PUK- ja PIN-koodit

Ohje lukkiutuneeseen puhelimeen tai laitteeseen, joka kysyy PUK- tai PIN-koodia. Alla olevat ohjeet ovat samat sekä perinteiselle SIM-kortille että eSIM:lle.

Lisää ohjeita matkapuhelinliittymän käyttöön liittyen löydät täältä

PUK-koodi

Olen työntekijä

Jos sinulla on työsuhdeliittymä, voit katsoa PUK-koodin Työntekijän OmaElisa -palvelusta.

Huom! Jos liittymäsi on lukkiutunut, eikä sinulla ole tunnusta Työntekijän OmaElisaan, ole yhteydessä oman organisaatiosi yhteyshenkilöön. Saat tarvittaessa lisätietoja asiakaspalvelustamme.

Olen yrittäjä tai yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö

Voit hakea PUK-koodin Yritysten OmaElisasta.

Olen Elisan kuluttaja- eli yksityisasiakas

Katso ohjeet täältä.

Lisätietoja

  • PUK-koodin haku OmaElisasta ei maksa mitään. Yritysasiakaspalvelussa ja Elisan myymälöissä PUK-koodikyselystä veloitetaan palveluhinnaston mukainen maksu.
  • SIM-kortti tai eSIM lukkiutuu kokonaan, jos PUK-koodi syötetään 10 kertaa väärin. Tällöin puhelin ilmoittaa "SIM-kortti hylätty". Tämän jälkeen saat liittymän käyttöösi ainoastaan uudella SIM-kortilla.
  • MultiSIM-liittymissä molemmilla SIM-korteilla/liittymillä on omat PUK-koodit. Valitse siis se SIM-kortti/liittymä, jonka koodin tarvitset.

Tarkemmat ohjeet

Olen työntekijä/työsuhdeliittymän käyttäjä:

  1. Kirjaudu Työntekijän OmaElisaanHuomJos liittymäsi lukkiutuu ennen kuin olet rekisteröitynyt Työntekijän OmaElisaan ja tarvitset PUK-koodia, et pysty tekemään kirjautumista. Tällöin voit pyytää PUK-koodin oman yrityksesi puhelinyhteyshenkilöltä. Saat tarvittaessa lisätietoja asiakaspalvelustamme.
  2. Löydät PUK-koodin liittymän tiedoista.

Olen yrityksen nimenkirjoitusoikeudellinen henkilö:

  1. Kirjaudu Yritysten OmaElisaan.
  2. Valitse Tuotteeni ja palveluni.
  3. Valitse Puhelinliittymät-välilehdeltä se liittymä, jonka PUK-koodin tarvitset. Jos liittymän perässä on nuoli Nuoli kertoo, että siirryt toiseen näkymään, ohjaudut OmaElisa Classicin puolelle, missä voit myös tarkistaa liittymän PUK-koodin.
  4. Löydät koodin liittymän tiedoista.

PIN-koodi

PIN-koodi on liittymän SIM-kortin tai eSIM:n tunnusluku. Jos liittymän SIM-korttiin tai eSIM:n on aktivoitu PIN-koodin kysely, sinun täytyy syöttää oikea PIN puhelinta käynnistäessäsi.

Oletus PIN-koodi Elisan yritysliittymissä on 1234. Suosittelemme, että vaihdat koodin henkilökohtaiseksi. Vaihtaminen onnistuu puhelimen asetuksista. Jos näppäilet PIN-koodin kolme kertaa väärin, SIM-kortti tai eSIM menee lukkoon. Saat kortin auki PUK-koodilla.

PIN2-koodi on käytössä niissä SIM-korteissa, jotka kykenevät rajoitettuun numerovalintaan. Oletus PIN2-koodi Elisan liittymissä on 4321.

Suosittelemme, että vaihdat myös PIN2-koodin puhelimen valikosta. Jos syötät koodin kolme kertaa väärin, SIM-kortti tai eSIM menee lukkoon. Saat kortin auki PUK2-koodilla.