Ajankohtaista tietoa Elisan yritysasiakkaille

Traficomin sähköpostiviesti fi-domainin tietojen tarkistuksesta


Traficom päivittää asiakasrekisteriään. Jos omistat fi-verkkotunnuksen, olet voinut jo saada Traficomin sähköpostiviestin aiheesta.

Tutustu ohjeisiimme siitä, miten varmistat, että oman Traficomin fi-verkkotunnuksesi yhteystiedot ovat ajan tasalla.

Uudet ratkaisumme yritysten verkon tietoturvaan

Näin varaudut kyberuhkiin


Kansainvälisen turvallisuustilanteen kiristyessä olemme huomanneet myös haitallisen toiminnan kiihtymistä kyberympäristössä. Kyberturvallisuuden tilanne Suomessa ei tällä hetkellä poikkea normaalista, mutta tilanteen vuoksi Suomeen ulottuvia, kyberturvallisuuteen liittyviä heijastevaikutuksia ei voida poissulkea ja niiden uhka on olemassa.

Haluamme kehottaa asiakkaitamme ja sidosryhmiämme kiinnittämään erityistä huomiota varautumiseen ja liiketoiminnan jatkuvuuden toimenpiteisiin sekä henkilöstön tietoturvaohjeisiin.

Suosituksemme tärkeimmistä toimenpiteistä


Olemme koonneet alle suosituksemme tärkeimmistä toimenpiteistä, jotka olisi syytä huomioida nyt erityisen korkealla prioriteetilla.Varautumiskeinoja yrityksille ja organisaatioille

5. Pidä huolta keskeisten järjestelmien varmuuskopiointikäytännöistä. Esimerkiksi kirityshaittaohjelmahyökkäyksessä varmuuskopiot voivat olla ainoa keino palauttaa kriittinen data. Priorisoi kohteet niiden liiketoimintakriittisyyden mukaan (esim. AD-ympäristö ja CRM-järjestelmät) ja varmista, että näiden palautusmekanismit toimivat.

6. Huolehdi toimintavalmiudesta poikkeustilanteissa. Pidä huolta riittävästä valvonta- ja reagointikyvystä kriittisten resurssien suojaamiseksi ja liiketoiminnan jatkuvuuden varmistamiseksi. Varmista henkilöstön jaksaminen ja riittävät lepotauot.

7. Varmista, että suunnitelmat ja vastuut ovat ajan tasalla. Päivitä etenkin kriittisimpien liiketoimintaprosessien jatkuvuussuunnitelmat, sekä näitä tukevien teknisten prosessien toipumissuunnitelmat ajan tasalle. Varmista lisäksi mahdollisilta kumppaneilta, pitävätkö heitä koskevat vastuut vielä paikkansa ja päivitä tilanne.

8. Rakenna turvallisuuden kulttuuria ja tietotaitoa organisaatiossasi. Henkilöstöllä tulisi olla riittävästi tietoa toimintamalleista eri poikkeustilanteissa. Mihin tulee ottaa yhteyttä, jos tilanne vaatii jatkotoimenpiteitä tai -raportointia? Kuka auttaa ongelmatilanteissa? Harjoittele säännöllisesti esimerkiksi tietojenkalastelutilanteita. Viesti tietoturvaan liittyvistä asioista avoimesti henkilöstölle ja rakenna luottamuksen ilmapiiriä.

Varautumiskeinoja henkilöstölle

5. Päivitä laitteesi ajan tasalle. Muista päivittää säännöllisesti sekä laitteidesi käyttöjärjestelmä että sovellukset.

6. Suhtaudu varauksellisesti tuntemattomien lähettäjien viesteihin. Varo erityisesti linkkejä tai liitteitä sisältäviä sisältöjä.

7. Älä klikkaa epäilyttäviä linkkejä tai sähköposteja tai avaa liitteitä.

8. Tarkista URL-osoitteet ennen linkkien klikkaamista tai siirry suoraan verkkosivustoille.

Saitko huijausviestin tai -puhelun?

Heräsikö kysymyksiä?


Ota yhteyttä sähköpostitse, tai soita meille numeroon 0800 04411 (Ma-Pe klo 8-16). Puhelu on maksuton.


Onko yrityksesi tietoturva ajan tasalla?

Elisa Yritystietoturva antaa tehokkaan suojauksen laitteille

Edustatko suurempaa yritystä? Elisa Mobiilitietoturvalla suojaat koko henkilöstösi laitteet helposti!


Elisa Mobiilitietoturva on tehokas palvelu, jolla pidät työntekijöiden mobiililaitteet turvallisina ja ajan tasalla. Palvelu suojaa kaikki iOS- ja Android-puhelimet ja -tabletit. Kattava suojaus antaa turvan sovellus-, verkko- ja laitepohjaisia hyökkäyksiä vastaan.

Näin yrityksesi voi käyttää mobiililaitteita turvallisesti työntekoon ja tärkeää tietoa ei pääse valumaan vääriin käsiin. Palvelu perustuu Check Pointin Harmony Mobile -tietoturvasovellukseen.