ICT-ratkaisut suurille yrityksilleICT-ratkaisut suurille yrityksille
ICT-ratkaisut suurille yrityksille

Kotimaiset IT- ja tietoliikenneratkaisut varmistavat liiketoimintasi kasvun

Onko yrityksesi isojen IT- ja tietoliikennepäätösten edessä ja kaipaat asiantuntijan apua tulevaisuuden suunnitelmiin? Vai onko yrityksesi kansainvälistymässä ja tarvitset turvalliset ICT-ratkaisut yli maiden rajojen? Vai etsitkö yrityksellesi perinteistä ICT-ulkoistuskumppania, joka auttaa saamaan nykyisistä ratkaisuista kaiken hyödyn irti?

Elisan ICT-ratkaisut tukevat tulevaisuuden digimatkaasi. Toteutamme ratkaisumme ja palvelumme yrityksesi tarpeiden mukaan ja tulevaisuuden suunnitelmia ennakoiden. Elisalla toimimme ketterästi ja teemme läheistä yhteistyötä yrityksesi kanssa. Näin saat Elisalta asiantuntemusta ja ICT-ratkaisut, jotka vievät liiketoimintaasi eteenpäin.

Yhdessä voimme kehittää liiketoimintasi uudelle tasolle.

Kun kaikki pelaa yhteen

Elisan asiantuntijat varmistavat tulevaisuuden kasvun

Elisalta saat korkeatasoiset asiantuntijat käyttöösi. Meillä on 300 sertifioitua asiantuntijaa, jotka tuntevat viimeisimmät teknologiat ja ymmärtävät suomalaisten yritysten tarpeet. Näin voimme varmistaa, että ICT-ratkaisut tuovat yrityksellesi todellista liiketoimintahyötyä nyt ja tulevaisuudessa.


Haluatko kuulla lisää ICT-ratkaisuista suurille yrityksille? Jätä yhteystiedot niin jutellaan lisää!

¹ ²) Katso tarkemmin Elisan tietosuojaperiaatteet. Voit milloin tahansa peruuttaa antamasi suostumuksen.
Ilmoittautuessasi webinaariimme, tapahtumaamme tai lataamalla jonkin oppaistamme tallennamme sinusta tarvittavat yhteystiedot ja yhdistämme ne asiakastietojärjestelmäämme. Näin saamme tiedon tekemistäsi toimista esimerkiksi asiakaspalvelumme tietoon. Yhdistämistä tarvitaan erityisesti tilanteissa, joissa esimerkiksi tapahtuman ajankohta muuttuu ja haluamme ottaa sinuun yhteyttä.

Minkälaista ICT-ratkaisua etsit?

Konesali- ja kapasiteettipalvelut
Pilvipalvelut
Tietoverkko- ja tietoturvapalvelut
Mobiiliratkaisut ja ‑laitteet
Päätelaite- ja loppukäyttäjä­palvelut

Turvalliset konesali- ja kapasiteettipalvelut tarpeidesi mukaanElisan konesali- ja kapasiteettipalvelut varmistavat toimivan IT-ympäristön yrityksellesi. Meiltä löytyy asiantuntemusta sekä perinteisistä konesaleista että viimeisimmistä pilvi- ja hybriratkaisuista. Näin autamme yritystäsi valitsemaan kapasiteettiratkaisut, jotka palvelevat yrityksesi nykyisiä ja tulevaisuuden tarpeita joustavasti.

Autamme yritystäsi käyttämään kapasiteettipalveluita tehokkaasti. Perinteisissä ympäristöissä kehitämme hallintaa ja automaatiota, jotta perinteisen infran käyttö olisi laadukkaampaa. Pilvi- ja hybriratkaisuissa varmistamme, että yrityksesi käyttää pilveä oikealla tavalla ja tietoturvallisesti.

