Laajakaista Kuitu -liittymän ohjeet

Täältä löydät tietoa Laajakaista Kuitu -liittymästä sekä ohjeet liittymän ja reitittimen asentamiseen. Tutustu lisäksi vinkkeihimme langattoman verkkoyhteyden asentamiseen.

Yleistä

Laajakaista Kuitu -liittymällä eli Elisa Netti Lite Kuidulla saat huippunopean ja luotettavan internet-yhteyden yrityksesi toimitiloihin tai työntekijöiden etätyökäyttöön.

Elisa Netti Lite Kuitu sisältää:

 • Kuituverkon laajakaistayhteyden
 • WLAN-reitittimen

Toimitamme Elisa Netti Lite Kuitu- liittymän huoneistojakamossa olevaan Ethernet-datarasiaan. Jakamo löytyy yleensä sähkökaapista tai sen lähettyviltä. Jossain yksiöissä saattaa olla vain yksi datarasia, jolloin huoneistojakamoa ei ole.

Sinun ei tarvitse käyttää erillistä päätelaitetta. Mikäli haluat jakaa yhteyden useampaan huoneeseen, voit käyttää päätelaitteena mukana tulevaa WLAN-reititintä.

Lue lisää Netti Lite -liittymästä

Katso kaikki Elisan laajakaistat yrityksille

Katso kaikki Elisa Netti Lite -ohjeet

Liittymän asentaminen

Tutustu laajakaistaliittymissämme käytettävien modeemien ohjeisiin.

Elisa Netti Lite Kuitu -liittymä toimitetaan asuntosi kotijakamoon, joka sijaitsee yleensä sähkökaapissa tai sen lähettyvillä. Kotijakamon liittimillä ja verkkokaapelilla voit ohjata laajakaistan haluamaasi huoneeseen.

Huoneissa on yksi tai useampia tietoliikennerasioita, joihin voit kytkeä laitteita verkkokaapelilla. Verkkokaapelissa on RJ-45-liittimet. Tietoliikennerasiat on yleensä merkitty numeroilla sekä DATA- tai ATK-teksteillä. Kotijakamon liittimissä on huonerasioita vastaavat merkinnät, kuten esimerkiksi DATA 1.2.

Näin asennat liittymän:

 1. Liitä kotijakamossa verkkokaapelilla se liitin, johon laajakaista on kytketty, sen huonerasian liittimeen, jossa haluat laajakaistaa käyttää.
 2. Kotijakamon liitin, johon laajakaista on kytketty, on yleensä merkitty ATK, DATA- tai JAKAMO-tekstillä.
 3. Liitä kytkemässäsi huoneessa tietokone, digiboksi, reititin tai muu verkkolaite verkkokaapelilla datapistokkeeseen.

Reitittimen ja kytkimen asentaminen

 1. Liitä verkkokaapeli kotijakamon pistokkeeseen, joka on merkitty yleensä ATK, DATA tai JAKAMO.
 2. Liitä kaapelin toinen pää reitittimen porttiin, joka on merkitty WAN.
 3. Yhdistä verkkokaapeleilla reitittimen Ethernet-portit ja kotijakamon niiden huoneiden pistokkeet, joissa haluat käyttää nettiä.
 4. Kytke tietokoneet tai muut verkkolaitteet verkkokaapeleilla huoneiden datapistokkeisiin.

Langattoman verkon asentaminen

Elisan myymissä langattomissa reitittimissä on valmiiksi määritetty suojattu langaton WLAN-verkkoyhteys. Verkon tiedot löytyvät laitteen pohjassa olevasta tarrasta. Tarvitset verkon nimen sekä salasanan yhdistäessäsi tietokoneesi langattomasti verkkoon.

 • Langattoman verkon nimi eli SSID löytyy tarrasta nimellä WLAN - Name(SSID).  
 • Langattoman verkon salasana on tarrassa nimellä Salausavain, WPA2-PSK Key.