Sote-alan ratkaisut

Terveydenhuoltovarmuus luodaan tänään

Elisa tuo digitalisaatiolla helppoutta ja vaikuttavuutta sosiaali- ja terveydenhuoltoon

Elisa Oyj on suuri kotimainen yritys, jolla on lähes 140 vuoden palvelukokemus ja laaja valikoima digitalisointiratkaisuja eri toimialoille. Terveydenhuollon ratkaisuissa Elisa on ollut mukana yli 20 vuoden ajan. Meillä on hyvä ymmärrys alan toimintatavoista ja prosesseista.

Monipuolisella palveluvalikoimallamme autamme sosiaali- ja terveysalan organisaatioita kehittämään asiakas- ja palvelukokemaa. Saat käyttöösi teknologisen kehityksen kärkiratkaisuja, joista hyötyvät niin asiakkaat, hoitoalan ammattilaiset kuin hoivaorganisaatiot.

Kysy lisätietoja

Sote-alan ratkaisut

Elisan ratkaisut sosiaali- ja terveydenhuollolle

Toimimme julkisen hallinnon, yritysten sekä kolmannen sektorin terveyden- ja sosiaalihuollon apuna.

Palvelumme soveltuvat muun muassa:

 • sairaaloihin, terveyskeskuksiin ja kuntoutuskeskuksiin
 • koti- ja seniorihoitoon
 • palveluneuvontaan ja -ohjaukseen
 • mielenterveys- ja vammaispalveluihin
 • yksityisten terveydenhuollontarjoajien palveluihin

Palvelumme tukevat sekä lähi- että etähoitoa. Järjestä ratkaisujemme avulla esimerkiksi lääkäreiden etävastaanotto pandemia-aikana.

Elisan palvelut tukevat lähi- ja etähoitoa kaikkialla Suomessa

Terveydenhuollon asiakaspavelun tehostaminen

1. Aikaa parantumiseen, ei ajanvaraukseen

Jokainen terveydenhuollon asiakas ansaitsee kokemuksen, jossa tulee kohdatuksi, kuulluksi ja nähdyksi. Siksi digipalveluiden tulee olla selkeitä ja helppokäyttöisiä, työn pitää hoitua sutjakasti ja aikaa tulee olla niin, että hoitohenkilökunta voi katsoa tietokoneen sijaan asiakasta suoraan silmiin.

Elisa tarjoaa ratkaisuja parempiin kohtaamisiin ja ihmisten välisiin yhteyksiin. Hyvää kokemaa tuottavia ratkaisuja löytyy muun muassa:

IT-palvelut ja liittymät sote-alalle

2. Järjestelmät - Aikaa työlle, ei temppuileville järjestelmille

Hoitohenkilökuntaa ei tule kuormittaa haasteellisilla järjestelmillä, vaan töiden tulisi sujua helposti ja yksinkertaisesti. Tällöin jää enemmän aikaa oikeisiin asioihin – sujuvampaan hoitotyöhön.

Elisalla on välineet hoitohenkilökunnan työn hallintaan ja järjestelmiin, jotka todella toimivat. Ratkaisuista löytyvät mm:

Sote-alan tietoturvaratkaisut

3. Kestävät sote-ratkaisut vaativat kestävän perustan

Jokaisella on oikeus hoitaa hyvinvointiaan vailla huolta tietoturvasta. Elisan palvelimet ja järjestelmät on rakennettu suomalaiseen peruskallioon. Näin varmistamme, että jokaisen asiakkaan ja työntekijän tiedot pysyvät turvassa.

Elisa tarjoaa seuraavat tavat tukea tietoturvallisuutta hyvinvointialueilla:

Terveyspalvelujen turvalliset ja turvatut järjestelmät

4. Turvalliset ja turvatut järjestelmät ovat terveyspalveluiden kivijalka

Terveyspalvelut digitalisoituvat aikaisempaa laajemmin. Siksi sote-ratkaisuissa on otettava huomioon kestävät ratkaisut, joilla varmistetaan toimivat yhteydet ja osaava tiedolla johtaminen.

Näin jokainen tietää, mitä milloinkin tapahtuu, mitä tehdään, jos tulee ongelmia ja miten sairaala-alueet pysyvät poikkeusoloissakin toimintakykyisenä.

Elisalta kestäviä ratkaisuja:

Ratkaisuillamme saat selkeät edut ja säästöjä

Yhdessä terveydenhuollon ammattilaisten ja asiantuntijoiden kanssa luomme digitaalisia ratkaisuja, jotka vaikuttavat niin terveydenhuollon ammattilaisten työntekijäkokemukseen kuin potilaiden kokemaan. Asiantuntijamme varmistavat, että organisaatiosi saa tarpeita vastaavaan kokonaisratkaisun.

