Privaattiverkko takaa yrityksen kriittisen tietoliikenteenPrivaattiverkko takaa yrityksen kriittisen tietoliikenteen
Elisa Privaattiverkko

Privaattiverkko takaa yrityksen kriittisen tietoliikenteen

Privaattiverkko (Private Networks) on asiakaskohtaisesti räätälöity paikallinen mobiiliverkko. Privaattiverkko takaa yrityksille varmistetun kapasiteetin, korkean käytettävyyden ja kriittisen, turvallisen tietoliikenteen.

Privaatti mobiiliverkko voidaan rakentaa asiakkaan tarpeiden mukaan ja hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin. Teollisuusalalla sitä voidaan käyttää esimerkiksi tehtaissa, logistiikka-alalla ohjausjärjestelmissä ja kaupan alalla IoT-sovelluksissa. 

Elisa toteuttaa privaattiverkot yrityskäyttöön "avaimet käteen" -palveluna. Suunnittelemme ja rakennamme privaattiverkon, joka palvelee juuri teidän yrityksenne liiketoimintaa.

Tutustu Elisan privaattiverkkoon ja kysy lisää!

Miten privaattiverkko toimii?

Elisan privaattiverkko voidaan toteuttaa 4G- tai 5G-tekniikalla.

Privaattiverkko luodaan aina asiakaskohtaisesti ja siihen pääsevät vain yrityksenne haluamat liittymät. Tämä varmistaa verkon kapasiteetin ja luotettavuuden. Räätälöidyssä verkossa on myös mahdollista pitää dataliikenne privaattiverkon sisällä, jolloin se ei siirry ulkopuolisiin verkkoihin. Näin data pysyy paikallisena ja tietoturva yrityksen hallinnassa.

Privaattiverkossa on lyhyt ja tasalaatuinen viive, mikä edesauttaa kriittistä ja nopeaa viestintää. Privaattiverkolla voi myös välttää julkisen verkon mahdolliset häiriöt ja näin säilyttää vakaa verkkoyhteys yrityksenne palveluille.

Privaattiverkko tukee liikkuvaa työtä ja toimii normaaleilla mobiilipäätelaitteilla. Privaattiverkkoon kytketyt laitteet toimivat myös normaalissa mobiiliverkossa, jos ne siirtyvät privaattiverkon ulkopuolelle.

Privaattiverkon edut

  • Yritykselle räätälöity mobiiliverkko

  • Korkea ja varmistettu kapasiteetti

  • Vahva tietoturva

Näin privaattiverkko hyödyttää yritysten liiketoimintaa

White paper: Näin privaattiverkko hyödyttää yritysten liiketoimintaa

Lue lisää, mitä hyötyä privaattiverkko tuo yrityksille ja miten se toteutetaan. Lisäksi kokosimme yhteen esimerkkicaseja.

Lataa white paper

Elisalta saat Private Networks eli privaattiverkon luotettavasti ja sujuvasti. Kaksi miestä istuu pöydän ääressä selaten presentaatiota tabletilta.

Elisa luotettavana kumppanina

Me Elisalla voimme rakentaa privaattiverkon yrityksellenne sopivaksi. Meillä on käytössämme kaikki mobiilitaajuudet sekä vahva osaaminen mobiiliverkkojen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta.

Ennen projektin aloittamista järjestämme yhteisen työpajan, jossa kartoitamme yrityksenne tarpeet ja tavoitteet privaattiverkon käytölle. Tämän jälkeen suunnittelemme teille sopivan ratkaisun ja toteutamme sen sovitussa aikataulussa.

Elisalla on käytössään kattavat tietoliikenneratkaisut ja vahva kokemus WiFi-ratkaisuista, tietoturvasta ja laajoista yritysverkoista. Näin voimme suunnitella kokonaisratkaisun, jolla saatte privaattiverkosta parhaan hyödyn organisaatiollenne.

Privaattiverkkojen asiakastarinat

Privaattiverkko sairaalassa - Elisan asiakas kertoo kokemuksistaan

Case: Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri (VSSHP)

Turun yliopistollinen sairaala otti käyttöönsä Elisan privaattiverkon. Suljetussa mobiiliverkossa sairaalan työntekijät voivat käyttää älypuhelimiaan sujuvasti ja turvallisesti töiden hoitamiseen. Omassa mobiiliverkossa työntekijöiden yhteydet toimivat aina varmasti, kun potilaiden älypuhelimet eivät kuormita samaa verkkoa.

“Sairaalan sisällä on kriittistä, että puhelut ja datayhteydet toimivat. Elisan privaattiverkolla voimme varmistaa sujuvat yhteydet. Kokemuksemme ovat erittäin hyvät.”

Lue koko case-tarina

Porin Satamassa testataan 5G-privaattiverkkoa

Case: Porin Satamassa 5G-privaattiverkko toimii innovaatioiden testiympäristönä

Elisa toteutti avoimen Robocoast 5G-privaattiverkon Porin Satamaan. Uuden 5G-privaattiverkon avulla yritykset, yliopistot sekä ammattikorkeakoulut pääsevät testamaan uutta mobiiliteknologiaa ja miten sitä voi hyödyntää erilaisissa ratkaisuissa.

“Tällainen testiympäristö antaa arvokasta kokemusta huippunopean verkon hyödyntämisestä.”

Jori Huhtaniemi, Huhtaware Oy

Lue koko case-tarina

HaminaKotka Satamassa testataan Elisan 5G-privaattiverkkoa

Case: HaminaKotka Satamassa testataan 5G-privaattiverkkoa

Satamassa kokeillaan 5G-privaattiverkkoa esimerkiksi etäohjauksessa ja -valvonnassa.

“Kameroiden käyttö satamissa lisääntyy koko ajan. 5G-verkon kapasiteetti riittää siirtämään tietoa tukiasemalta päätelaitteeseen, mutta erityisesti meitä kiinnostaa nähdä, kuinka nopeasti data kulkee toiseen suuntaan.”

Lue koko case-tarina

Tutustu myös näihin Elisan ratkaisuihin:

IoT - Internet of Things

Kaikki tietoliikenneratkaisut