saamme hälytyksen ja tiimimme toimittaa täydennyksen kioskiin”, Benjamin kertoo.

Fizza tarjoaa dataa myös asiakkaille. “Sovelluksesta asiakas voi nähdä ennen kioskille menoa, onko hänen suosikkipizzaansa vielä jäljellä. Hän voi sovelluksesta myös varata pizzansa etukäteen”, Benjamin sanoo.

Luotettava 5G-yhteys varmistaa korkean hygienian ja asiakaskokemuksen

Reaaliaikainen datankeruu, valvontakameroiden striimi, sensorien hälytykset ja kioskien etäohjaus vaativat nopeaa, viiveetöntä ja luotettavaa tietoliikenneyhteyttä.

Varmatoiminen 5G-yhteys on meille erittäin tärkeä, koska vain luottavan yhteyden avulla voimme tarjota parhaan hygienian ja erinomaisen asiakaskokemuksen. Jos yhteys ei toimisi, kioski olisi heti kiinni”, Benjamin kertoo.

Kioskien toiminnasta kertyy paljon dataa, jota Fizzan tiimi käyttää liiketoiminnan kehittämiseen. Datan ansiosta Fizza voi esimerkiksi ennakoida, mitä pizzoja ostetaan eniten minäkin päivänä ja kellonaikana, ja toimittaa kioskeihin juuri niitä pizzoja riittävästi.

Fizzan pizza-automaatti

Suomeen sata Fizzan pizza-automaattia

Ilman luotettavaa teknologiaa automaattikioskit eivät toimisi. Pienenä kasvuyhtiönä Fizza ei tee kaikkea itse.

“Elisa on ollut teknologiapartnerimme alusta lähtien. Pidän siitä, että yhden yhteyshenkilön kautta hoituvat kaikki asiat. Koska Elisa ei ole vain teleoperaattori, pystymme saamaan heiltä kaikki vaativatkin IT-palvelut. Olen erittäin tyytyväinen Elisan palveluihin”, Benjamin kertoo.

Fizza kasvaa nyt niin orgaanisesti kuin franchising-periaatteella. Suomessa Fizzan pizza-automaatteja on jo lähes 20 kappaletta, ja lisää on tulossa. Suomeen mahtuu noin sata automaattia, Benjamin laskee. Ranskassa, liiketoimintaidean synnyinmaassa, automaatteja on jo yli tuhat.

Ranskasta kaikki lähtikin liikkeelle. Benjamin oli lomailemassa Bretagnessa ja Ranskan kansallispäivänä ravintolat olivat kiinni. Viimein löytyi yksinäinen pizza-automaatti, joka tarjosi nälkäiselle perheelle vastapaistettua pizzaa.

“Siitä sain idean ja ensimmäinen Fizza-kioski avautui vuonna 2021”, Benjamin naurahtaa.

Take away -palveluihin verrattuna Fizzan pizza-automaatit ovat ekologisempia. “Tyypillisesti asiakkaamme ostavat pizzan kulkiessaan automaatin ohi esimerkiksi töistä tai harrastuksesta kotiin. Heille ei juuri lisäkilometrejä tule ja me pystymme toimittamaan yhdellä kyydillä noin 70 pizzaa kerralla”, Benjamin pohtii.

Lue lisää 5G:stä ja sen mahdollisuuksista yrityksille

Elisa 5G:n kanssa työnteko vain sujuu – tänään ja huomenna​.

Olipa kyse työstä tai vapaa-ajasta, toimintavarmoilla ja nopeilla yhteyksillä kaikki vaan sujuu paremmin. Ja kun asiat sujuvat, myös ihmiset ovat tyytyväisempiä.​

Missä ikinä työntekijäsi liikkuvatkaan – työmaalla, toimistossa tai vaikka tien päällä – Elisa 5G:llä työnteko on mukavaa ja tehokasta. Kun yhteydet toimivat, voivat työntekijät keskittyä olennaiseen.​

Lue myös

5G vie Hiltin työkalut kaupaksi mistä vain ja milloin vain

Näin Elisalaiset käyttävät itse 5G-yhteyttä etätöissä

Tutkimus: Näin työvälineet ja yhteydet vaikuttavat työtyytyväisyyteen

Apple iPhone 15 -uutuudet – Joka tarpeeseen sopivat työpuhelimet