MPLS Yritysverkko on suljettu ja tietoturvallinen IP-monipalveluverkkoMPLS Yritysverkko on suljettu ja tietoturvallinen IP-monipalveluverkko
MPLS Yritysverkko

MPLS-tekniikalla saat luotettavan ja stabiilin yritysverkon

MPLS Yritysverkolla luodaan asiakkaan käyttöön suljettu ja tietoturvallinen IP-monipalveluverkko. MPLS Yritysverkolla jaat tehokkaasti ohjelmisto- ja laiteresurssit eri toimipisteidesi välillä - niin Suomessa kuin ulkomailla.

MPLS (Multi-Protocol Label Switching) on stabiilia ja vakiintunutta tekniikkaa. Se tarjoaa erinomaisen alustan erilaisille sovelluksille ja pilvi-integraatioille sekä datan, puheen ja videon siirtoon.

MPLS Yritysverkko sopii etenkin yrityksille, joilla on useita toimipisteitä. Tutustu MPLS Yritysverkon ominaisuuksiin ja kysy lisätietoja asiantuntijoiltamme!

KYSY LISÄÄ ASIANTUNTIJOILTAMME!

Miksi kannattaa valita Elisan MPLS-verkko?

 • Erinomainen monipalveluverkko

  MPLS Yritysverkolla voit siirtää puhetta, dataa ja videota. Siihen voidaan liittää useita päivittäisiä työvälineitä, kuten tiimi-, sisällönhallinta- ja puhelinvaihdesovelluksiin. Lisäksi voit yhdistää MPLS-verkon yrityksesi konesali- ja tietoturvapalveluihin.

 • Luotettava ja skaalautuva

  Runkoverkkomme on suorituskykyinen ja ruuhkaton, mikä varmistaa yrityksellesi sujuvan tietoliikenteen. Verkon laajentaminen ja kapasiteetin lisääminen tapahtuvat ketterästi. Nopeuksia voidaan nostaa tai laskea yrityksesi tarpeiden mukaan.

 • Verkonhallinta 24/7

  Elisalta saat proaktiivisen valvonnan ja hallinnan. Koulutettu henkilöstömme ennaltaehkäisee verkon ongelmia ja korjaa häiriötilanteet nopeasti. Infoamme sinua aktiivisesti verkkoon liittyvistä muutoksista. Näin voit luottaa siihen, että yritysverkkosi toimii.

Fenno Optiikka käyttää Elisan yritysverkkoa

Fenno Optiikka:

“Elisan Yritysverkolla optikkomme eri liikkeissä saavat ajantasaiset tiedot asiakkaista. Tiedonjako on turvallista ja helppoa.”

Lue koko asiakas-case

MPLS-verkon tekniset ominaisuudet

 • Maantieteellinen saatavuus: Suomi, Baltia, Pohjoismaat ja koko maailma
 • Liittymätekniikat: Kuitu, xDSL, mobiiliverkko
 • Kuituliittymien nopeudet: 10 Mbit/s - 10 Gbit/s
 • Symmetristen SHDSL-liittymien nopeudet: 2/2 Mbit/s - 10/10 Mbit/s
 • Epäsymmetristen VDSL-liittymien nopeudet: 30/5M - 100/50M Full Rate, jolloin nopeus skaalautuu kuparikaapelin pituuden ja laadun mukana.
 • Protokollat: IP ja IPv6
 • SLA-valikoima: Laaja valikoima palvelutasoja. Laajin palveluaika on 24/7 ja viankorjauksen tavoiteaika on asiakastarpeen mukaan skaalattavissa.
 • Päätelaitereititin: Päätelaitereititin sisältyy jokaiseen liittymään. Reititin sijoitetaan asiakkaan tiloihin ja se on Elisan hallinnassa ja valvonnassa.
 • Saatavilla olevat pilvi-integraatiot: Azure Express Route, AWS Direct Connect, Google Cloud Interconnect, Oracle Fast Connect

Katso myös MPLS Yritysverkon kattavat lisäpalvelut.

