IoT-liittymät yrityksilleIoT-liittymät yrityksille
IoT-liittymät

Elisan IoT-liittymällä saat turvallisen nettiyhteyden laitteisiin ja koneisiin

Elisan IoT- eli M2M-liittymä on laiteliittymä, joka liittää erilaiset laitteet mobiiliverkkoon. Laite voi olla esimerkiksi hälytysjärjestelmä, vesimittari tai tehtaan kone.

Tämän jälkeen yrityksesi pystyy keräämään dataa laitteista ja hallinnoimaan näitä etänä. Esimerkiksi kiinteistön lämpötilan voi lukea etänä tai valvontakameran videokuvan näkee suoraan kännykästä.

Löydät Elisalta IoT-liittymiä erilaisiin käyttökohteisiin. Autamme sinua valitsemaan nettiyhteyden, joka sopii yrityksesi tarpeisiin parhaiten.

Tutustu valikoimaamme ja kysy lisätietoja!

Elisalta löytyy IoT-liittymiä sekä kotimaahan että ulkomaille

kysy lisätietoja

Uutta: Elisa IoT-alusta uudistui!

Lue lisää

IoT-liittymä on mobiililiittymä

Mikä on IoT-liittymä?

IoT-liittymä on mobiililiittymä, joka yhdistää erilaiset laitteet ja koneet internettiin. IoT-liittymä toimii SIM-kortilla, joka asennetaan laitteeseen.

IoT-liittymiä kutsutaan usein myös M2M-liittymiksi (Machine-to-machine).

Niitä voidaan käyttää laitteissa, jotka hyödyntävät eri mobiiliteknologioita, kuten NarrowBand-IoT (NB-IoT), LTE-M sekä 5G- ja 4G-verkkoja.

Mihin IoT-liittymää voi käyttää?

Hallinnoi laitteita etänä

IoT-liittymällä saat yhteyden laitteeseen, jolloin pystyt hallinnoimaan sitä verkon yli. Näin pystyt kytkemään esimerkiksi hälytysjärjestelmän päälle etänä. Etähallinta säästää yrityksesi aikaa ja resursseja, kun sinun tai työntekijöidesi ei tarvitse enää matkustaa laitteiden luokse paikan päälle.

Kerää dataa jatkuvasti

IoT-liittymä lähettää tietoa laitteista yrityksesi tietojärjestelmiin haluamallasi aikasyklillä. Automaattinen datankeruu helpottaa seurantaa ja varmistaa, että prosessit toimivat. Esimerkiksi vesimittareiden datasta näet, jos huoneistosi vedenkulutus kasvaa yllättäen.

Toimi nopeasti datan pohjalta

Reaaliaikainen tieto laitteista helpottaa ongelmien tunnistamista. Esimerkiksi laitteen sijaintitiedoista huomaat, jos laite poistuu sallitulta alueelta. Näin pystyt reagoimaan varkaustilanteisiin nopeasti. Lisäksi näet, jos etäluettava mittari on hajonnut ja voit uusia sen samantien.

Elisalta löydät laiteliittymät eri tarpeisiin

Laitenetti yrityksille sopii esimerkiksi valvontakameroihin

1. Elisa Laitenetti – ketterä liittymä laitteisiin

Elisa Laitenetti sopii moniin perustarpeisiin, kun etsit mobiililiittymää laitteisiin. Laitenetti on helppo hankkia ja turvallinen käyttää. Se on suunniteltu erityisesti pienten yritysten tarpeisiin, kun yritys tarvitsee yhden tai muutaman liittymän. Laitenetti-liittymä sopii esimerkiksi:

 • valvontakameroihin
 • hälytysjärjestelmiin
 • GPS-paikantimiin

Lue lisää Laitenetistä

Elisan IoT-liittymä sopii esimerkiksi maksupäätteisiin

2. IoT-liittymät – peruskäytöstä vaativampiin tarpeisiin

Elisan IoT-liittymät skaalautuvat käyttötarpeen mukaan ja sopivat hyvin myös suurempiin kokonaisuuksiin. IoT-liittymän voi lisätä esimerkiksi:

 • maksupäätteisiin ja myyntiautomaatteihin
 • hälyttimiin ja valvontakameroihin
 • vesi-, sähkö- ja kaukolämpömittareihin
 • ajoneuvoihin ja työkoneisiin
 • hisseihin
 • ilmanlaatusensoreihin
 • paikannuslaitteisiin

Elisan IoT-liittymän data ja nopeus katsotaan yrityksesi tarpeen mukaan sopivaksi. Pääset hallinnoimaan IoT-liittymiä Elisan IoT Connectivity Platformissa, joka helpottaa datan reaaliaikaista seurantaa ja liittymien ketterää optimointia.

