Liittymän käyttö ulkomailla - ohjeet ja vinkit

Lue ohjeita ja vinkkejä puhelinliittymän ja mobiililaajakaistan käyttöön ulkomailla.

Puhelin matkalle mukaan

Hinnat

EU- ja ETA -maissa puhut ja tekstaat kotimaan hinnoilla ja voit käyttää nettiä liittymäsi datarajan verran. Voit tarkistaa oman liittymäsi käyttökaton Yritysten OmaElisasta liittymäsi tiedoista. Jos olet työntekijä/sinulla on työsuhdeliittymä, voit tarkistaa käyttörajat Työntekijän OmaElisasta.

Muualla maailmassa hinnat määräytyvät käytön ja kohdemaan mukaan. Kun matkustat EU- ja ETA-maiden ulkopuolelle, suosittelemme ottamaan käyttöön datapaketin kaukomaille. Tutustu eri maiden hintoihin ja ohjeisiin.

EU- ja ETA-maat

EU- ja ETA-maissa voit Elisan yritysliittymillä puhua ja lähettää tekstiviestejä ilman lisämaksuja. Dataa voit käyttää liittymäkohtaisen maksimimäärän verran. Rajat riippuvat liittymätyypistäsi.

Voit tarkistaa oman liittymäsi käyttökaton Yritysten OmaElisasta liittymäsi tiedoista. Jos olet työntekijä/sinulla on työsuhdeliittymä, voit tarkistaa käyttörajat Työntekijän OmaElisasta.

Saapuessasi matkakohteesi saat myös tekstiviestillä tiedon datakäytön lisämaksuttomasta rajastasi. Saat tekstarin myös kun lisämaksuton käyttö on päättymässä. Lue lisää.

Kaukomaat

Kaukomaille matkatessa voit ottaa käyttöön datapaketin. Elisan Reissaaja ja Reissunetti -palveluilla käytät dataa huoletta myös EU- ja ETA-alueen ulkopuolella.

Ahvenanmaa ja rajaseudut

Liittymän käyttö Ahvenanmaalla on samanhintaista kuin muualla Suomessa. Ahvenanmaalla on käytössä perinteisen Elisan verkon sijaan Ålcomin verkko. Tämä ei kuitenkaan vaikuta hintoihin. Kaikki palvelusi, kuten mobiilidatayhteys ja liittymäsi saldoraja toimivat tutulla tavalla. Katso kuuluvuus Ahvenanmaalla

Oleskellessasi rajaseudulla suosittelemme muuttamaan päätelaitteen asetuksissa verkon tai operaattorin valinnan automaattisesta manuaaliseksi, jotta puhelut tai datayhteys eivät siirry tietämättäsi ulkomaiseen verkkoon. Tarkemmat ohjeet valinnan muuttamiseen löydät päätelaitteesi käyttöoppaasta. Muista aina tarkistaa käytettävä verkko sen jälkeen, kun olet kytkenyt päätelaitteeseesi virrat päälle. Esimerkiksi ohjelmistopäivityksen jälkeen manuaalinen verkonvalinta voi vaihtua automaattisesti päälle. Huomioithan, että vastaat mahdollisista ulkomaisen verkon käytöstä aiheutuneista kuluista.

Toimi näin ongelmatilanteissa

Ilmoita ongelmista Elisan Vikapalveluihin. Kerro soittaessasi liittymänumerosi, missä olet ja minkä GSM-operaattorin verkkoon olet kytkeytynyt tai yrittänyt kytkeytyä. Valmistaudu kuvailemaan vika tai ongelma mahdollisimman tarkoin.

Huomioithan, että soittaminen ulkomailta tekniseen tukeemme ei ole maksutonta. Puhelusta laskutetaan käytettävän operaattorin hinnaston mukaisesti.

Liittymän käytön rajoittaminen ulkomailla

Rajoita käyttöä estoluokkien avulla

Voit rajoittaa halutessasi liittymän käyttöä ulkomailla estoluokkien avulla. Estot aktivoidaan Yritysten OmaElisassa. Lue lisää estoluokista ja katso ohjeet niiden aktivoimiseen:

Roaming datasiirron estäminen puhelimen asetuksista

Voit halutessasi estää ulkomailla tapahtuvan roaming datasiirron helposti puhelimesi asetuksista. Samalla estät myös multimediaviestien vastaanottamisen. Lisätietoja eston asettamisesta löydät puhelimesi käyttöoppaasta.

Roaming datavartija eli saldoraja datan käytölle ulkomailla

Roaming datavartija asettaa saldorajan datan käytölle ulkomailla. Voit myös itse muuttaa rajaa.

Roaming datavartija (entinen EU Datavartija) on kaikkiin Elisan puhelinliittymiin kuuluva peruspalvelu. Se asettaa liittymällesi 50 euron (alv 0%) saldorajan ulkomailla tapahtuvaan datasiirtoon.  Jos liittymälläsi on käytössä tiedonsiirron ulkomailla estävä roaming-esto, ei datavartija vaikuta sen toimintaan.