Elisa Teollisuusverkkojen tilannekuvaElisa Teollisuusverkkojen tilannekuva
Elisa Teollisuusverkkojen tilannekuva

Teollisuusverkkojen tilannekuva tuotannollisten verkkojen valvontaan

Elisa Teollisuusverkkojen tilannekuva on uudenaikainen tietoturvapalvelu tuotannollisten elintärkeiden verkkojen valvontaan teollisuusalalla.

OT- eli Operational Technology -verkkojen ja muiden eri järjestelmien vakaa toimivuus on yrityksen liiketoiminnan jatkuvuudelle ratkaisevaa, niin tuotannollisista ja taloudellisista syistä, kuin tuotantoympäristön ja siinä työskentelevien ihmisten turvallisuuden takaamiseksi.

Teollisuusverkkojen tilannekuva -palvelumme tuo kattavan valikoiman keinoja liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseen muun muassa ajantasaisella näkyvyydellä laite-, ohjelmisto ja verkkoliikennedataan.

Palvelu tunnistaa myös eri komponenttien riskitasot ja auttaa tekemään tarvittavat varautumissuunnitelmat. Se valvoo ja havainnoi teolliselle alalle ominaisessa monitoimittajaympäristössä nousevia poikkeamia sekä kyberuhkia.

Haluatko lisätietoja tai tarjouksen?

Ota meihin yhteyttä

Elisa Teollisuusverkkojen tilannekuva -palvelun hyödyt:

Telollisuusverkkojen tilannekuva -palvelun hyödyt
 • Näkyvyys tuotannollisten verkkojen tietoliikenteeseen ja laitteiden hallintaan teknologisten passiivisensoreiden avulla.
 • Liitettävyys tarjoamaamme SOC -palveluun tuo uniikkia lisätehokkuutta tieto- ja kyberuhkien hallintaan.
 • NOC-verkohallintapalvelumme pitää huolen kerättävästä datasta ja sensoreista.
 • Lisääntynyt uhkatieto ja paremmat keinot varmistaa yritykselle elintärkeän OT-ympäristön toimivuus kaikissa tilanteissa.
 • Skaalautuvuus yksilöllisten asiakastarpeiden mukaisesti.
 • Sertifioidut asiantuntijamme huolehtivat palvelun ajantasaisuudesta ja toimivuudesta ympäri vuorokauden.

Palvelu tarjotaan SantaCare hallinta- ja valvontakonseptilla, rakennetaan Nozomi Networksin teknologiaratkaisulla ja se tuotetaan Suomessa.

Palveluumme on saatavissa jatkuvan palvelun lisäksi tarvittaessa myös verkon suunnittelu, tarvittavat laitteet ja niiden asennustyöt.

Keinoja, joilla varmistamme liiketoimintasi jatkuvuuden

 • Näkyvyyden kasvattaminen

  Palvelun myötä saat käyttöösi ajantasaisen näkyvyyden laite-, ohjelmisto- ja verkkoliikennedataan teknologisten passiivisensoreiden avulla. Ne oppivat, keräävät tietoa ja monitoroivat verkkoliikennettä sekä hälyttävät mahdollisista poikkeavuuksista.

 • Digitaalinen etumatka

  Elisa Teollisuusverkkojen tilannekuva tunnistaa komponenttien riskitasot varautumissuunnitelmien pohjalle. Kyberturvakeskuksemme (SOC) varmistaa kyberuhkien hallinnan niin IT- kuin OT-verkojen osalta.

 • Lisääntynyt tietoturvan taso ja seuranta

  Palvelu valvoo ja havainnoi monitoimittajaympäristössä nousevia poikkeamia ja muita kyberuhkia varmistaen OT-verkon halutun tietoturvatason.

Tuotannollisten verkkojen kehitys on avannut uusia uhkapinta-aloja

Tuotannollisten verkkojen kehitys

Nykyaikaiset toimintamallit kuten IP-pohjainen automaatio, keskitetty valvonta sekä analytiikka tarjoavat uudenlaisia etuja teollisuusverkkojen hallintaan. Etuja ovat muun muassa kustannussäästöt sekä joustavuus.

Ne lisäävät myös tuotannon tehokkuutta, mutta ovat avanneet tuotantojärjestelmiä kyberuhkille ja haavoittuvuuksille.

Kyberuhkien riski on korostunut erityisesti yhteiskunnan infrastruktuurille kriittisissä tuotantolaitoksissa.

Tyypillisiä haasteita OT-ympäristöissä ovat myös esimerkiksi heikot salasanat, väärin konfiguroidut PLC:t, laitevalmistajien haavoittuvuudet sekä tuntemattomat langattomat tukiasemat tai suorat internetyhteydet.

Haavoittuvuuksille voi altistaa myös raportoinnin sekä näkyvyyden puute ja riittämätön käyttötuki.

Kysy lisää tilannekuvapalvelumme mahdollisuuksista!

Jätä yhteydenottopyyntö

Voit ottaa yhteyttä meihin myös puhelimitse 0800 04411 (Ma-Pe klo 8-16). Puhelu on maksuton.

Elisa on kumppanisi tietoturvaratkaisuissa yrityksille

Olemme täyden palvelun kumppani niin yrityksesi verkon, kuin laitteiden tietoturvassa. Kattava palvelukokonaisuutemme ennaltaehkäisee riskejä ja takaa, että yrityksesi toipuu uhkatilanteista nopeasti ja sen toiminta jatkuu kaikissa tilanteissa.

tietoturvapalvelut yrityksille