Valokuitu - Toimintavarma verkkoyhteys yrityksellesi

Valokuitu - Toimintavarma verkkoyhteys yrityksellesi

Valokuituun pohjautuva optinen tiedonsiirto on parasta, mitä tietoliikenteessä teknisesti on tarjolla. Kuituverkolla saat nopean, vakaan ja toimintavarman yhteyden, joka tekee yrityksesi työnteosta sujuvaa päivästä toiseen.

Tietoliikenneliittymät ja tietoliikenneverkko ovat jokaisen yrityksen strateginen resurssi, johon kannattaa panostaa ja jota kannattaa kehittää. Löydät Elisalta löydät kattavan valikoiman verkkoratkaisuja, joissa hyödynnämme kuituverkkoa.

Tutustu Elisan valokuituun yrityksille ja ota yhteyttä, niin asiantuntijamme kertovat lisää.

Valokuidun hyödyt

Nopeus

Kuituliittymässä on tarjolla laaja nopeusvalikoima aina 100 Gbit/s -nopeuteen asti. Näin yhteys ei pätki ja voit siirtää suuria tietomääriä hetkessä.

Symmetria

Kuitu tarjoaa saman siirtonopeuden molempiin suuntiin. Tämä on tärkeä monien yrityskäyttöön suunniteltujen tietojärjestelmien kanssa.

Vakaus ja ennustettavuus

Valokuidussa on vakaa suorituskyky ympäri vuorokauden. ”Kiiretunnin” käsitettä ei juurikaan tunneta.

Jokainen yritys tarvitsee valokuitustrategian

Valokuitu takaa vakaan yhteyden toimistolle
Elisan valokuituverkko

Elisan kuitupohjaiset palvelut yrityksille


Elisan kuitupohjaiset yritysverkkopalvelut on suunniteltu työntekoa ja toimipisteen tietoliikennettä varten. Hyödynnämme valokuitua esimerkiksi näissä Elisan liittymissä ja palveluissa:

Sopiiko yrityksellesi valokuitu vai 5G? Tutustu ajankohtaisiin sisältöihimme:


Mietitkö, mikä on sopiva liittymä etätyöntekijän kotiin?

Mikä on valokuidun ja 5G:n ero? Mihin käyttötarkoituksiin ne sopivat?

Usein kysytyt kysymykset valokuidusta

Mikä on valokuitu?

Valokuitu on ohut, noin ihmisen hiuksen paksuinen säie, joka on valmistettu lasin tyyppisestä materiaalista. Kun näitä säikeitä päällystetään muovikuorilla, niputetaan yhteen ja varustetaan mekaanista kestävyyttä lisäävillä materiaaleilla, syntyy kuitukaapeleita.

Valokuitua käytetään tiedonsiirtoon, jolloin tieto liikkuu kuitusäiettä pitkin valon muodossa. Perinteiseen, metallijohtimissa tehtävään tiedonsiirtoon nähden kuitutekniikka tarjoaa merkittävästi suuremman tiedonsiirtokapasiteetin sekä immuniteetin sähköisiä häiriöitä vastaan. Valokuidussa tapahtuvaa tietoliikennettä kutsutaan myös optiseksi tiedonsiirroksi.

Miten valokuitu toimii?

Pelkistäen voidaan sanoa, että valokuitu toimii kuten taskulamppu, jota vilkutellaan Morse-aakkosten tahdissa. Eli valoa ”sytytetään” ja ”sammutetaan” sitä mukaan, kun lähetettävässä datassa on ykkösiä ja nollia. Sytyttelystä ja sammuttelusta vastaavat tietoliikennelaitteiden, kuten reititinten, optiset komponentit.

Kuinka nopea on valokuitu?

Runkoverkkotasolla valokuidussa käytetään WDM-tekniikoita (WDM Wavelength Division Multiplexing), jolloin saadaan aikaan suuri määrä rinnakkaisia yhteyksiä siten, että kullakin yhteydellä on oma aallonpituutensa. Yhden aallonpituuden sisällä voidaan siirtää esimerkiksi 100 Gbit/s:n yhteyttä. Kertolaskulla voidaan havaita, että valokuidun tiedonsiirtokapasiteetti on terabittiluokassa.

Yksittäisissä kuitupohjaissa tietoliikenneliittymissä, joita toimitetaan koteihin ja yritysten toimipisteisiin, nopeudet ovat huomattavasti maltillisempia. Tyypillisiä liittymänopeuksia ovat esimerkiksi 100 Mbit/s ja 1 Gbit/s. Yrityskäytössä nopeusluokkana on myös 10 Gbit/s ja uusimpana tulokkaana myös 100 Gbit/s.