Kysy lisätietoja

Global M2M -liittymä ulkomaille

3. Global M2M -liittymä ulkomaille

Global M2M on mobiililiittymä, joka on tarkoitettu pääsääntöisesti Suomen rajojen ulkopuolella toimiviin IoT-laitteisiin. Mobiililiittymät ja näihin liittyvät palvelut tuotamme yhdessä kumppanimme Vodafonen kanssa.

Global M2M -liittymä ja -palvelu on turvallinen ja helposti hallittava. Saat käyttöösi Vodafonen M2M-portaalin, josta voit hallinnoida ja seurata liittymien käyttöä. Global M2M -liittymät ja palvelu voidaan integroida osaksi yrityksesi tuotanto- ja liiketoimintaprosesseja rajapintojen (API) kautta.

Global M2M -palvelu on menestynyt hyvin Gartnerin globaalissa M2M -palvelujen arvioinnissa ja siihen luottavat lukuisat suuret kansainväliset yritykset.

kysy lisätietoja

Miksi kannattaa valita Elisan IoT-liittymä?

 • Mobiiliverkkojen edelläkävijä

  Elisalla on pitkä kokemus mobiiliverkkojen ja tietoliikenneyhteyksien kehittämisessä. Viemme mobiiliverkkoamme jatkuvasti eteenpäin ja panostamme sen luotettavuuteen ja turvallisuuteen. Näin sinä voit nauttia toimivasta laiteliittymästä.

 • Vahva IoT-osaaminen

  Elisan laiteliittymät ovat osa laajempaa Elisa IoT™ -palvelutarjoamaa, ja panostamme osaamiseemme tällä alueella kokonaisvaltaisesti. Näin voimme tarjota yrityksellesi tietoturvallisen ja räätälöidyn ratkaisun, joka tuo uutta kilpailukykyä markkinoilla.

 • Monipuolinen asiantuntemus

  Elisalta löytyy asiantuntemusta tietoliikenteen lisäksi IT-palveluista ja asiakaskokemuksen kehittämisestä. Asiantuntijamme auttavat sinua hyödyntämään eri teknologioita siten, että ne tukevat aidosti liiketoimintaasi. Lisäksi saat kaikki palvelut kätevästi yhdeltä luukulta.

Uutta: Elisa IoT Connectivity Management Platform

Elisan IoT-liittymäasiakkaana saat käyttöösi monipuolisen Elisa IoT Connectivity Management Platformin. Se on uudistettu portaali IoT-liittymien hallintaan ja optimointiin.

Portaalista näet yrityksesi IoT-liittymät yhdessä paikassa, jolloin liittymien hallinnointi ja seuranta helpottuvat. Lisäksi edistyksellinen raportointi ja automaatio tukevat kustannusten ja datankäytön optimointia.

IoT-datan hallinta

Keskeiset ominaisuudet:

 • Reaaliaikainen IoT-liittymien hallinta: liittymien elinkaaren hallinta, nimeäminen ja ryhmittely.
 • Automaatiotoiminnallisuudet hälytyksiin ja liittymien hallintaan.
 • API-rajapinnat – helppo integrointi yrityksesi eri tietojärjestelmiin
 • Kattava raportointi ja visuaaliset dashboardit
 • Monipuolinen käyttäjähallinnointi – roolien, käyttöoikeuksien ja näkymien selkeä määrittely ja hallinta.
 • Liikenteen määritykset: Liittymät voivat esimerkiksi liikennöidä joko yleisessä internet-verkossa tai asiakkaan omassa APN:ssä. Oma APN tuo lisäsuojaa mahdollisia tietomurtoja ja -kalasteluita vastaan.

Case: HappyOrNot

Elisan asiakas HappyOrNot hyödyntää IoT-liittymää asiakastyytyväisyyttä mittaavissa laitteissaan.

HappyOrNot hyödyntää Elisan IoT-liittymiä
“Olemme saaneet todella hyvää ja asiantuntevaa apua Elisalta pilottien aikana. Olemme päässeet Elisan laboratorioon testaamaan jo etukäteen tuotekehityksessä vaadittavia asioita. Olemme myös saaneet asiantuntevaa sparrausta verkkoparametreista.”

Lue koko asiakastarina

IoT-liittymien teknologiat

Elisan IoT-liittymät toimivat Elisan 5G, 4G, 2G, LTE-M ja NB-IoT -verkoissa. Ulkomailla liittymät käyttävät Elisan roaming-kumppaneiden verkkoa. Katsomme yhdessä yrityksesi kanssa, mikä teknologia sopii parhaiten yrityksesi käyttökohteeseen ja mikä on optimaalinen datanopeus.

Katso eri IoT-teknologioiden kuuluvuus Suomessa:

Tutustu myös näihin Elisan palveluihin

Kaikki IoT-palvelut

Kaikki nettiliittymät