Elisa huolehtii IT-ympäristösi vakaudesta ja toimivuudesta. Hyödynnämme kapasiteettipalveluiden ylläpidossa automatisoituja ja kehittyneitä teknologioita, joilla ennakoimme riskejä etukäteen. Tämä auttaa meitä reagoimaan nopeasti ja varmistamaan IT-ympäristösi korkean käyttöasteen. Jatkuva laadunvarmistuksemme takaa sen, että IT-ympäristösi hallintakustannukset pienenevät - ja voit nukkua yösi rauhassa.

Pilvipalveluilla tehostat datanhallintaa ja resurssienkäyttöäPilvipalvelut helpottavat yrityksesi tiedonjakoa ja työskentelyä. Työvälineiden ja sovellusten siirtäminen pilveen on tätä päivää. Pilvipalveluilla helpotat ajantasaisen tiedon jakamista yrityksessäsi ja mahdollistat liikkuvan työskentelyn työntekijöillesi. Elisan kautta saat helposti käyttöön esimerkiksi Microsoft 365 -palvelut, joihin kuuluvat muunmuassa pilvipohjaiset toimisto- ja tiimityökalut tietoturvakomponenteilla varustettuna. Myyjien työtä voit lisäksi tehostaa Microsoft Dynamics 365 -CRM:llä. Dynamics 365 helpottaa myyjien tietojenkäsittelyä sekä tuloksien raportointia ja seuraamista.

Kapasiteetti- ja alustapalvelut pilvestä tuovat joustavuutta ja säästöjä yrityksellesi. Elisa auttaa yritystäsi hankkimaan kapasiteettia, tallennustilaa tai muita alustapalveluita julkisesta tai yksityisestä pilvestä tarpeidesi mukaan. Meiltä löytyy osaamista esimerkiksi Microsoft Azuresta ja Amazon Web Services -julkipilvipalveluista. Yksi vahvuutemme on hybridiratkaisut, joita tarjoamme erilaisiin käyttötarpeisiin. Pilvikapasiteetti tuo säästöjä ja skaalautuvuutta, kun yrityksesi maksaa pilvikapasiteetista vain käytön mukaan ja fyysisisiä palvelimia tai laitteita ei tarvitse enää hankkia.

Yritysverkon voi siirtää helposti myös pilveen. Elisa on kehittänyt SD-WAN Yritysverkon, jolla yrityksen eri toimipisteiden välinen verkko on rakennettu pilveen. SD-WAN Yritysverkko on ohjelmisto-ohjattu, mikä parantaa verkon hallittavuutta ja helpottaa muutosten päivittämistä. Elisan pilvipohjainen ratkaisu voidaan laajentaa turvallisesti myös kansainvälisiin toimipisteisiin, mikä tehostaa globaalia yritystoimintaa.

Elisan asiantuntijat takaavat pilvipalveluiden helpon käyttöönoton ja ylläpidon. Autamme yritystäsi siirtymään pilveen turvallisesti ja optimoimaan pilvipalveluiden käyttöä yrityksesi kehityksen mukaan. Huolehdimme, että pilvipalveluita hyödynnetään yrityksessäsi tietoturvallisesti ja mahdollisimman tuottavasti. Elisan asiantuntijat ovat alansa ammattilaisia ja meillä on 140 Microsoft-sertifiointia.

Varmista suojattu tietoliikenne ja hyödynnä älykkäitä verkkoratkaisuja


Elisalta löytyy verkkoratkaisuja sekä kotimaisille että kansainvälisille markkinoille. Kotimaisena yrityksenä tunnemme suomalaisen yritystoiminnan ja ratkaisumme palvelevat suomalaisten yritysten tarpeita. Lisäksi meillä löytyy osaamista ja ratkaisuja myös kansainvälistymisen kynnyksellä ja voimme skaalata verkkoratkaisut tarvittaessa ulkomaille.

