Mobiililaajakaistalaitteiden lisäantennit

Lisäantenni on helppo ja näppärä ratkaisu, kun nettitikun tai reitittimen kuuluvuus on heikko. Voit valita tilanteen mukaan joko pöytä- tai ulkoantennin.

Yleistä

Voit parantaa nettitikun tai mobiilireitittimen kuuluvuutta merkittävästi lisäantennilla. Jos kuuluvuus on heikko sisätiloissa, pöytäantenni voi ratkaista ongelman. Jos datayhteys on hidas tai pätkii pöytäantennista huolimatta, kannatta harkita ulkoantennin hankintaa.

Mobiililaajakaistalaitteiden ulko- ja sisäantenneja on saatavissa Yritysverkkokaupasta.

Lisätietoa lisäantenneista ja mobiililaajakaistan toimivuuden parantamisesta löydät Viestintäviraston ohjeista.

Katso kaikki ohjeet ja vinkit liittyen mobiililaajakaistaan.

Pöytäantennit

Pöytäantenni on ympärisäteilevä antenni.  Se on tarkoitettu työpöydälle tai esimerkiksi näytön päälle klipsillä kiinnitettynä. Antenni on suuntaamaton eli se vastaanottaa signaalit joka suunnasta. Pöytäantenni on toimiva ratkaisu varsinkin kaupunkiympäristössä.

Ulkoantennit

Ulkoantenni on tehokkaampi ratkaisu huonolla kuuluvuusalueella. Voit suunnata antennin tukiasemaa kohti ja saavuttaa näin paremman kuuluvuuden. Nämä antennit muistuttavat televisioantenneja, ja ne kiinnitetään televisioantennin tavoin esimerkiksi seinään.

Ota nämä asiat huomioon ennen lisäantennin hankintaa

Muista selvittää oikeat taajuusalueet ennen antennin hankintaa. 4G LTE -verkon osalta kannattaa lisäksi tarkistaa, että antenni tukee kaikkia LTE-taajuuksia: 800, 1800 ja 2600 MHz.

Useimmat ulkoantennit toimivat nykyään monilla eri taajuusalueilla, mutta markkinoilla on myös tietyille taajuusalueille tarkoitettuja antenneja.