API-rajapinnat mahdollistavat datan hyödyntämisen eri järjestelmissä

API-rajapinnat yrityksille

Elisan asiakkaana saat hyödyllistä dataa käyttämistäsi palveluista. Jotta pystyt hyödyntämään tätä dataa entistä helpommin ja tukemaan sillä muita prosessejasi, tarjoamme API-rajapintoja eri palveluillemme. API-rajapinnan kautta saat hyödynnettyä dataa haluamallasi tavalla ja yhdistettyä sen esimerkiksi yrityksesi toiminnanohjaukseen tai tukiprosessien hallintaan.

Elisan APIt ovat turvallisia ja helppo ottaa käyttöön. Tutustu valikoimaamme ja ota yhteyttä!

Hyödynnä API-dataa tarpeidesi mukaan

Kehitämme API-tarjontaa jatkuvasti. Tällä hetkellä tarjoamme IoT Mobile APIn, Data APIn, Mobile APIn, Device APIn Account APIn sekä Fokus APIn valmiina rajapintoina, jotka saat käyttöön Elisa Developer Portal -palvelustamme. Jos sinulla on tarve muulle datalle, ota yhteyttä ja katsomme mahdollista erillisratkaisua yrityksellesi.

IoT Mobile API

IoT Mobile API

IoT Mobile API laajentaa IoT-liittymien datan hyödyntämistä. Voit yhdistää tiedot Elisa IoT Connectivity Management Platform -palvelusta muihin järjestelmiisi ja käyttää IoT-liittymien dataa esimerkiksi osana liiketoimintasi palveluita ja prosesseja.

 IoT Mobile APIn avulla voit muun muassa:

 • Tilata IoT-liittymien SIM-kortteja
 • Aktivoida liittymän olemassa olevalle SIM-kortille
 • Irtikytkeä IoT-liittymän
Data API

Data API

Data API on kätevä rajapinta, kun haluat hyödyntää massadataa esimerkiksi taloushallinnan automaatioon tai tilaus-toimitusprosessin tukemiseen. Integroitava tieto vastaa tietoa, mitä löydät Elisa Fokus -portaalista. Palvelun sisältö ja laajuus määritellään yhdessä asiakkaan kanssa tapauskohtaisesti.

 Data APIn avulla voit muun muassa:

 • Seurata laskutusdataa (kustannusraportti)
 • Synkronoida CMDB (Configuration management database) datan Elisan ja omien taustajärjestelmiesi välillä
Account API

Account API

APIn avulla voi hakea ja päivittää Elisalla olevia yrityksen perustietoja kuten laskutussopimustietoja, yrityksen työntekijöiden asiakkuus/perustietoja ja käyttöoikeuksia. APIn avulla voi päivittää esimerkiksi yrityksen Elisan palveluihin kustannuspaikkatietoja ja yrityksen päivittyneitä osoitetietoja.

 Account APIlla voit muun muassa:

 • Hakea API-avaimeen liitettyjä asiakastunnuksia
 • Hakea ja päivittää olemassa olevien laskutussopimusten tietojen tai luoda uusia laskutussopimuksia
 • Kutsua henkilön Työntekijän OmaElisa -portaalin käyttäjäksi
 • Lisätä tai poistaa olemassa olevan käyttäjäkontaktin oikeuksia hyväksyä tilauksia
Device API

Device API

APIn avulla voit tilata uusia laitteita (esim. puhelimet, tabletit ja kannettavat tietokoneet) sekä tehdä EPP-laitteelle (Elisa Palvelupäätelaite) huoltopyynnön. Voit hakea ja tarkastella laitesopimuksia ja laitetilauksia sekä tarkistaa tuotteiden varastosaatavuuden. Device API koskee kertamaksulla ostettavia päätelaitteita ja EPP-tuotteen alaisuudessa olevia laitteita.

Device APIn avulla voit muun muassa:

 • Tehdä tilauksia yrityshierarkian eri tasoilla oleville yrityksille, esim. konsernin emoyhtiö, tytäryhtiöt tai muut sidosyritykset
 • Hyväksyä tilauksia yrityksesi hankintajärjestelmässä
 • Hallita EPP-laitteen elinkaarta, mm. huoltotilaukset, laitteen lunastus sopimuskauden päättyessä ja tietojen päivittäminen
 • Päivittää katalogi- ja saldotietoja sekä tarkistaa tilauksien statukset
Mobile API

Mobile API

APIn avulla voi tilata ja hallinnoida Elisan yritysten matkapuhelinliittymiä sekä hakea Elisalla olevaa liittymätietoa. APIn voi liittää esimerkiksi tilausjärjestelmään, konfiguraatiotietokantaan (CMDB) tai HR-järjestelmään.

 Mobile APIn avulla voit muun muassa:

 • Tilata uuden matkapuhelin- tai mobiililaajakaistaliittymän
 • Tilata uuden SIM-kortin
 • Sulkea puhelinliittymän väliaikaisesti
 • Muuttaa puhelinliittymän käyttäjää tai laskutustietoja
 • Irtisanoa puhelinliittymän
Fokus API

Fokus API

Fokus API tarjoaa saumattoman integraation useiden eri palvelualustojen välillä ja antaa mahdollisuuden hallita tietoja tehokkaasti asiakkaan omasta ITSM-järjestelmästä. Fokus API on API-versio Elisa Fokus -asiakasportaalista, jonka avulla Elisan verkko- ja tietoturvapalveluiden asiakas voi helposti seurata ICT-ympäristön tilaa, käyttöä ja kustannuksia.

