”Voimme keskittyä tekemiseen”

Lukuaika 2 min

Certum Accounting -tilitoimiston avainhenkilöt voivat keskittyä oman liiketoiminnan kehittämiseen, kun Elisa Oma IT -palvelukokonaisuus huolehtii IT-ympäristöstä, laitteiden elinkaaresta, tietoturvasta ja käyttäjien pilvi-identiteetistä.

Certum toimii tilitoimistoille täysin uniikilla liiketoimintakonseptilla. “Olemme tietenkin myös tilitoimisto asiakkaillemme, mutta tarjoamme sen lisäksi hyvin kattavat rahoitus-, ohjelmisto- ja maksunvalvontapalvelut asiakkaillemme. Kehitämme ja ylläpidämme laajaa kumppaniverkostoa sekä omia ohjelmistoja ja hyödynnämme nykyaikaisia rajapintoja ratkaisuissa”, summaa Certumin toimitusjohtaja Rami Kolkka.

 

Sopivan kumppanin avulla ajansäästöä sekä osaamispulan täyttämistä

Elisan ja Certumin yhteistyö alkoi Kolkan vanhan tuttavan kautta. “Olen itse ollut jossain määrin aina toinen jalka IT-puolella. Vanha tuttavani tuli töihin Elisalle ja esitteli tämän konseptin”, Kolkka kertoo.

“Käytännössä me olemme asiantuntijaorganisaatio, emmekä pysty itse tekemään niin paljon IT:hen, tietoturvaan ja pakollisen työkaluinfran ylläpitoon liittyviä asioita. Etsimme sopivaa kumppania ja sitä kautta ajansäästöä sekä osaamispulan täyttämistä”, Kolkka avaa.

 

Laitteiden elinkaaren hallinta ja tietoturva tärkeää

Certum toimii kolmella paikkakunnalla ja työntekijöitä on yli 30, joten osaavalle IT-kumppanille on tarvetta.  “Nyt voimme keskittyä tekemiseen. Toisaalta myös vasteajat ja palvelun taso parantuvat. Jos jollakin on esimerkiksi jokin tekninen ongelma, niin kaikki ei ole enää kiinni niistä muutamista sisäisistä henkilöistämme, jotka voisivat auttaa. Nyt voimme käyttää yhteistyökumppanimme palveluita ja saada siten vasteaikoja paljon paremmaksi”, Kolkka kertoo.

Elisa Oma IT -palvelukonaisuuteen kuuluu Certumilla muun muassa työntekijöiden tarvitsema tuki niin laitteisiin kuin ohjelmistojen käyttöön, asennukseen ja hallintaan. Yhdessä ratkaistaan myös käytännön ongelmia.

“Elisa on hyvin auttanut meitä uusien teknologioiden käyttöönotossa. Parhaillaan parannamme tietoturvaa ja otamme käyttöön InTune-laitehallintaa”, Kolkka kertoo.

Käyttäjien pilvi-identiteetti ja sen mukanaan tuoma kattava tietoturva ovat oleellinen tekijä muun muassa etätöissä. Pääsynhallinnan avulla tunnistetaan käyttäjä ja käyttäjän luotettava laite sekä voidaan varmistaa käyttäjä- ja tiedostokohtaisesti, millä laitteella, sovelluksella ja sijainnilla tietoihin pääsee käsiksi.

“Laitehallinnan avulla voimme paremmin hallita, mitä milläkin laitteella saa tehdä. Tämä on tärkeää erityisesti etätöissä, kun töitä tehdään erilaisilla laitteilla”, Kolkka kertoo.

Myös mobiililaitteet ollaan Certumissa ottamassa mukaan laitteiden elinkaaren hallintaan.

“Ilman osaavaa ja hyvää kumppania ei meidän kokoinen yritys pystyisi itse tätä kaikkea tekemään”, Kolkka kiittää elisalaisia asiantuntijoita.

“Ellei ole mitään järkevää syytä itse pyörittää IT-infraa, niin on hyödyllisempää keskittyä omaan tekemiseen IT-palveluiden tuottamisen ja ylläpitämisen sijaan”, Kolkka summaa.

Lue lisää Oma IT -palvelusta.