Elisa CodeServer on ratkaisu yrityksen master datan hallintaanElisa CodeServer on ratkaisu yrityksen master datan hallintaan
Elisa CodeServer

Elisa CodeServerin avulla hallitset master dataa tehokkaammin

Onko yrityksesi tiedonhallinta hajautunut useaan eri järjestelmään? Kuluuko työntekijöidesi aika tietojen manuaaliseen päivittämiseen eri paikkoihin? Löytyykö yrityksesi perustiedoista eli master datasta usein puutteita tai virheitä?

Elisa CodeServer auttaa hallitsemaan eri tietojärjestelmien dataa paremmin. Yritysten eri tietovarastoissa, raportointi- ja laskutusjärjestelmissä sekä operatiivisissa tietojärjestelmissä on valtavasti dataa, jota kutsutaan master dataksi. Elisa CodeServer pitää huolen siitä, että yrityksesi laaja ja useista lähteistä kerättävä master data on helposti löydettävissä ja muokattavissa.

Elisa CodeServer -ratkaisu sopii eri toimialoille ja se skaalautuu erikokoisille organisaatioille. Tutustu ratkaisuumme ja kysy lisätietoja!

Haluatko hallita ja hyödyntää master dataa paremmin?

Elisan asiantuntijat ja nykyaikaiset ratkaisut tukevat tiedolla johtamista.

kysy lisätietoja Palveluistamme

CodeServer siirtää dataa automaattisesti järjestelmästä toiseen

Kymsote:

“Halusimme säästää henkilöresursseja ja kustannuksia sekä tehostaa toimintaa lisäämällä automaattista tiedonsiirtoa eri järjestelmien välillä. CodeServerin avulla tämä onnistui.”

Lue koko asiakastarina

Elisan master data -ratkaisulla hallitset dataa yhdestä paikasta

Elisa CodeServer - edistynyt valmisratkaisu tiedonhallintaan

Elisa CodeServer -ratkaisulla hallitset yrityksesi master dataa helposti ja tehokkaasti. Master data voi sisältää esimerkiksi asiakas-, tuote- ja laskutustietoja, joita yrityksesi käyttää eri järjestelmissä ja prosesseissa.

Elisa CodeServerin avulla päivität master dataa jatkossa yhdessä paikassa - CodeServerin käyttöliittymässä. Sieltä tiedot päivittyvät automaattisesti haluttuihin järjestelmiin. Esimerkiksi asiakkaan uudet laskutustiedot tulevat näkyviin laskutus-, CRM- ja tilausjärjestelmiin.

CodeServer on helppokäyttöinen valmisratkaisu, joka ei vaadi erillistä ohjelmointia. Ratkaisua voi hyödyntää esimerkiksi tietovarastosovelluksissa, laskutusjärjestelmissä ja operatiivisissa tietojärjestelmissä.

Mitä on master data?

Master data on yhdestä lähteestä saatavaa pysyvästi tarvittavaa perustietoa, jota organisaation useat järjestelmät, prosessit ja sovellukset tarvitsevat.

Esimerkkejä master datasta:

 • Yhteystiedot (yrityksen nimi, laskutustiedot, yhteyshenkilön tiedot)
 • Paikkatiedot (aukioloajat, osoitetiedot)
 • Tuote- ja palvelutiedot (hinnastot, ominaisuudet, saatavuus)
 • Referenssikoodistot (postinumerot)

Mitä on Master Data Management (MDM)?

Master Data Management (MDM) tarkoittaa perustietojen hallintaa. Master datan hallinta on yhdistelmä prosesseja, periaatteita, standardeja ja työkaluja. Näiden avulla hallitaan ja kuvataan organisaation toiminnan kannalta keskeiset tietosisällöt ja tuotetaan niistä yksi yhteinen totuus.

