Modeemi Zyxel EX5601-T0

Zyxel EX5601 -modeemin peruskäyttöön liittyvät ohjeet. Zyxel EX5601 -modeemi on käytössä Elisa Netti Lite Kuitu/Ethernet -liittymissä.

Zyxel EX5601 -Pikaopas

Zyxel EX5601 -siltausohje

Merkkivalot

Power

• Pimeä: Virtaa ei ole kytketty.
  • Vilkkuu vihreänä: Modeemi käynnistyy.
  • Vilkkuu punaisena: Ohjelmistopäivitys käynnissä.
  • Palaa vihreänä: Virta on päällä.
  • Palaa punaisena: Virhetilanne.

INTERNET

• Palaa vihreänä: Internet-asetukset ovat valmiit.
  • Palaa punaisena: Virhe internet-yhteydessä.
  • Vilkkuu vihreänä: Modeemi lähettää tai vastaanottaa internet-liikennettä.
  • Pois päältä: Internet-asetukset eivät ole valmiit.

WPS - 2.4 GHz

• Vilkkuu oranssina: Modeemi suorittaa WPS-toimintoa 2.4 GHz langattomalle WIFI-verkolle.
  • Palaa vihreänä: 2.4 GHz langaton WIFI-verkko on valmis.
  • Vilkkuu vihreänä: Modeemi siirtää tietoa langattomassa 2.4 GHz WIFI-verkossa.

WPS - 5 GHz

• Vilkkuu oranssina: Modeemi suorittaa WPS-toimintoa 5 GHz langattomalle WIFI-verkolle.
  • Palaa vihreänä: 5 GHz langaton WIFI-verkko on valmis.
  • Vilkkuu vihreänä: Modeemi siirtää tietoa langattomassa 5 GHz WIFI-verkossa.

WLAN-nimen ja salasanan vaihtaminen

Voit parantaa WLAN-verkon turvallisuutta vaihtamalla sen nimen ja salasanan säännöllisesti.

1. Kirjaudu laitteen hallintasivulle osoitteessa http://192.168.1.1
  2. Valitse Kotiverkko > WLAN-asetukset > Perusasetukset.
  3. Valitse Ota WLAN käyttöön ja klikkaa Tallenna.
  4. Klikkaa WLAN-salaus ja syötä uusi langattoman verkon nimi kohtaan SSID.
  5. Valitse Turvallisuustila-asetukseksi WPA-PSK3.
  6. Kirjoita uusi salasana kohtaan Esijaettu WPA-avain. Käytä muiden parametrien oletusasetuksia.
  7. Muista tallentaa muutokset Tallenna-painikkeesta.

Muista juuri määrittämäsi uusi langattoman verkon nimi ja salasana. Sinua pyydetään antamaan tämä salasana, kun yhdistät langattomia laitteita, esimerkiksi tietokoneen, modeemin langattomaan verkkoon. Salasana annetaan vain ensimmäisellä yhdistämiskerralla.

Vianselvitys

Kaikki mahdolliset laitteen ohjelmistosta johtuvat virheet pyritään korjaamaan tulevissa ohjelmistopäivityksissä niin pian kuin mahdollista.

Laitteen resetoiminen

Mikäli Zyxel EX5601-T0 -modeemi toimii puutteellisesti, esimerkiksi yhteys pätkii tai ei muodostu ollenkaan, se kannattaa resetoida eli palauttaa tehdasasetuksille.

Suosittelemme tekemään resetoinnin aina myös ohjelmistopäivitysten jälkeen, jos modeemin toimivuudessa esiintyy ongelmia. Päivitysten yhteydessä laitteen muistiin voi jäädä muun muassa asetuksia edellisestä ohjelmistoversiosta, jotka pyyhkiytyvät muistista vasta resetoinnissa.

Tee resetointi painamalla modeemin takana olevaa reset-painiketta noin 10 sekuntia terävällä esineellä, kuten nuppineulalla tai suoraksi taitetulla klemmarilla. Voit käyttää myös teräväkärkistä kynää. Monesti kynänkärki on kuitenkin liian lyhyt ja/tai paksu, eikä se tällöin mahdu painamaan painiketta pohjaan asti, jolloin modeemi ei resetoidu.

