Microsoft 365:n tietoturvallinen käyttö

Näin varmistat Microsoft 365:n (ent. Elisa Toimisto 365:n) tietoturvallisen käytön.

Tilaa Microsoft 365 -lisenssejä täältä

Katso Microsoft Office -sovellusten ohjeet täältä

Yleisesti

Microsoft 365 -palvelun käytössä on hyvä muistaa EU:n tietosuoja-asetus eli GDPR. Pääset tutustumaan pääkäyttäjän tietoturva-asetuksiin Microsoftin sivulla, kirjautumisen jälkeen. Tarkista etenkin GDPR Dashboard ja Security Score, joka antaa suosituksia yrityksellesi sopivimpien tietosuoja-asetuksien asettamiseen.

1. Ota käyttöön vahva kaksivaiheinen tunnistautuminen

Suosittelemme, että kaksivaiheinen tunnistautuminen on käytössä kaikilla Microsoft 365 -käyttäjillä, mutta vähintään admin-käyttäjällä. Kaksivaiheinen tunnistautuminen ehkäisee tehokkaasti palveluidesi luvatonta käyttöä.

2. Aseta roskapostifiltteri tarvitsemallesi tasolle

Roskaposti- ja haittaohjelmasuodatin -asetukset löytyvät Admin-portaalista seuraamalla seuraavaa polkua: Hallintakeskukset > Exchange > suojaus > haittaohjelmasuodatin ja roskapostisuodatin.

Voit tehostaa suojautumista viruksilta, troijalaisilta sekä muilta vastaavilta tietoturvauhilta ottamallasi käyttöön lisämaksullisen Advanced Threat Protection -palvelun. Saat lisätietoa palvelusta ottamalla yhteyttä myyntipalveluumme.

3. Salaa luottamuksellinen sähköpostiviesti

Kun lähetät organisaation ulkopuolelle henkilötietoja tai muuta luottamuksellista sisältöä, on hyvä lähettää sähköpostiviesti salattuna. Saat lisätietoa ratkaisuistamme ottamalla yhteyttä myyntipalveluumme.

4. Ota käyttöösi valvontaloki

Valvontalokin avulla tarkistat näppärästi, kuka on kirjautunut postilaatikkoihin, lähettänyt viestejä ja suorittanut muita toimintoja postilaatikon omistajana, delegoituna käyttäjänä tai järjestelmän valvojana.

5. Tarkista ja aseta SharePoint- ja OneDrive -tiedostojen jakamisen asetukset

Voit muun muassa määrittää vaatiiko käyttö kirjautumisen, kuinka nopeasti tiedoston jako vanhenee ja voivatko käyttäjät kutsua tiedostoihin organisaation ulkopuolelta tarkastelijoita.

6. Tutustu tarkemmin tietoturvaan

Seuraamalla Microsoftin omaa valvontakeskusta, näet viralliset ilmoitukset ja muutokset aina ajantasaisesti. Löydät myös Ideat -sivulta hyödyllistä tietoa tietoturva-asioista. Ajankohtaisia vinkkejä saat maksuttomista Webinaareistamme.