Roaming datavartija

Roaming datavartija asettaa saldorajan datan käytölle ulkomailla. Voit myös itse muuttaa rajaa.

Lisää ohjeita liittymän käyttöön ulkomailla löydät täältä

Yleistä

Roaming datavartija (entinen EU Datavartija) on kaikkiin Elisan puhelinliittymiin kuuluva peruspalvelu. Se asettaa liittymällesi 50 euron (alv 0%) saldorajan ulkomailla tapahtuvaan datasiirtoon.  Jos liittymälläsi on käytössä tiedonsiirron ulkomailla estävä roaming-esto, ei datavartija vaikuta sen toimintaan. Sinun on myös hyvä huomioida, että Reissunetti- tai Reissaaja -palveluiden kertamaksut eivät kuluta Roaming Datavartijan saldoa. 

Palvelun ottaminen käyttöön ja poistaminen käytöstä

Voit ottaa Roaming datavartijan käyttöön ja poistaa sen käytöstä Yritysten OmaElisassa:

  1. Mene Tuotteeni ja palveluni -osion Puhelinliittymät-välilehdelle ja valitse oikea liittymä.
  2. Tee yksittäinen muutos -sivulla valitse listalta oikea liittymä.
  3. Liittymän tiedoissa valitse kohta Roaming Datavartija ja Ota käyttöön tai Poista käytöstä

Voit myös olla yhteydessä Yritysasiakaspalveluumme palvelun lisäämisestä ja poistamisesta. Veloitamme muutoksesta hinnaston mukaisen maksun.

Näin Roaming datavartija toimii

Kun olet käyttänyt 80% saldorajasta, saat Roaming datavartijalta muistutuksen tekstiviestillä. Seuraava muistutus saapuu, kun saldoraja on täyttynyt ja tiedonsiirto ulkomailla estyy. Saat tekstiviestin mukana ohjeet lisäsaldon tilaamiseen.

Datavartijan saldoraja päivittyy automaattisesti aina kalenterikuukauden vaihtuessa. Liittymällä on tällöin käytettävänä edellisen kuukauden mukainen saldo.

Näin muutat datavartijan saldorajaa

Voit muuttaa Roaming datavartijan saldorajaa helposti tekstiviestillä 50-5000 euron välillä. Uusi saldoraja on voimassa niin kauan, kunnes muutat rajaa uudestaan.

Kun haluat muuttaa saldorajaa, lähetä tekstiviesti LATAA EU XX tai LATAA DV XX numeroon 18258. XX on uusi euromääräinen kuukausikohtainen saldoraja, joka on ilmoitettava tasakymmenlukuna esimerkiksi LATAA EU 110 tai LATAA DV 110.

HUOM. Viestin tekstin muoto määräytyy liittymätyyppisi mukaan ja voit tarkistaa oikean kirjoitusasun (LATAA EU XX tai LATAA DV XX) vastaanottamistasi Roaming Datavartija -tekstiviesteistä.

Huomaathan, että uuden rajan tilaus poistaa vanhan käytössä olleen saldon ja asettaa uuden tilalle. Esimerkiksi kun 50 EUR tulee täyteen ja haluat jatkaa käyttöä 100 EUR asti: Voit ladata uudelleen 50 EUR [LATAA EU 50 tai LATAA DV 50], jolloin saat uuden 50 EUR saldon käyttöösi.