Elisa MPLS Yritysverkon arkkitehtuuri

MPLS-verkon tekninen arkkitehtuuri:

Elisan asiantuntijat auttavat MPLS-yritysverkon kanssa

Elisalta saat MPLS-yhteyden toimintavarmana palveluna

 • Yritysverkon tekniset infrastruktuurit ovat Elisan omissa käsissä. Näin hallitsemme yritysverkkoa alusta loppuun asti ilman välikäsiä.
 • Vastaamme yritysverkkoratkaisusta kokonaispalveluna ja kokonaisvastuulla. Näin sinä voit keskittyä ydinliiketoimintaasi.
 • Kiinteä kuukausihinta tekee MPLS Yritysverkosta kustannustehokkaan ja helposti budjetoitavan yhteysratkaisun.
 • Elisalla on kattava kansainvälinen kumppaniverkosto, mikä mahdollistaa verkon kasvun myös ulkomaille.

MPLS-verkon lisäpalvelut

Korotettu palvelutaso (SLA): Korotetut palvelutasot mahdollistavat sen, että palveluaikaa pidennetään esim. iltoihin ja viikonloppuihin ja viankorjauksen tavoiteaikaa lyhennetään esimerkiksi kuuteen tuntiin.

Multi-VPN: Yhdessä fyysisessä yritysverkkoliittymässä voi olla monta toisistaan eristettyä aluetta. Esimerkiksy yrityksen eri osastoilla voi olla omat verkkosegmenttinsä, jotka eivät näe toisiaan.

Mobiilivarayhteys: Mikäli liittymän käyttämä valokuitu- tai kuparikaapeli katkeaa, niin tietoliikenne kääntyy Elisan mobiiliverkkoon pohjautuvalle varayhteydelle automaattisesti.

Kiinteä varmistus: Kaksi samaan osoitteeseen toimitettua kuituliittymää konfiguroidaan siten, että ne toiminnallisesti varmistavat toisiaan.

Keskitetty palomuuri: Palomuuri on tarpeellinen tietoturvan takaamiseksi. Elisan keskitetty palomuuripalvelu tuottaa palomuurauksen Elisan konesaleista käsin, ilman tarvetta sijoittaa ylimääräisiä laitteita asiakkaan tiloihin. Koko yritysverkolla on tällöinen yhteinen palomuuri, mikä mahdollistaan tietoturvan keskitetyn hallinnan ja minimoi ulkoisen hyökkäyspinnan.

IPv6: IP-protokollan versio 6 on uuden sukupolven tietoliikennekäytäntö, joka mahdollistaa lähes rajattoman määrän julkisia IPv6-osoitteita.

IP-liikenteen laatu (QoS, Quality of Service): Esimerkiksi tiettyjen puhe- ja videosovellusten tarpeisiin voidaan määritellä sellainen IP-liikenteen laatuluokka, joka takaa puheensiirron korkean laadun myös liittymän mahdollisessa ruuhkatilanteessa.

WLAN reitittimessä: Langattoman verkon tukiasema (WiFi) mahdollistaa sen, että työasemat kytkeytyvät reitittimeen langattomasti. WLAN on saatavilla yrityverkon mobiilipohjaisiin liittymiin.

SNMP-lukuoikeudet: Mikäli asiakkaalla on oma verkonvalvontaohjelmisto, asiakas voi lukea tietoliikenteeseen liittyviä tilastotietoja suoraan reitittimestä.

BGP-reititys: Elisan reitittimen ja asiakkaan reitittimen välille voidaan määritellä dynaaminen reititys.

Pikatoimitus: Tyypillinen toimitusaika on noin kolme viikkoa. Pikatoimituksena liittymä voidaan toimittaa noin viikossa.

Elisan muut yritysverkkoratkaisut

 • SD-WAN

  SD-WAN on ohjelmisto-ohjattu ja pilvipohjainen yritysverkko, joka skaalautuu ketterästi.

 • Ethernet WAN

  Ethernet WANin päälle rakennat sellaisen verkon kuin haluat.

 • Mobile Gateway

  Mobile Gateway on suljettu mobiiliympäristö, jota voi käyttää esimerkiksi IoT- ja M2M-ratkaisuissa.