Laskemme organisaatiollesi kustannus- ja vaikuttavuuslaskelman, joka näyttää ratkaisujemme tuottaman arvon teille: säästyneet eurot, työntekijöiden vapautuneen työajan, nopeamman palvelun sekä parantuneen henkilöstö- ja asiakastyytyväisyyden.

Esimerkiksi Elisa digihoiva auttaa nopeasti hoitajapulaan, maksaa itsensä takaisin 2–4 kuukaudessa ja parantaa todennetusti sekä työntekijä- että asiakaskokemusta.

Ole yhteydessä asiantuntijaamme

Miksi kannattaa valita Elisa kumppaniksi?

 • Pitkä kokemus terveydenhuollon ratkaisuista

  Elisalla on yli 20 vuoden kokemus terveydenhuollon digiratkaisuista. Tiivis yhteistyö sosiaali- ja terveysalan eri toimijoiden kanssa on opettanut meille, miten ala toimii ja mitä haasteita se kohtaa. Autamme sinua kohtaamaan digitaalisen murroksen sujuvasti ja kehittämään huomisen terveyspalveluita askel askeleelta.

 • Osaavat asiantuntijat ja monipuolinen tietotaito

  Elisalla sinua auttavat huippuosaajat IT-palveluiden, tietoliikenteen ja palvelumuotoilun alalta. Asiantuntijamme varmistavat, että saat uudet digitaaliset ratkaisut käyttöön turvallisesti ja sujuvasti. Lisäksi autamme kehittämään organisaatiosi palvelukokemusta niin loppukäyttäjille kuin työntekijöille.

 • Kaikki palvelut yhdeltä luukulta ja kotimaasta

  Elisalta saat terveydenhuollon digitaaliset ratkaisut sekä muut tarvitsemasi ICT-ratkaisut. Jos kaipaat apua verkkoyhteyksissäpilvipalveluissa tai data-arkkitehtuurissa, niin Elisalta löydät ne kaikki. Näin voit luottaa yhteen kumppaniin, joka toimii lähellä sinua ja osaa katsoa sinulle toimivan kokonaisuuden.

 • Jatkuvaa kehitystä yhdessä asiakkaiden kanssa

  Kehitämme ratkaisujamme ja palveluitamme jatkuvasti eteenpäin. Kuuntelemme asiakkaidemme palautteita ja testaamme ratkaisujemme toimivuutta asiakkaiden ympäristöissä. Otamme kaikki palautteet huomioon kehitystyössämme, jotta vastaamme entistä paremmin asiakkaiden tarpeisiin.

 • Laaja kumppaniverkosto Suomessa ja maailmalla

  Teemme tiivistä yhteistyötä eri innovatiivisten yritysten kanssa, jotta ratkaisumme pysyvät kehityksen kärjessä. Hyvät kumppanisuhteet mahdollistavat laajan palveluverkoston myös sinulle.

 • Yhteiskuntavastuu

  Toimimalla vastuullisesti ja kannattavasti luomme arvoa yhteiskunnalle. Olemme Suomen suurimpia yhteisöveron maksajia. Jatkamme määrätietoisesti omaan toimintaamme liittyvää ilmastotyötä ja oman toimintamme osalta olemme hiilineutraali. 

Sote-alan demot Elisa Showroomissa

Tutustu SOTE-ratkaisuihimme Elisa Showroomissa

Elisa Digihoiva, 5G-videorobotti, privaattiverkko tai Elisa Monipalvelujärjestelmä – alusta sairaalan potilaiden, omaisten ja henkilökunnan väliseen viestintään ja viihtymiseen. Nämä ja moni muu ratkaisu on nähtävillä Helsingin Pasilassa sijaitsevassa Elisa Showroomissa, jossa järjestämme asiakkaillemme virtuaalisia tai live-vierailuja.

Vierailu on aina organisaatiokohtainen, maksuton ja pituudeltaan 120 minuuttia. Tervetuloa tutustumaan SOTE-ratkaisuihin joko virtuaalisesti tai paikan päällä!

Kysy lisää sosiaali- ja terveydenhuollon ratkaisuistamme

Kysy lisää sosiaali- ja terveydenhuollon ratkaisuistamme

Elisan kokeneet asiantuntijat varmistavat, että organisaatiosi saa tarpeita vastaavaan kokonaisratkaisun.

Autamme digitaalisten työkalujen sujuvassa käyttöönotossa ja ylläpidossa, prosessien kehittämisessä sekä henkilöstön kouluttamisessa.

OTA YHTEYTTÄ