Fokus APIn avulla voit muun muassa:

 • Hakea käyttäjäkontakteja sähköpostiosoitteella tai tunnistetiedolla
 • Hakea ja päivittää laitetietoja
 • Hakea ja päivittää tikettejä
 • Luoda uusia tikettejä

eCommerce- ja ServiceNow PunchOut vakiointegraatioadapterit

Elisan API-palveluiden tueksi on saatavissa vakiointegraatioadapterit eCommerce sekä ServiceNow Punchout.

eCommerce adapter

eCommerce adapter mahdollistaa helpon integroitumisen Elisan tilaus- ja hankintaprosesseihin. Monet hankintajärjestelmät (esimerkiksi Basware P2P, Coupa ja Visma Proceedo) mahdollistavat integraation suoraan toimittajalle niin, että katalogi ja tilaukset siirtyvät suoraan tilaajan ja toimittajan järjestelmien välillä.

 Kaksi eri tapaa katalogin hallintaan:

 • Lähetämme katalogin yrityksesi järjestelmään
 • Punchout-menetelmällä yrityksesi loppukäyttäjät voivat tilata Elisan Palvelupäätelaitteita (EPP) Elisan verkkokaupasta ilman erillistä rekisteröitymistä

ServiceNow Punchout Application

Myös ServiceNow-sovellusta voi käyttää tilaamiseen punchout applicationin avulla. Punchout application on ServiceNow-ympäristöön asennettava sovellus punchout-tilaamisen toteuttamiseen.

Elisa API-Integraatiopalvelu

Elisa API-Integraatiopalvelu

Jos järjestelmän sovittaminen edellyttää erillistä integraatiototeutusta, tarjoamme API-asiakkaillemme myös integraatiopalvelua. Tämä tarkoittaa räätälöityä ohjelmistokomponenttia, joka on Elisan kehityksessä ja ylläpidossa.

Elisa API-Integraatiopalvelun toimitus- ja käyttöönottovaiheen ajaksi perustetaan yrityksesi ja Elisan välinen yhteinen projekti. Huolehdimme toteutuksen lisäksi projektin johtamisesta huomioiden yrityksesi, Elisan sekä muiden kumppanien toimenpiteet. Projektin laajuus ja toimitusaikataulu sovitaan aina asiakaskohtaisesti erikseen.

Mitä hyötyä APIt tuovat?

 • Prosessien automatisointi

  APIn kautta siirrät dataa automaattisesti ja nopeasti haluamaasi järjestelmään. Näin hyödynnät dataa eri lähteistä paremmin ja säästät aikaa. Lisäksi pystyt tehostamaan eri digitaalisia prosesseja ja ottamaan hyödyt irti Elisan rakentamasta automaatiosta.

 • Datan joustava hyödyntäminen

  APIn avulla saat raakadatan käyttöösi ja voit käyttää sitä juuri niin kuin itse haluat. Voit myös ohjata tietoa eri käyttäjille suoraan ilman välikäsiä. Esimerkiksi HR saa tiedot laitetilauksien statuksesta ja talousosasto saa tiedot palveluiden kustannuksista.

 • Monitoimittajamalli helpottuu

  Teetkö yhteistyötä usean eri toimittajan ja kumppanin kanssa? Onko yritykselläsi toimintaa myös kansainvälisesti? API-rajapinnan kautta voit hakea Elisan palveluita koskevat tiedot ja hyödyntää niitä osana muuta tietoa, kun hallinnoit eri palveluita ja kustannuksia kokonaisuutena.

APIen tyypilliset käyttökohteet

Elisan APIt soveltuvat hyvin eri aloille. Asiakkaamme käyttävät API-dataa esimerkiksi kaupan, teollisuuden ja sairaanhoidon aloilla.

API-rajapinnan kautta data siirtyy automaattisesti

Hyödynnä API-rajapintaa esimerkiksi:

 • Toiminnanohjauksen tukemiseen. APIn kautta voit välittää tietoa Elisan ja yrityksesi järjestelmien välillä. Esimerkiksi HR-järjestelmästäsi tulee Elisalle tieto, kun työntekijän sopimus päättyy, mikä automaattisesti irtisanoo työntekijän liittymäsopimukset Elisalla.
 • Tiedon ylläpitoon ja validointiin. Elisan järjestelmät voivat lähettää tietoa esimerkiksi yrityksesi laitehallintaan, kun uusi liittymä on aktivoitunut tai tilaus toimitettu. Lisäksi saat tarkat tiedot esimerkiksi työasemista ja laitteista suoraan yrityksesi järjestelmiin.
 • Palveluprosessien rakentamiseen. Voit tuoda Elisan dataa ja palveluita näkyviin yrityksesi omaan palveluportaaliin ja hallita niitä sieltä. Esimerkiksi työntekijät voivat lähettää tukipyynnön yrityksesi omasta järjestelmästä ja se kulkeutuu APIn kautta suoraan Elisan IT-tukipalveluun. Näin loppukäyttäjä voi asioida helposti yhdessä palvelussa.

FAQ

Oletko kiinnostunut API-palveluista?

Jätä yhteystietosi ja kysymyksesi, niin otamme sinuun yhteyttä:

Kysy lisätietoja