Microsoft 365 GDAP – Yhdessä tietoturvallisempi tulevaisuus

Microsoft on julkaisut uuden käyttöoikeusmallin, mikä vaikuttaa myös sinun ja Elisan tapaan toimia. Olemme pitkään kyenneet tarjoamaan kaikille asiakkaillemme apua ongelmatilanteiden lisäksi asetus- sekä hallintatarpeissa pelkän jälleenmyyntisopimuksemme avulla. Tämän on mahdollistanut DAP eli Delegated Admin Privileges.

Uusi GDAP malli

Microsoftin tuoma uusi malli GDAP eli Granular Delegated Privileges tuokin nyt uusien työkalujen lisäksi myös uusia velvoitteita asiakkaalle. Jatkossa emme voi uusia asiakkaita palvella tilaus- sekä myyntiasioita laajemmin, mikäli kyseisiä oikeuksia ei asiakas ole meille sallinut.

Mikäli asiakas ei ole oikeuksia valmis hyväksymään niin, me Elisalla emme pysty auttamaan esimerkiksi kadonneen salasanan palautuksessa tai verkkotunnuksen käyttöönotossa.

Miksi GDAP otetaan käyttöön?

Muutos koskee Globaalisti kaikkia Microsoftin kumppaneita. Elisalla autamme asiakkaitamme muihin lisenssitoimittajiin verrattuna merkittävästi laajemmin, minkä vuoksi monelle Microsoftin asiakkaalle muutos on varmasti eduksi.

Muutos tuo myös läpinäkyvyyttä asiakkaan sekä lisenssitoimittajan välisiin oikeuksiin. Monella muulla lisenssien tarjoajalle ei ole halua tukea asiakasta, milloin pääsyä ei myöskään tarvita eikä siitä ole silloin myöskään hyötyä kummallekaan osapuolelle.

Lisäksi aikaisemmat DAP oikeudet ovat olleet monelle asiakkaalle liian kokonaisvaltaiset, minkä osalta on asiakkaalla tämän uuden mallin myötä mahdollisuus rajata tarkemmin, mitä oikeuksia on valmis antamaan.

Onko minun pakko hyväksyä oikeudet?

Ei, sinulla on aina oikeus ja mahdollisuus perua tai kieltäytyä oikeuksien antamisesta.

Mikäli et hyväksy oikeuksia, hyväksyt samalla, ettemme voi tukea sinua tai käyttöönottaa puolestasi esimerkiksi verkkotunnusta, varmistuspalvelua tai turvapostia. Kaikkien asetusten, tunnusten sekä muutosten teko Microsoft 365 ympäristössäsi vaatii GDAP oikeudet, joiden uupuminen voi aiheuttaa sinulle lisäkustannuksia tai viivästyksiä.

Miten hyväksyn oikeudet?

Toimitusvahvistuksessa saat linkin, jonka avulla voit hyväksyä GDAP oikeudet. Linkin kautta pääset hyväksymään oikeudet joko olemassa olevilla tai juuri toimitetuilla admin -käyttäjätunnuksilla.

Mikäli linkki vanhenee, saat uuden myös pyytämällä sellaisen meiltä.

Miksi Elisa pyytää oikeudet?

Me haluamme tarjota sinulle mahdollisimman helpon sekä vaivattoman kokemuksen niin neuvonta-, vika kuin toimitustilanteessa. Oikeuksien avulla pystymme myös jatkossa palvelemaan sinua ja muita asiakkaitamme kokonaisvaltaisesti.

Vaikka Elisalla olisi oikeus, käyttöä varten vaaditaan aina myös oikeutus. Oikeutus syntyy ainoastaan silloin, kun asiakas itse sitä pyytää tai palvelun toimittaminen sitä velvoittaa. Kotimaisena yrityksenä haluamme tarjota sinulle mahdollisimman turvallista sekä huoletonta palvelua.

Microsoft 365 - ohjeet ja koulutukset

 • Microsoft 365 -ohjeet

  Näin otat Microsoft 365 -lisenssin ja Office 365 -ohjelmat sujuvasti käyttöön.

  Lue ohjeet

 • Microsoft 365 -kurssit

  Elisa on Microsoftin virallinen koulutuskumppani ja järjestämme kursseja eri M365-tuotteista.

  Tutustu koulutuksiin

 • Microsoft 365 -työpajat

  Työpajoissa sparrataan ja ratkotaan, miten pilvityökalut tehostaisivat yrityksesi liiketoimintaa ja arkea.

  Tutustu työpajoihin