Älykkäät verkkoratkaisut parantavat hallittavuutta ja ennakoimista. Elisan Älykäs verkko pohjautuu uuden sukupolven teknologiaan, ja se parantaa verkon hallintaa ja ylläpitoa. Älykäs verkko auttaa ennaltaehkäisemään mahdolliset haasteet verkossa ja varmistaa näin sujuvan tiedonsiirron liiketoimintasi tukena. Hyödynnämme älykästä teknologiaa esimerkiksi yrityksen toimipisteiden välisessä SD-WAN-yritysverkossa sekä SD-LAN-lähiverkon rakentamisessa yrityksen toimitiloihin.

Tietoturvapalvelut suojaavat yrityksesi kriittisen datan ja auttavat välttämään tietovuodot. Elisan asiantuntijat ja ratkaisut varmistavat, että yrityksesi tietoliikenne pysyy organisaatiosi sisällä turvallisesti. Voimme auttaa yritystäsi palomuurien, sähköpostien suojauksen ja VPN-yhteyksien luomisessa. Lisäksi meiltä löytyy osaamista myös kybertietoturvasta ja tietovuotojen ennaltaehkäisystä.

Mobiiliratkaisut ja -laitteet tuovat yrityksellesi tehoa ja tyytyväisiä työntekijöitä


Elisan laaja kumppaniverkosto takaa kattavan laitevalikoiman ja hyvät yhteydet Suomessa ja ulkomailla. Elisan valikoimasta yrityksesi löytää kaikki tarvittavat työvälineet ja yhteydet sekä toimisto- että etätyöskentelyyn. Suorat yhteytemme laitevalmistajiin ja -toimittajiin mahdollistavat sinulle laitteiden hyvän saatavuuden, suositut brändit, nopeat toimitukset ja kilpailukykyiset hinnat. Lisäksi teemme tiivistä yhteistyötä kansainvälisten kumppaneiden kanssa. Näin yrityksesi saa toimivat mobiiliyhteydet myös ulkomaille.

Elisa on edelläkävijä mobiiliverkkojen kehityksessä. Meillä on läpi Suomen kattava 4G-verkko ja laajennamme jatkuvasti uutta, entistä nopeampaa 5G-verkkoa uusille alueille. Korkealaatuinen mobiiliverkkomme toimii pohjana myös uusille innovatiivisille ratkaisuille, kuten Elisan Privaattiverkolle. Privaattiverkko on paikallinen mobiiliverkko, joka voidaan räätälöidä täysin asiakkaan tarpeisiin. Privaattiverkko takaa varmistetun kapasiteetin ja korkean käyttöasteen myös haastavampiin kuuluvuuspaikkoihin, kuten tehtaisiin ja satamiin.

Ketterät palvelumme tuovat joustavuutta ja parantavat työntekijöidesi tyytyväisyyttä. Toimimme asiakaslähtöisesti ja katsomme sopivat mobiiliyhteydet yrityksesi tarpeiden mukaan. Työvälineet voit hankkia meiltä haluamallasi tavalla: kertamaksulla, kk-laskulla tai kätevänä palveluna. Elisa on myös kehittänyt palvelut helpottamaan työntekijöiden laitehankintoja ja -hallintaa. Elisa Oma Laskulla työntekijäsi voivat osallistua laitekustannuksiin, jos he haluavat saada esimerkiksi normaalia yrityspuhelinta kalliimman mallin itselleen. Työntekijöiden Oma Elisa -portaalissa he pääsevät hallitsemaan laitetilauksiaan myös helposti itse, mikä helpottaa IT-osastoasi. Mieluisat työvälineet ja joustavuus parantavat työntekijätyytyväisyyttä - ja yrityksesi kustannukset pysyvät budjetissa.

