Näin saat 5G:n hyödyt irti yrityksessäsi

Lukuaika 2 min

5G-mobiiliverkko helpottaa yritysten arkea monin tavoin, 5G-laitteita löytyy myös edullisista hintaluokista ja Elisan 5G-verkko laajenee nopeasti. Enää ei kannata viivytellä. Huomioi seuraavat asiat, kun otat 5G:n käyttöösi.

Uusi huippunopea 5G-mobiilidataverkko helpottaa yritysten arkea ja etätyön tekemistä monilla tavoin. 5G-verkossa tiedonsiirto on 10 kertaa nopeampaa ja kapasiteetti laajempi kuin 4G-verkossa.

Tämän ansiosta etätyöt, pilvipalvelujen käyttö ja vaativatkin videoneuvottelut onnistuvat laadukkaasti ja ilman katkoksia. Moni yritys onkin koronapandemian aikana huomannut, kuinka tärkeä nopea mobiililaajakaista on liiketoiminnalle.

5G-puhelimia löytyy myös edullisista hintaluokista

5G-verkon täysimittainen hyödyntäminen vaatii tietenkin sen, että käytössä on 5G-puhelin.  Teknologinen kehitys on ollut kuluneen vuoden aikana niin nopeaa, että nykyisin 5G-laitteita löytyy käytännössä lähes jokaiselta valmistajalta ja kaikista hintaluokista. Valinnanvaran huomaa myös Elisan yritysten verkkokaupan 5G-osastolta. Esimerkiksi 5G-puhelimia saa edullisimmillaan jo alle 300 eurolla. 5G-päätelaitteita löytyy siis kaikenlaisiin yritysten tarpeisiin eri työntekijäryhmille.

Koska Elisan 5G-verkko laajenee nopeasti ja sen alueella asuu jo yli 1,8 miljoonaa suomalaista (tilanne marraskuussa 2020)  ja uudet 5G-laitteet toimivat erinomaisesti myös 4G-verkossa, uutta päätelaitetta hankkiessa ei enää kannata harkita muuta kuin 5G-laitetta. Investointi 5G-laitteeseen on pitkäikäinen investointi, kun taas laitteet, jotka eivät tue 5G-verkkoa, vanhenevat nopeasti ja niiden elinkaari jää harmittavan lyhyeksi.

5G-liittymä on myös paras 4G-liittymä

Vaikka yrityksessä ei vielä juurikaan olisi 5G-laitteita, yritysliittymät kannattaa jo nyt päivittää uusiksi 5G-liittymiksi, koska ne ovat myös tämän hetken parhaita 4G-liittymiä ja ovat samaa hintaluokkaa.  Yrityskäytössä 5G-liittymien etuna on sekin, että  nopeampia tiedonsiirtoyhteyksiä käyttävät Elisan asiakkaat saavat käyttöönsä muita korkeampia tiedonsiirtonopeuksia verkon mahdollisissa ruuhkatilanteissa.

Elisan 5G-verkko toimii yli 50 paikkakunnalla ja määrä kasvaa nopeasti. Onkin varsin todennäköistä, että yrityksesi liiketoiminta-alueella 5G-verkko toimii jo nyt tai alkaa toimia lähiaikoina.  Kun 5G-liittymän käyttäjä siirtyy 5G-verkon ulkopuolelle, hän saa käyttöönsä nopean 4G-verkon. Elisan 4G-verkon alueella asuu jo yli 99 prosenttia suomalaisista. Katso täältä reaaliaikainen Elisan 5G-verkon toiminta-alue.

Mobiililaajakaista helpottaa liikkuvaa työntekijää

Syksyn 2020 uutuutena ovat pienet akun avulla toimivat mobiilit 5G-reitittimet, jotka tuovat 5G-verkon hyödyt liikkuvien työntekijöiden käyttöön. 5G-reitittimeen sopivat niille tarkoitetut 5G-dataliittymät, jotka toimivat hyvin ja nopeasti myös 4G-verkon alueella, silloin kun käyttäjä on 5G-verkon ulkopuolella. Mobiilit 5G-reittittimet sopivat erityisesti paljon paikkariippumatonta työtä tekeville.

Kiinteä mobiililaajakaista sopii erityisesti etätyöpisteisiin

Kiinteä mobiililaajakaista Netti Lite 5G Kiinteä puolestaan tarjoaa vaihtoehdon perinteiselle kiinteälle laajakaistalle esimerkiksi kotona tapahtuvaan etätyöhön tai pienen toimiston tarpeisiin. Sen palvelupakettiin kuuluvat kiinteistön julkisivuun asennettava 5G-ulkovastaanotin ja sisätiloihin tulevat kaksi Mesh wifi-sisäreititintä, jotka yhdessä takaavat häiriöttömän nopean laajakaistan paljon dataa ja videoyhteyksiä vaativaan työntekoon.

5G:n käyttöönoton tarkistuslista

  1. Tarkista täältä kuinka paljon yrityksessä liikutaan 5G-verkon kuuluvuusalueella.
  2. Kun päivität yrityksesi mobiililaitteita- ja -reitittimiä, kannattaa investoida 5G-laitteisiin. Saat silloin elinkaareltaan pitkäikäisen laitteen kaikissa hintaluokissa
  3. Soita Elisan vastuumyyjällesi, joka varmistaa, että yrityksesi liittymät ovat parasta 4G-luokkaa, siis uusia 5G-liittymiä.
  4. Varmista, että yrityksesi työntekijöillä on käytössään tarpeeksi nopeat mobiililaajakaistayhteydet työn tehokkaaseen tekemiseen ja videoneuvotteluihin, missä tahansa he töitään tekevätkin.
  5. Harkitse huippunopeaa kiinteää mobiililaajakaistaa, jos työtekijöiden etätyöpisteiden nettiyhteydet pätkivät tai eivät muuten riitä korkealaatuisiin videoneuvotteluihin.
  6. 5G:n käyttöönotto on useimmissa tapauksessa suoraviivaista, mutta mahdollisissa ongelmissa ja laitteiden asetuksiin liittyvissä kysymyksissä kannattaa soittaa Elisa Yritysguruun, josta löytyy apu 5G:n käyttöönoton kysymyksiin.

 

Haluatko tietää lisää 5G:stä?
Lataa 5G opas, jossa kerromme tiiviisti 5G:stä kaiken oleellisen.
Täältä voit lukea  lisää siitä, miten voit hyödyntää 5G:tä yrityksessäsi.