Elisa CodeServer on ratkaisu yrityksen master datan hallintaanElisa CodeServer on ratkaisu yrityksen master datan hallintaan
Elisa CodeServer

Elisa CodeServerin avulla hallitset master dataa tehokkaammin

Onko yrityksesi tiedonhallinta hajautunut useaan eri järjestelmään? Kuluuko työntekijöidesi aika tietojen manuaaliseen päivittämiseen eri paikkoihin? Löytyykö yrityksesi perustiedoista eli master datasta usein puutteita tai virheitä?

Elisa CodeServer auttaa hallitsemaan eri tietojärjestelmien dataa paremmin. Yritysten eri tietovarastoissa, raportointi- ja laskutusjärjestelmissä sekä operatiivisissa tietojärjestelmissä on valtavasti dataa, jota kutsutaan master dataksi. Elisa CodeServer pitää huolen siitä, että yrityksesi laaja ja useista lähteistä kerättävä master data on helposti löydettävissä ja muokattavissa.

Elisa CodeServer -ratkaisu sopii eri toimialoille ja se skaalautuu erikokoisille organisaatioille. Tutustu ratkaisuumme ja kysy lisätietoja!

Haluatko hallita ja hyödyntää master dataa paremmin?

Elisan asiantuntijat ja nykyaikaiset ratkaisut tukevat tiedolla johtamista.

kysy lisätietoja Palveluistamme


CodeServer siirtää dataa automaattisesti järjestelmästä toiseen

Mitä on Master Data Management (MDM)?

Master Data Management (MDM) tarkoittaa perustietojen hallintaa. Master datan hallinta on yhdistelmä prosesseja, periaatteita, standardeja ja työkaluja. Näiden avulla hallitaan ja kuvataan organisaation toiminnan kannalta keskeiset tietosisällöt ja tuotetaan niistä yksi yhteinen totuus.

Keskitetyn master datan hallinnan hyödyt

Tehokkaampi ylläpito ja päivitys


 • Tietojen manuaalinen päivitys vähenee, kun data päivittyy automaattisesti eri järjestelmiin.
 • Inhimilliset virheet vähenevät.
 • Tietojen ylläpito selkeytyy ja helpottuu. Ylläpitoon käytetty kokonaistyömäärä vähenee.

Kustannussäästöt


 • Yrityksen prosessit tehostuvat, kun aikaa ei kulu virheellisten tietojen korjaamiseen. Esimerkiksi laskut menevät varmasti oikeaan osoitteeseen, jolloin vältytään hyvityslaskuilta.
 • Tiedon päivittämisen voi tehdä jatkossa yksi henkilö vs. monta eri henkilöä eri osastoilla.
 • Riski virheellisestä tiedosta ja sen aiheuttamista ongelmista pienenee.

CodeServerin tekniset ominaisuudet

Datan hallinta

 • Selainpohjainen käyttöliittymä.
 • Tekninen arkkitehtuuri, tietomallit sekä useat eri tiedon jakelu- ja julkaisutavat ovat valmiina. Järjestelmäarkkitehtuuri skaalautuu helposti.
 • Eri master datan osa-alueiden (organisaatio, asiakas, toimittaja, tuotteet, hinnat, referenssiluokitukset) perustietojen ja hierarkioiden ylläpito.
 • Monipuoliset liittymät (SOA- ja REST-rajapinnat, XML/HL7, eri tiedostomuodot, tietokantarajapinnat).
 • Terveydenhuollon erityispiirteiden tuki, mm. OID-koodien ylläpito, valtakunnallisten koodien synkronointi, valmis tuotehinnoittelumallien tuki jne.

Käyttäjien ja oikeuksien hallinta

 • Roolipohjainen käyttöoikeuksien hallinta, mm. attribuuttitason oikeudet mahdollista määritellä.
 • Työlistat orkestroimaan ylläpitoa organisaation eri yksiköiden tai usean eri organisaation välillä.

Tietoturva

 • Elisa CodeServer on tietoturvallinen ratkaisu.
 • Katsomme ratkaisun tarkemman toteutuksen yrityksesi tarpeiden mukaan. Ratkaisu voidaan tarjota on-premises tai pilvipalveluna.

Integrointimahdollisuudet

 • Elisa CodeServer on integroitavissa useisiin tietojärjestelmiin ratkaisussa valmiina olevia kattavia rajapintoja ja julkaisumahdollisuuksia käyttämällä.
 • Integraatioita on toteutettu taloushallinnon, logistiikan, henkilöstöhallinnon, tilahallinnan ja terveydenhuollon järjestelmiin sekä erilaisiin tietovarastoihin ja tietoaltaisiin.

Miksi kannattaa valita Elisa master data -kumppaniksi?

Korkea asiantuntemus

Elisalla on 20 vuoden kokemus master datan hallinnasta. Tunnemme parhaat käytänteet, miten master datan hallinta kannattaa suunnitella, ottaa käyttöön ja jalkauttaa. Osaamisemme ja kokemuksemme takaavat organisaatiollesi toimivan ratkaisun ja sujuvan käyttöönoton.

Kaikki palvelut yhdeltä luukulta

Saat meiltä halutessasi koko tiedonhallinnan ratkaisun avaimet käteen -palveluna. Tällöin suunnittelemme data-arkkitehtuurin ja toimivat prosessit, toimitamme alustat ja yhteydet ja toteutamme integraatiot. Lisäksi tuemme käyttöönotosta jatkuvaan kehittämiseen.

Asiakaslähtöistä kehitystä

CodeServerin tuotekehitys on täysin omassa hallinnassamme ja emme ole riippuvaisia kolmansista osapuolista, kuten alihankkijoista. Näin pystymme toimimaan ketterästi ja kehittämään ratkaisuamme asiakkaidemme toiveiden mukaisesti.


Tyytyväiset asiakkaat


Elisa CodeServer -palvelulla on ollut korkea asiakastyytyväisyys vuodesta toiseen ja NPS on ollut 60.

CodeServer toimii hyvin master datan säilytys- ja ylläpitopaikkana. On tärkeää, että eri prosesseille on käytössä tietyt 'totuudet' yhdestä paikasta. CodeServer toimii luotettavasti, ja on helppokäyttöinen. Käyttäjien pyytämiä parannuksia on huomioitu hyvin."

Kiinnostuitko?


Jätä yhteystietosi, niin jutellaan lisää!