Tukipalvelut ja -portaalit varmistavat sujuvan arjen työntekijöillesi


Tukipalvelut laitteiden eri vaiheisiin ja käyttäjien eri tarpeisiin:

  • Päätelaitteiden elinkaaripalvelussa huolehdimme päätelaitteiden esiasennuksesta, toimituksesta, käyttöönotosta ja käytön jälkeisestä kierrättämisestä. Ulkoistamalla mobiili- ja PC-laitteidesi ylläpidon Elisalle, saat työkalut työntekijöidesi käyttöön vaivattomasti ja tietoturvallisesti.
  • Loppukäyttäjätukea tarjoamme etänä, lähitukena tai työaseman hallinnan kautta. Etätuessa loppukäyttäjät saavat apua puhelimen, sähköpostin tai chatin välityksellä. Lähituessa Elisan tukihenkilöt auttavat loppukäyttäjiä paikanpäällä. Työasemanhalllinnassa huolehdimme loppukäyttäjän työaseman asennuksesta ja päivityksestä käytön eri vaiheissa.

Raportointi- ja asiointipalvelut:

  • Elisan raportointipalvelu helpottaa ICT-palveluiden seurantaa. Raportointipalvelumme avulla yrityksesi saa ajantasaista tietoa ICT-ympäristön tilasta ja kehittymisestä. Visuaaliset näkymät ja ajantasainen tieto auttavat reagoimaan muutoksiin nopeasti ja tekemään liiketoiminnan päätöksiä paremmin.
  • Elisalta löytyy lisäksi helpot asiointiportaalit sekä pääkäyttäjälle että loppukäyttäjille. Pääkäyttäjälle on käytössä Yritysten OmaElisa, josta pääsee hallinnoimaan esimerkiksi tilauksia ja sopimuksia. Loppukäyttäjille on puolestaan tarjolla Työntekijän OmaElisa, josta työntekijä pääsee tarkistamaan esimerkiksi oman puhelinliittymänsä tiedot. Lisäsi Elisalla on loppukäyttäjille Elisa Aula -palvelu, joka on yrityksen tarpeisiin mukautettu tukiportaali. Elisa Aulassa loppukäyttäjä voi esimerkiksi pyytää apua ongelmatilanteissa, hakea tunnuksia yrityksen järjestelmiin ja tilata laitteita työkäyttöön.

Kaipaatko lisää näkemystä ICT-päätöksiin?

Asiantuntijapalvelut tuovat syvällistä näkemystä


Elisan asiantuntijapalvelut ovat apunasi, kun tarvitset parempaa ymmärrystä ja uusia näkemyksiä liiketoimintasi tueksi. Voimme tehdä esimerkiksi analyyseja tulevia ICT-hankkeita varten tai suunnitella uuden arkkitehtuurin IT-ympäristöösi.

Elisalla on pitkä kokemus ICT-ratkaisuista ja asiantuntijoita eri alueilta: analyytikoita, arkkitehteja, tietoturvakonsultteja ja kehittäjiä. Asiantuntijoitamme voi hyödyntää sekä lyhytakaisissa projekteissa että jatkuvana kumppanipalveluna.


Asiakascaset

Fenno Optiikkahkl-logoslush-logokeva-logohelen-logo

Fenno Optiikan potilastiedot ovat varmoissa käsissä


Fenno Optiikka panostaa uusimpaan tekniikkaan, jossa tieto kulkee digitaalisesti Suomessa liikkeiden välillä ja linssien valmistajalle Saksaan. Potilastietojen on oltava ehdottoman turvassa jo GDPR:n vaatimustenkin vuoksi. Siksi Fenno Optiikan 70 ympäri Suomea sijaitsevan liikkeen it-palvelut – suljettu yritysverkko ja palomuuripalvelu – on hankittu keskitetysti Elisalta. Näin optikot pystyvät parhaiten keskittymään tärkeimpään eli omien asiakkaidensa palvelemiseen.

Oma yhteyshenkilömme Elisalla on meille todellinen luottopelaaja. Meille on tärkeää, että Elisalla meitä palvelee ihminen, jonka myös saamme kiinni. Sellainen meidän omakin yrityskulttuurimme on.

