Kokosimme yhteen tärkeimmät asiat, jotka sinun on hyvä tietää sähköpostilaskun käytöstä.
Sähköpostilasku ja maksukehotus voivat päätyä virheellisesti roskapostiksi
Valitessasi laskun toimitustavaksi sähköpostilaskun, saat laskun lisäksi myös maksukehotuksen sähköpostilla, jos et ole maksanut laskua ajallaan. Osa sähköpostipalveluista tai -ohjelmista voi tulkita saapuneen sähköpostilaskun tai maksukehotuksen roskapostiksi. Voit välttää ongelman lisäämällä sähköpostilaskun lähetysosoitteet no.reply@elisa.fi, yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi sekä yrityskirjeet@kirjeet.elisa.fi sallittujen eli turvallisten lähettäjien listaukseen tai sähköpostin yhteystietoihin. Tarkistathan myös, ettei sähköpostilaatikkosi ole täynnä, sillä tämä estää laskujen perille tulon.
Olemme koonneet alapuolelle ohjelinkkejä yleisimpien sähköpostipalveluiden ja -ohjelmien tukisivuille. Jos sinulla on yleiseen käyttöönottoon tai ongelmatilanteisiin liittyvää asiaa, ole yhteydessä palvelun tai ohjelmiston toimittajaan. Lisäksi saat tarvittaessa apua Elisa Yritysgurusta.
Sähköpostilaskun virtuaaliviivakoodi
Sähköpostilaskuissa saat mukana virtuaaliviivakoodin, jonka avulla laskun maksaminen käy kätevästi verkkopankissa.
Viivakoodin käyttöohjeet
- Maalaa hiirellä vasemmanpuoleista näppäintä alhaalla pitäen virtuaaliviivakoodin numerosarja
- Kopioi virtuaaliviivakoodi leikepöydälle (paina Ctrl+C tai valitse valikosta Muokkaa/Kopioi, engl. Edit/Copy)
- Siirry oman pankkisi verkkopankkipalveluun tai avaa pankkiyhteysohjelmistosi
- Valitse verkkopankissa uuden laskun maksaminen
- Klikkaa Lue viivakoodi -painiketta
- Siirrä kursori viivakoodikenttään ja liitä virtuaaliviivakoodi leikepöydältä (Ctrl+V tai Muokkaa/Liitä, engl. Edit/Paste)
- Paina tarvittaessa Enter, jolloin tiedot siirtyvät maksulomakkeelle automaattisesti
Huom! Jos verkkopankissasi ei ole viivakoodimahdollisuutta, näppäile laskun tiedot normaalisti maksulomakkeelle.
Gmail
Voit helpoiten välttää sähköpostilaskun päätymisen roskapostikansioon lisäämällä osoitteet no.reply@elisa.fi ja yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi yhteystiedoiksi Yhteystiedot-sivulle.
Näin lisäät Elisan osoitteet yhteystietoihin:
- Siirry Google-yhteystietoihin.
- Klikkaa oikeassa alakulmassa Lisää uusi yhteystieto.
- Kirjoita yhteystiedon nimi, kuten esimerkiksi Elisan laskut.
- Klikkaa Luo.
- Lisää yhteystietoihin sähköpostiosoite yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi
- Klikkaa Tallenna.
- Tee sama osoitteelle no.reply@elisa.fi, mutta vaihda yhteystiedon nimi.
Hotmail / Windows Live / Outlook.com
Voit helpoiten välttää sähköpostilaskun päätymisen roskapostikansioon lisäämällä osoitteet no.reply@elisa.fi ja yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi turvallisten lähettäjien listaukseen.
Yahoo! Mail
Voit helpoiten välttää sähköpostilaskun päätymisen roskapostikansioon luomalla osoitteista no.reply@elisa.fi ja yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi uudet suodattimet, joilla viestit ohjataan Saapuneet-kansioon.
Microsoft Outlook (2007/2010)
Voit helpoiten välttää sähköpostilaskun päätymisen roskapostikansioon lisäämällä osoitteet no.reply@elisa.fi ja yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi turvallisten lähettäjien listaukseen.
(Mac) Mail
Voit helpoiten välttää sähköpostilaskun päätymisen roskapostikansioon lisäämällä osoitteet no.reply@elisa.fi ja yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi yhteystiedoiksi.
Windows Live Mail
Sähköpostilaskun päätymisen roskapostikansioon voi helpoiten välttää lisäämällä osoitteet no.reply@elisa.fi ja yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi turvallisten lähettäjien listaukseen. Katso tarkempi englanninkielinen ohje alta.
- From your Windows Live Mail Inbox, go to the Options page.
- Click Allowed and Blocked Senders under Junk e-mail.
- Click Allowed Senders.
- Type [wanted email address here], and then click Add to List.
Windows Mail
Sähköpostilaskun päätymisen roskapostikansioon voi helpoiten välttää lisäämällä osoitteet no.reply@elisa.fi ja yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi turvallisten lähettäjien listaukseen.
Elisa Sähköposti
Sähköpostilaskun päätymisen roskapostikansioon voi helpoiten välttää lisäämällä osoitteet no.reply@elisa.fi ja yrityslaskut@kirjeet.elisa.fi turvallisten lähettäjien listaukseen.