Elisa IP Vaihdeliittymä on SIP-tekniikkaa käyttävä puheyhteysElisa IP Vaihdeliittymä on SIP-tekniikkaa käyttävä puheyhteys
IP Vaihdeliittymä (SIP trunk)

SIP-yhteydellä asiakkaiden puhelut joustavasti valitsemaasi ympäristöön

Elisa IP Vaihdeliittymä on SIP-tekniikkaa käyttävä puheyhteys, jossa yrityksen viestintäjärjestelmän tai palvelun puhekanava yhdistetään yleiseen puhelinverkkoon. Yrityksen viestintäjärjestelmä voi olla esimerkiksi erilaiset sovelluspohjaiset puhelinvaihteet tai pilvipalvelut.

Elisa IP Vaihdeliittymä tukee Bring your own carrier (BYOC) -tyyppisten julkisten pilvipalvelujen liittämistä puhelinverkkoon.

Näitä ovat tyypillisimmin Microsoftin Teams ja ACS, Genesys Cloud ja muut pilvipalveluna tarjottavat toimiston tai toimialan viestintäpalvelut. Microsoft Teams -puhelut otat helposti käyttöön Elisa Operaton Connectilla suoraan Azuresta.

Voit lisätä Elisa IP Vaihdeliittymän yhteen tai useampaan toimipisteeseen. Tutustu palveluun ja kysy lisätietoja!

Mistä Elisan IP Vaihdeliittymä koostuu?

Elisa IP Vaihdeliittymä on SIP-pohjainen puheyhteys, jolla asiakkaan viestintäjärjestelmä yhdistetään yleiseen puhelinverkkoon. Asiakkaan viestintäjärjestelmiä ovat erilaiset sovelluspohjaiset tai kokonaan sovelluksena toteutetut palvelut.

Vaihdeliittymän luovutusrajapintana toimii Elisan tietoturvallinen operaattoritason SBC rajapinta. Tarpeiden mukaan rajapinta voidaan venyttää asiakkaan ratkaisuun asti Elisan hallituilla yritysverkkoyhteyksillä.

Elisa IP Vaihdeliittymässä määritellään puheyhteyksiä varten tarvittava kapasiteetti eli ostettavan liittymän koko. Tämä tarkoittaa käytännössä puhekanavien, eli yhtäaikaisten puheluiden maksimimäärää.

Miksi kannattaa valita Elisan IP Vaihdeliittymä?

 • Kustannustehokas tapa puhua

  IP-puhelut ovat mahdollistaneet asiakkaiden puhekanavan tehokkaan integraation yrityksen IT:n ylläpitämiin viestintäjärjestelmiin.

  Mahdollistamme laadukkaan ja sujuvan tavan työkalujen valintaan ja ylläpitoon joustavan sekä kustannustehokkaan puheyhteyden tukemana.

 • Moderni ja turvallinen

  Elisan VoIP-ratkaisu on suunniteltu yrityskäyttöön. Meiltä saat käyttöösi aina uusimman tekniikan laadukkaasti ja luotettavasti.

  Palvelumme toimivat varmistetussa tietoturvallisessa ympäristössä. Pilvipalveluiden puhe toteutetaan protokollasalattuna, joten puhelusi sisältö pysyy turvassa.

 • Joustava kokonaisuus

  Elisan IP Vaihdeliittymään voi yhdistää erilaisia lisäpalveluita tarpeidesi mukaan. Esimerkiksi tietoliikenneyhteyden voi varmistaa kiinteällä verkolla.

  Yritysnumeropalvelulla voidaan ohjata tai varmistaa puhelut palvelukanavakohtaisesti, eli numero kerrallaan. Näin puhelut toimivat joustavasti yrityksesi käyttötarpeiden mukaan.

Mitä VoIP tarkoittaa?

VoIP on lyhenne sanoista Voice over Internet Protocol. VoIP eli IP-puhe on tekniikka, jonka avulla ääntä voidaan siirtää reaaliaikaisesti Internetin tai muun IP-protokollaa käyttävän verkon välityksellä.

Mitä SIP tarkoittaa?

SIP on lyhenne sanoista Session Initiation Protocol. Kyseessä on puhe-, video- ja viestintäsovellusten käyttämä viestintäprotokolla yhteyksien luomiseksi, ylläpitämiseksi ja päättämiseksi.

VoIP-puhelinjärjestelmä sinun yrityksellesi?

Ota yhteys myyntipalveluumme, niin kerromme lisää Elisa IP Vaihdeliittymän mahdollisuuksista.

Pyydä tarjous