Sirkka Lind,
kehityspäällikkö,
Fenno Optica

Länsimetron langattomat verkot valmistuivat ajoissa


Helsingin metron virheetön toiminta perustuu langattomaan verkkoon. Huoltohenkilökunta saa reaaliaikaista vikadiagnostiikkaa, valvontakeskuksiin tulee live-kuvaa valvontakameroista ja radalla työskentelevien turvallisuus paranee wlan-paikannuksen ansiosta. Kolmen vuoden aikana – samaan aikaan Länsimetron rakentamisen kanssa – toteutetussa Metrolan-projektissa uusittiin tai rakennetiin uudestaan koko 35 km:n rataverkon langattomat järjestelmät yhteistyössä Elisan ja laitteet toimittaneen Ciscon kanssa. Elisalla vaativaan projektiin varauduttiin omassa tietoliikennelaboratoriossa, jossa simuloitiin tarkkaan, kuinka järjestelmä toimii ja miten vikatilanteisiin reagoidaan.


Yhteistyö ja keskustelu oli koko projektin ajan hyvää. Verkkoprojekti oli metrohankkeessa ainoa kokonaisuus, joka hoitui aikataulussaan.


Harri Perkiö,
Järjestelmäsuunnittelija,
HKL


Slush on maailman haastavimpia paikkoja langattomalle verkolle


Slushissa on pienellä alueella yli 20.000 ihmistä, joilla jokaisella on keskimäärin kolme langattomassa verkossa kiinni olevaa päätelaitetta. Kaiken on toimittava virheettömästi, joten Slush on yksi maailman haastavimmista paikoista langattomalle verkolle. Siksi Elisa aloittaa seuraavan Slushin langattomien verkkojen suunnittelun heti edellisen tapahtuman loputtua. Vuoden 2018 Slushissa oli 350 päätelaitetta ja Viestintävirastolta saatiin poikkeusluvalla käyttöön lisää taajuuksia. Tukiasemien sijoittelu suunnitellaan tarkkaan, jotta data kulkee verkossa mahdollisimman hyvin. Itse tapahtumassa on paikalla viiden asiantuntijan tiimi varmistamassa, että kaikki sujuu hyvin.


 

Keva hyödyntää Elisan IT-tukea ja ulkoistuspalveluita


Keva on ulkoistanut työasemapalvelut Elisalle. Elisa tarjoaa lähituki- ja service desk-palveluita Kevan 500 työntekijälle. Lisäksi Elisa huolehtii, että Kevan IT-infran perusjärjestelmät toimivat vakaasti ja tietoturvallisesti. Keva ja loppukäyttäjät ovat olleet palveluun tyytyväisiä.

Loppukäyttäjien palaute on parantunut hyvään suuntaan. Tänä vuonna se on ollut koko ajan yli 9/10. Yhteistyömme Elisan kanssa on kehittynyt koko ajan. Lisäksi on hienoa, että meillä on kaksi elisalaista koko ajan toimistollamme."

Katriina Kontsas,
IT-päällikkö,
Keva

 

Elisa huolehtii Helenin ICT-infran jatkuvasta kehittämisestä


Toimiva ICT-ympäristö on erittäin tärkeä energiayhtiö Helenille. Tietoliikenteen ja digitalisaation tulee kehittyä jatkuvasti, jotta voidaan palvella paremmin myös tulevaisuuden tarpeita. Elisan asiantuntijat auttavat Heleniä ICT-ympäristön kehittämisessä, kuten pilveen siirtymisessä.

Elisan kumppanuus on ollut suureksi avuksi uusien pilvipalveluiden käyttöönotossa. Elisan asiantuntijoiden osaaminen täydentää omien osaajiemme tietämystä. On tärkeä, että voimme kehittää yhdessä ICT-ympäristömme toimintaa."

Riitta Hyppönen,
ICT ympäristöt -yksikön päällikkö,
Helen

 

Tutustu Elisan artikkeleihin ICT-ratkaisuista


Koulutuksella lisää osaamista

Markkinoiden laajimmasta IT- ja ICT-koulutustarjoomasta löytyy varmasti teidänkin yrityksellenne sopiva koulutus.

Pysy ajan tasalla!

Tilaa uutiskirjeemme ajankohtaisista asioista.