Supercellin oma 5G-verkko yltää Wood Cityn joka sopukkaan

Lukuaika 2 min

Elisa rakensi Supercellin uusiin toimitiloihin rakennuksen oman 5G-verkon. Wood Cityn oma mobiiliverkko tarjoaa katkeamattomat puhelut sekä äärimmäisen nopean ja varmatoimisen varaverkon peliyhtiölle, joka haluaa parhaat ratkaisut työntekijöiden tarpeisiin.

Kuva: Supercell/ Pasi Salminen

Mobiilipeleistään tunnettu Supercell-yhtiö muutti uusiin toimitiloihin Helsingin Jätkäsaareen helmikuussa. Koko Wood Citynä tunnettu kahdeksankerroksinen talo on Supercellin käytössä. Yrityksen ydinosaamiseen eli pelien kehittämiseen tarkoitetut tilat henkivät avaruutta, rentoutta ja hiljaisuutta.

Supercellin uudet toimitilat Jätkäsaaressa
Kuva: Supercell/Ville Hyvönen

”Emme ole lakitoimisto, joten emme myöskään näytä siltä. Meillä kuljetaan sukat tai sisätossut jalassa”, Malmsten nauraa.

Pelikehittäminen vaatii luovuutta mutta myös tekniikkaa. Jo talon suunnitteluvaiheessa Supercellille oli selvää, että he haluavat käyttää nykyhetken parasta tekniikkaa. Siksi talossa toimii nyt Elisan 5G-verkko.

”Tykkäämme tästä älyttömästi. Tämä on meille rakennettu, ja työntekijöiden tarpeet ja näkemykset on otettu heti alusta asti huomioon”, Supercellin IT-tiimin johtaja Mats Malmstén sanoo.

Nopea ja luotettava varajärjestelmä

Wood Cityn teknisiin tiloihin on sijoitettu Elisan 5G-verkko. Sen yhteys jaetaan linkeillä ympäri taloa.

”5G oli meille selvä valinta, sillä halusimme katsoa eteenpäin ja valita parhaan tällä hetkellä käytössä olevan tekniikan. Oman mobiiliverkon myötä puhelut eivät pätki, vaikka siirtyisi autohallista hissin kautta toimistoon.”

Kuten muissakin toimistoissa myös Supercellilä suuri osa toimistotyöstä tehdään talon WiFi-verkon kautta. Nopeuden ansiosta 5G-yhteys toimii myös varajärjestelmänä, mikäli taloverkkoon tulisi häiriöitä.

Taloon rakennettu 5G-verkko tarjoaa noin 800 Mb/s latausnopeuden ja lähetysnopeudessa päästään lähelle 100 Mb/s:ssa.

”Näin suurta nopeutta en ole muualla itse nähnyt. Erityisesti lähetysnopeus on merkittävää artistien ja pelikehittäjien työn kannalta, sillä he liikuttavat verkossa todella isoja tiedostoja.”

Moderni 5G myös vieraiden käytössä

Wood Cityssä on paikka, jossa syntyvät huomisen pelit. Monipuolinen rakennus onkin yritykselle enemmän kuin pääkonttori. Tällä hetkellä Wood Cityssä työskentelee noin 250 henkeä.

”Meillä käy jatkuvasti väkeä muiden maiden toimistoiltamme. Etenkin alkuvaiheessa kävi myös paljon vierailijaryhmiä tutustumassa ja ihmettelemässä.”

Wood City onkin kuin käyntikortti yritykselle. Arkisten rutiinien ohessa Wood Cityssä järjestetään paljon erilaisia yritystapahtumia Supercellin yhteistyökumppaneille. Rakennuksen oma 5G-verkko on myös heidän käytössään.

”Haluamme olla yritys, joka kulkee teknisen kehityksen aallonharjalla. Totta kai haluamme tarjota myös vieraillemme sellaisen verkon, joka toimii niin hyvin kuin se vain voi.

5G:n ansiosta töitä voi tehdä sujuvasti missä vain

Supercellin pelit ovat mobiilipelejä eli niitä pelataan pääasiassa älypuhelimella. Markkinana on koko maailma.

”Maailma kehittyy eri tahtia. Siksi suunnittelemme pelit niin, että niitä voi pelata myös huonommilla yhteyksillä.”

Supercellillä 5G-ratkaisu tukee myös tilan käyttöä. Yksi suunnittelun ohjenuorista on ollut tilojen muunneltavuus käyttötarpeen mukaan. Sitä tarvitaan, sillä peliala on hyvin dynaaminen ympäristö.

Pelien kehittämisessä idea ei aina lennä tai sitten se onkin niin hyvä, että tilaa tarvitaan suurelle tiimille nopeasti lisää. Tämä edellyttää toimitiloilta ja IT-ratkaisuilta keveyttä ja muunneltavuutta. Koska 5G-verkko toimii hyvin koko talossa, töitä voi tehdä sujuvasti missä vain.

Operaattori heti mukaan suunnitteluun

Supercellille Elisa oli rakennuksen oman 5G-verkon toimittajaksi luonnollinen valinta.

”Meillä oli jo ennestään Elisan puhelinliittymät ja nyt myös 5G-ratkaisun lisäksi taloverkkomme varaverkko tulee Elisalta”, Malmstén kertoo.

Kun Supercellissä on käytetty omaa 5G-verkkoa reilut puoli vuotta, ratkaisuun on oltu todella tyytyväisiä. Kaikki on toiminut niin kuin pitääkin.

”Sujuvuus on työn tekemiselle tärkeää, mutta asiassa on kaltaisellemme yhtiölle myös toinen puoli. Pelien kanssa työskentelevät ovat teknisesti suuntautunutta väkeä ja parhaiden mahdollisten työkalujen tarjoaminen heidän käyttöönsä on yksi tapamme osoittaa arvostustamme heidän työtään kohtaan”, Malmstén sanoo.

Siksi uusia toimitiloja suunniteltaessa työntekijöiden tarpeet olivat etusijalla. Supercellille oli suuri etu se, että yhtiö pääsi suunnittelemaan IT-ratkaisuja heti rakennusvaiheessa. Ajoissa kannattaa olla liikkeellä, Malmstén sanoo.

”Teleoperaattoreilla on näissä asioissa paras osaaminen Suomessa. Heihin kannattaa olla yhteydessä omista ajatuksista jo rakennusprojektin alkuvaiheessa.”

Lue myös

5G:n edut tuovat jo nyt uusia mahdollisuuksia yrittäjille

Etätyökalusteita valmistavan Selkan moderni tehdas perustuu 5G-verkkoon

Valokuituverkko voi olla yllättävän lähellä 

5G:n avulla Woolin livestriimi ei katkea