Keskitetyn master datan hallinnan hyödyt

Laadukas ja ajantasainen data

 • Data pysyy ajantasalla eri paikoissa, jolloin virheellinen tai puutteellinen tieto vähenee.
 • Päätöksenteko perustuu luotettavaan dataan.
 • Asiakaskokemus paranee, kun yritys viestii yhdenmukaisen tiedon pohjalta.

Datan läpinäkyvä hyödyntäminen

 • Eri osastot saavat saman ja yhtenäisen tiedon. Näin saadaan yksi näkymä esimerkiksi asiakastietoihin.
 • Ratkaisun avulla tiedetään eri master datan osa-alueiden vastuuhenkilöt ja sidosryhmät, joihin tietojen muutokset vaikuttavat.
 • Datan auditointi ja raportointi helpottuvat.

Tehokkaampi ylläpito ja päivitys

 • Tietojen manuaalinen päivitys vähenee, kun data päivittyy automaattisesti eri järjestelmiin.
 • Inhimilliset virheet vähenevät.
 • Tietojen ylläpito selkeytyy ja helpottuu. Ylläpitoon käytetty kokonaistyömäärä vähenee.

Kustannussäästöt

 • Yrityksen prosessit tehostuvat, kun aikaa ei kulu virheellisten tietojen korjaamiseen. Esimerkiksi laskut menevät varmasti oikeaan osoitteeseen, jolloin vältytään hyvityslaskuilta.
 • Tiedon päivittämisen voi tehdä jatkossa yksi henkilö vs. monta eri henkilöä eri osastoilla.
 • Riski virheellisestä tiedosta ja sen aiheuttamista ongelmista pienenee.

Lapin sairaanhoitopiiri:

“Harmittaa, ettemme ottaneet Elisa CodeServeriä käyttöön vieläkin aikaisemmin.”

Lue koko asiakastarina

CodeServerin tekniset ominaisuudet

Miksi kannattaa valita Elisa master data -kumppaniksi?

 • Korkea asiantuntemus

  Elisalla on 20 vuoden kokemus master datan hallinnasta. Tunnemme parhaat käytänteet, miten master datan hallinta kannattaa suunnitella, ottaa käyttöön ja jalkauttaa. Osaamisemme ja kokemuksemme takaavat organisaatiollesi toimivan ratkaisun ja sujuvan käyttöönoton.

 • Kaikki palvelut yhdeltä luukulta

  Saat meiltä halutessasi koko tiedonhallinnan ratkaisun avaimet käteen -palveluna. Tällöin suunnittelemme data-arkkitehtuurin ja toimivat prosessit, toimitamme alustat ja yhteydet ja toteutamme integraatiot. Lisäksi tuemme käyttöönotosta jatkuvaan kehittämiseen.

 • Asiakaslähtöistä kehitystä

  CodeServerin tuotekehitys on täysin omassa hallinnassamme ja emme ole riippuvaisia kolmansista osapuolista, kuten alihankkijoista. Näin pystymme toimimaan ketterästi ja kehittämään ratkaisuamme asiakkaidemme toiveiden mukaisesti.

Tyytyväiset asiakkaat

Elisa CodeServer -palvelulla on ollut korkea asiakastyytyväisyys vuodesta toiseen ja NPS on ollut 60.

“CodeServer helpottaa master datan hallinnointia erittäin paljon ja tuo sitä kautta laadukkuutta ja resurssisäästöä tietojärjestelmien yhteisen tiedon ylläpitämiseen ja päivittämiseen. Integrointiprojekti on Elisan puolelta johdettu hyvin ja asiat hoituvat suunnitellusti.”
“CodeServer toimii hyvin master datan säilytys- ja ylläpitopaikkana. On tärkeää, että eri prosesseille on käytössä tietyt 'totuudet' yhdestä paikasta. CodeServer toimii luotettavasti, ja on helppokäyttöinen. Käyttäjien pyytämiä parannuksia on huomioitu hyvin.”

Kiinnostuitko?

Jätä yhteystietosi, niin jutellaan lisää!

kysy lisätietoja