Näin siirrät kotisivut Windows Resurssienhallinnalla

Sivujen siirtämiseen tarvitset FTP-päivitystunnuksen sekä FTP-salasanan, jotka löytyvät Elisa Yrityswebin toimitusvahvistuksesta.

Näin siirrät kotisivut resurssienhallinnalla

  1. Kun FTP-päivitystunnus ja FTP-salasana ovat tiedossasi, avaa Oma Tietokone, joka on yhtä kuin Windowsin Resurssinhallinta. Kirjoita osoiteriville ftp://web.yritysweb.fi ja paina Enteriä. (Vinkki! Jos osoiterivi ei ole näkyvissä Windows Xp:ssä, saat sen näkyviin valitsemalla kansion valikosta Näytä Työkalurivit Osoiterivi tai laajentamalla työkalurivien näkymää tarttumalla sen alareunasta kiinni hiiren vasen painike pohjassa ja vetämällä työkaluriviä alaspäin.)
  2. Kun painat Enteriä, aukeaa kirjautumisikkuna. Syötä tähän ikkunaan FTP-päivitystunnus ja -salasana. Klikkaa sen jälkeen OK kirjautuaksesi palvelimelle.
  3. Kirjautumisen jälkeen palvelimella sijaitseva kotihakemistosi avautuu Resurssinhallintaan. Kun kotihakemistosi on avattu, voit käyttää kotisivutilaasi aivan samoin kuin paikallista hakemistoa. Voit poistaa, lisätä ja siirtää tiedostoja, luoda alihakemistoja ja siirtää tiedostoja koneeltasi kotisivutilaan.
  4. Kotisivujesi etusivun tiedosto pitää olla nimetty muotoon index.html, index.htm tai index.php, ja tiedosto pitää olla sijoitettu html-kansioon. Kotisivujesi sisältö kokonaisuudessaan tulee sijoittaa html-kansioon, jotta sisältö on näytettävissä www-sivuillasi. Poikkeuksena SSL-salatut tiedostot ja Perl-CGI -skriptit, jotka sijoitetaan niille varattuihin omiin kansioihinsa.