Missä on Elisan valokuitua?

Elisalla on paljon valmista kuituverkkoa ympäri Suomen. Saat tietoa Elisan kuitukohteista ottamalla yhteyttä omaan yhteyshenkilöösi Elisalla tai lähettämällä viestin Elisan yritysmyyntiin. Voit myös käyttää sähköisiä asiointikanaviamme:

  • Elisa Netti Plus -palvelun saatavuustietoinen tilauslomake löytyy Yritysten OmaElisasta. Kirjaudu Yritysten OmaElisaan ja klikkaa siellä: Hallinnoi palveluitasi -> Ratkaistu ja palvelut -> Muut tilaukset -> Elisan Netti Plus
  • Elisa Netti Lite -palvelun saatavuustietoinen tilauslomake löytyy myös Yritysten OmaElisasta. Kirjaudu Yritysten OmaElisaan ja klikkaa Laitteet ja liittymät -> Tilaa liittymä -> Laajakaista
Näitä tilauslomakkeitä voi käyttää myös pelkästään saatavuuden selvittämiseen – jätä vain viemättä tilaus loppuun asti.

Laajennamme kuituverkkoamme asiakastarpeiden mukaan. Jos kohteesi on nykyisen kuituverkkomme ulkopuolella, voimme keskustella valokuituverkkomme laajentamisesta tarvitsemaasi kohteeseen.
 

Milloin valokuitu kannattaa valita?

Valokuitupohjainen tietoliikenneliittymä kannattaa valita aina, kun kyseessä on kiinteä toimipiste, jossa on ihmisiä tekemässä työtä. Työntekijät ansaitsevat laadukkaat työvälineet. Kuitupohjainen liittymä tarjoaa maksimaaliset nopeudet, symmetrinen tiedonsiirron sekä erinomaisen tasalaatuisuuden ja vakauden. Valokuitu on erinomainen ratkaisu myös viihde- ja etätyökäyttöön.

Lisäksi kannattaa huomata, että kupariverkkojen elinkaari on tulossa vastaan lähivuosien aikana. Kannattaa hallita muutosta itse ja vaihtaa valokuituun etupainotteisesti.

Mobiiliverkon tekniikat, kuten 5G, ovat viime aikoina kehittyneet voimakkaasti, ja ne tarjoavat erinomaisen ratkaisun etätyöhön ja muuhun laajakaistatyyppiseen käyttöön. Mobiiliverkolla on myös tärkeä rooli olla saatavuuksien täydentäjä siellä, missä kuituinfrastruktuuri on kaukana. Mobiilitekniikat eivät kuitenkaan kaikilta teknisiltä ominaisuuksiltaan ole kuitutekniikan tasolla.

Miten saan valokuidun?

Jätä yhteydenottopyyntö, niin otamme sinuun yhteyttä:

Miten valokuitu asennetaan?

Valokuitu tuodaan rakennukseen tyypillisesti ojaa pitkin. Ojaan sijoitetaan yleensä asennusputki. Elisan ammattitaitoiset asiantuntijat pitävät yhteyttä asiakkaaseen koko rakentamishankkeen ajan.

Asiakkaan vastuulla on järjestää talon sisäinen infrastruktuuri eli sisäverkko ja talojakamotila.

Kuinka paljon valokuitu maksaa?

Valokuitupohjaisilla liittymäpalveluilla on kerta- ja kuukausimaksu. Kertamaksuun voi vaikuttaa se, onko kuituverkkoa rakennettava yhteyden järjestämiseksi. Valokuitutekniikkaa käyttäen voidaan tuottaa hyvin monenlaisia tietoliikennepalveluita, ja siksi myös hinnat vaihtelevat. Parhaiten pääset alkuun, kun otat yhteyttä Elisaan, niin katsomme yhdessä saatavuudet toimipisteisiisi ja valitsemme kuhunkin toimipisteeseen sen tarpeiden mukaisen liittymän.

Elisan valokuitupohjaisia yrityspalveluita ovat mm.

Haluatko kuulla lisää kuituratkaisuistamme?


Elisalla on laaja kuituinfrastruktuuri läpi valtakunnan ja valmius kuiduttaa uusia kiinteistöjä asiakastarpeiden mukaan. Ota yhteyttä, niin kartoitamme yrityksesi tarpeet. Tämän jälkeen tietoliikenteen asiantuntijamme auttavat suunnittelemaan kuitustrategian ja sopivan kokonaisratkaisun yrityksellesi.

Oletko kuluttaja-asiakas?


Katso valokuitu taloyhtiöön tai valokuitu kotiin.