Laajakaista VDSL -liittymä

Täältä löydät tietoa Laajakaista VDSL -liittymästä sekä ohjeet Elisan VDSL modeemin ja langattoman verkkoyhteyden asentamiseen.

Yleistä

Laajakaista VDSL -liittymällä eli Elisa Netti Lite VDSL:llä saat huippunopean ja luotettavan internet-yhteyden yrityksesi toimitiloihin tai työntekijöiden etätyökäyttöön.

Elisa Netti Lite VDSL -liittymä sisältää:

  • Laajakaistayhteyden
  • Laajakaistareitittimen

Elisa Netti Lite VDSL -liittymän laajakaistareitittimenä toimii Elisa VDSL-modeemi, joka kytketään tavalliseen puhelinpistorasiaan. Langattoman WLAN-verkon asetukset puolestaan löytyvät modeemin pohjasta.

Tutustu Elisa Netti Liteen

Elisan VDSL-modeemin asentaminen

Tutustu laajakaistaliittymissämme käytettävien modeemien ohjeisiin.

Aloita Elisa Netti Lite VDSL -liittymän asennus kytkemällä modeemi asuntosi puhelinpistorasiaan puhelinjohdolla. Yhdistä käytettävät tietokoneet modeemiin joko verkkokaapelilla tai langattomasti. Nettiyhteys on valmis käytettäväksi, kun modeemin DSL-valo palaa kiinteästi.

Tarkemmat ohjeet Elisan VDSL-modeemin asentamiseen:

  1. Kytke puhelinjohto modeemin DSL-liitäntään ja toinen pää asunnon puhelinpistorasiaan. Suosittelemme käyttämään modeemin mukana tullutta johtoa. Älä käytä jatkojohtoa tai yli 2 metrin pituista puhelinjohtoa, sillä nämä heikentävät linjan laatua.
  2. Mikäli käytössä on lankapuhelin tai muita analogisia laitteita, käytä laitteen mukana tullutta häiriösuodinta puhelinpistorasiassa. Kytke modeemin puhelinjohto ja lankapuhelin häiriösuotimeen. Jos analogisia laitteita on useampia, hanki jokaiseen pistorasiaan oma häiriösuodin.
  3. Kytke verkkokaapeli LAN1-, LAN2-, LAN3- tai LAN4-porttiin ja toinen pää tietokoneen verkkokorttiin.
  4. Kytke virtajohto modeemin POWER-pistokkeeseen ja pistorasiaan.
  5. Kytke virta modeemiin ON/OFF-kytkimestä.
  6. Laite on käyttövalmis, kun DSL-merkkivalo palaa kiinteästi.

Tee yllä olevat toimenpiteet valmiiksi ennen uuden liittymän sovittua toimitusta ja jätä modeemi odottamaan yhteyden muodostumista. Mikäli yhteys ei liittymän avauksen jälkeen toimi ja käytössäsi on useampia puhelinpistorasioita, kokeile yhteyttä toisessa pistorasiassa.

Langattoman verkkoyhteyden asentaminen

Elisa Netti Lite VDSL -paketin mukana tulevassa modeemissa on valmiina suojattu langaton verkko. Verkon tiedot löytyvät modeemin sivussa olevasta tarrasta. Tarvitset verkon nimen sekä salasanan yhdistäessäsi tietokoneesi langattomasti verkkoon.

  • Langattoman verkon nimi eli SSID löytyy tarrasta nimellä WLAN Name(SSID).
  • Langattoman verkon salasana on tarrassa nimellä Salausavain, WPA2-PSK Key.

Voit myös itse määritellä omat langattoman verkon asetukset. Liittymä on kuitenkin voitu tilata asiakaskohtaisilla asetuksilla, jolloin asetusten vaihtaminen voi olla estetty yrityksesi käytäntöjen mukaisesti.

Elisa Yritysguru auttaa sinua tarvittaessa asetusten määrittämisessä.