WLAN-yhteys ei muodostu tai ei toimi ollenkaan

Zyxel EX5601-T0 -modeemin WLAN-suojaus on oletuksena WPA-PSK3 mixed mode. Mikäli yhteys ei muodostu, muuta suojaus toiseksi, kuten esimerkiksi WPA-PSK3.

WLAN-yhteys pätkii

Jos WLAN-yhteys pätkii, yksi syy saattaa olla modeemin automaattinen WLAN-kanavan haku. Kaikki WLAN-verkkosovittimet eivät välttämättä osaa käsitellä toimintoa oikein. Voit korjata tästä johtuva ongelman vaihtamalla WLAN-kanava manuaalisesti johonkin kanavaan 1-11 välillä.

WLAN-yhteys on hidas

Jos WLAN-yhteys on hidas, yksi syy voi olla tukossa oleva 2,4GHz langattoman verkon taajuusalue. Mikäli päätelaite tai langattoman verkon sovitin tukee 5GHz-taajuutta, kannattaa modeemi yhdistää tähän verkkoon.

Ominaisuudet

Tyyppi

• Kuitu/Ethernet

LAN

• 5 x 10/100/1000M Ethernet

WLAN

• Tukee standardeja 802.11a/b/g/n/ax, maksimissaan 2500 Mbit/s.
  • N-standardin WLAN edellyttää WPA2-salauksen käyttöönottoa ja tukea kummaltakin laitteelta.
  • AX-standardin WLAN edellyttää tukea kummaltakin laitteelta.
  • WPS-tuki
  • WLAN on oletuksena päällä WPA-salattuna.
  • SSID (langattoman verkon nimi) ja salausavain (langattoman verkon salasana) löytyvät laitteessa olevasta tarrasta.
  • WLAN on sillattu ethernet-porttien kanssa.
  • Langattoman verkon hallinta laitteen lähihallinnasta.
  • Jos käytössäsi on useita WLAN-laitteita samaan aikaan, on suositeltavaa yhdistää osa laitteista EX5601-T0:n luomaan 2,4 GHz:n WLAN-verkkoon ja osa 5GHz:n WLAN-verkkoon.

NAT

• Oletuksena päällä

DHCP

• Oletuksena päällä

Liitännät

• 5 x Ethernet (4 x LAN, 1 x WAN)
  • 1 x USB
  • 2 x POTS FXS port

Langattoman verkon (WLAN/ WiFi) asennus

Laite luo oletuksena kaksi langatonta (WLAN/WiFi) verkkoa jotka ovat salausavaimella suojattuja. Langattomien verkkojen tiedot löydät laitteen olevasta tarrasta. Langattoman verkon toiminnan parantamiseksi sijoita laite tilassa keskeiselle paikalle, pois muiden elektroniikkalaitteiden läheisyydestä. Älä aseta laitetta lattialle. Langattoman verkon toimivuuteen liittyviä ohjeita löydäältä.

Jos käytössäsi on useita langattomaan verkkoon liitettäviä laitteita samaan aikaan, on suositeltavaa yhdistää osa laitteista luomaan 2,4GHz:n langattomaan verkkoon ja osa 5GHz:n verkkoon.

1. Avaa tietokoneen tehtäväpalkin WLAN/WiFi-kuvake.
  2. Valitse avautuvasta listasta Zyxel EX5601-T0-modeemin muodostaman langattoman verkon nimi.
  3. Valitse Yhdistä ja seuraa sen jälkeen ohjeita salausavaimen syöttämiseksi.

Jos et ole vaihtanut verkon nimeä (SSID) ja salausavainta (WLAN Key), löydät ne laitteen pohjassa olevasta tarrasta. Lisätietoja langattomaan verkkoon yhdistämisestä eri laitteille löydät laitteesi käyttöoppaasta.

Asetukset ja hallinta

Etähallinta

• Zyxel EX5601-T0 -modeemissa on käytössä etähallinta.
  • Sekä 2,4 GHz ja 5 GHz langaton verkko. Laite tunnistaa automaattisesti parhaiten käytettävissä olevan taajuuden liitetyille langattomille laitteille.

Paikallinen hallinta

Käyttäjätunnus

• admin

Salasana

• Salasanan löydät laitteen takaosan tarrasta kohdasta Login Password.

Ohjelmistopäivitykset

• Ohjelmistoversio V5.70(ACDZ.2)C0 / julkaisuajankohta marraskuu 2024