Kuitu-liittymän netti ei toimi

Jos Laajakaista Kuitu -liittymän eli Elisa Netti Lite Kuidun nettityhteys ei toimi, tämä ohje tulee avuksi. Lisää ohjeita löydät täältä.

Testaa nämä

 1. Sammuta tietokoneen virrat. Jos käytössä on erillinen reititin tai kytkin, sammuta myös sen virrat.
 2. Irrota seinäpistokkeesta tuleva verkkokaapeli ja kytke takaisin paikoilleen. Jos käytössä on erillinen reititin tai kytkin, tarkista myös tämän laitteen kaapelien kytkennät.
 3. Tarkista kaapelin kunto ja vaihda tarvittaessa. Jos käytössä on erillinen reititin tai kytkin, tarkista myös tämän laitteen kaapelien kunto.
 4. Tarkista, onko asunnossa olevassa ristikytkentäkaapissa johdot kytketty sitä osoittavaan huoneeseen, missä yhteyttä käytetään.
 5. Käynnistä tietokoneesi uudestaan. Jos käytössä on erillinen reititin tai kytkin, kytke virrat takaisin myös tähän laitteeseen.
 6. Kokeile nettiyhteyttä uudelleen.
 7. Jos nettiyhteys ei edelleenkään toimi, kokeile yhteyttä suoraan verkkojohdolla kytkentäkaapin sisääntulopistokkeesta. Tällöin voidaan sulkea pois mahdolliset asunnon sisäiset kaapelointiviat ja kytkentävirheet.
 8. Jos nettiyhteys ei näiden tarkistusten jälkeen edelleenkään toimi, ota yhteyttä asiakaspalveluumme.

Huom! Ota yhteyttä vain tietokoneesi ääreltä, sillä muutoin vianselvitystä ei voida tehdä. Jos käytössäsi on erillinen reititin tai kytkin-laite, ota ylös laitteen MAC-osoite. MAC-osoite on 12-merkkinen, yleensä kaksoispisteillä eroteltu numero- ja kirjainsarja kuten esimerkiksi 00:12:34:aa:bb:cc. Löydät osoitteen useimmiten laitteen pohjasta tai kyljestä.

Jos käytössäsi ei ole erillistä laitetta, ota ylös tietokoneen MAC-osoite.

Näin löydät tietokoneen MAC-osoitteen

 1. Avaa Windowsin Käynnistä-valikko ja valitse Suorita.
 2. Kirjoita ruutuun CMD ja paina OK.
 3. Kirjoita avautuvaan mustaan ikkunaan ipconfig /all ja paina Enter.
 4. MAC-osoite lukee kohdassa Fyysinen osoite tai englanniksi Physical Address.