NIS2-direktiivin koulutus

Valmistautuminen uuteen kyberturvallisuusdirektiiviin

NIS2-direktiivin koulutus perehdyttää EU:n uuteen kyberturvadirektiiviin, joka astuu voimaan syksyllä 2024. Tämä korvaa aiemman kyberturvadirektiivin ja sen tavoitteena on parantaa kyberturvallisuutta koko EU:ssa.

Kesto: 5 tuntia

Ajankohta : 30.8.2024, 09:00-13:00, Helsinki / Online

Ajankohta : 27.9.2024, 09:00-13:00, Helsinki / Online

Hinta: 370 €

Mainitsethan ilmoittautuessasi koulutuksen päivämäärän ja osallistutko etänä vai paikan päällä.

Ilmoittaudu sähköpostilla

Koulutuksen tarkemmat tiedot

Yleiskuvaus

NIS2 on EU:n uusi kyberturvadirektiivi, joka astuu voimaan syksyllä 2024. Tämä korvaa aiemman kyberturvadirektiivin ja sen tavoitteena on parantaa kyberturvallisuutta koko EU:ssa. NIS2 koskee useita yrityksiä sekä organisaatioita, joiden on valmistauduttava direktiivin vaatimuksiin. Koulutuksessa käydään läpi direktiivin vaatimuksia ja ohjeistetaan, miten direktiiviä tulisi soveltaa.

Koulutuksen agenda:

 • Johdanto NIS2-direktiiviin
 • NIS2-direktiivin vaatimukset
 • Miten yritykset ja organisaatiot voivat valmistautua NIS2-direktiiviin?
 • Tietoturvan riskienhallinta
 • NIS2-direktiivin soveltuvuuden arviointi ja seuranta
 • Miten voimme auttaa NIS2 soveltamisessa
 • ISO27001 ja NIS2
 • Kysymykset ja keskustelu
 • Yhteenveto ja lopetus

Koulutus antaa perustiedot NIS2-direktiivistä sekä direktiivin soveltamisesta yrityksessä.

AIKATAULU:

09:00-11:00 Luentoja

11:00-12:00 Lounas

12:00-13:00 Luentoja

Koulutuksen hinta sisältää aamiaisen ja lounaan.

Kouluttaja

Atte Karhu

Senior Cyber Security Consultant

ISO/IEC 27001 Lead Auditor-, CISSP- ja CISM sertifikaatit

Atte työskentelee Elisan kyberturvakeskuksessa ja hänellä on noin 35 vuoden kokemus ”ATK”:sta ja tietoturvaa hän on tehnyt pääsääntöisesti noin 20 vuotta. 

Tällä hetkellä hän toimii hallinnollisen tietoturvan parissa, mutta omaa myös teknistä taustaa, tosin monen vuoden takaa. Tietoturvakonsulttina ja tietoturvapäällikkönä hän on toiminut noin 15 vuoden ajan.

Nykyisin toimenkuvaan kuuluu auttaa asiakkaita tietoturvan hallinnan (Governance) kehittämisessä ja avustaa näitä alati muuttuvan kyber-sääntelyn vaatimusten toteuttamisessa.

Koulutuspalaute:

Hyvä ja tiivis yhteenveto NIS2 direktiivistä, mitä koskettaa ja miten lähteä tarkastelemaan yrityksemme toimintaa direktiiviä vastaan.

Erittäin informatiivinen koulutus. Aihe käytiin johdonmukaisesti kokonaisuudessaan läpi ja kouluttaja osoitti selkeästi asiantuntemustaan aiheeseen -> ei ollut pelkkää powerpoint kidutusta vaan asiaa tuli hyvin myös diojen ohi, diat vain tukivat kuten kuuluukin.

Koulutus oli erittäin hyödyllinen ja antoi hyvän yleiskuvan direktiivistä.

 • Johdanto kyberuhkien torjuntaan

  Yhä useampi yhteiskunnan toiminto on riippuvainen dataverkkojen virheettömästä toiminnasta. Samaan aikaan sovellusten sijainti ja toiminta on haastavaa hahmottaa pilvipalveluiden aikakaudella. Kurssilla perehdytään siihen mistä kyberturvallisuudessa on kysymys ja miten kyberturvallisuuteen liittyviin uhkiin kannattaa nykypäivänä varautua.

 • Tietoturvakoulutus henkilöstölle

  Henkilöstön tietoturvakoulutukset ovat organisaation tarpeen mukaan räätälöityjä koulutuksia/tietoiskuja, joissa käsitellään nykypäivän uhkia ja ilmiöitä käytännönläheisesti esimerkkien avulla. Koulutuksessa huomioidaan myös asiakasorganisaation omat toimintavat ja tietoturvapolitiikka. Kohderyhmällä ei tarvitse olla teknistä taustaa.

 • Tietoturvan perusteet -verkkokurssi

  Koulutus antaa osallistujille taitoja tietoturvauhkien ja huijausten tunnistamiseen sekä toimintaohjeita havaittuihin hyökkäystilanteisiin. Kurssilla käsitellään uhkia ja ilmiöitä käytännönläheisten esimerkkien kautta. Osallistujilla ei tarvitse olla teknistä taustaa. Koulutusmateriaali koostuu visuaalisesti toteutetuista luennoista sekä aihealueisiin liittyvistä kysymyksistä.