Elisa Uudistuu

Elisan asiakkaana olet mukana vaikuttamassa ja kehittämässä toimintaamme.
Yksi tärkeimmistä Elisan arvoista on asiakaskeskeisyys, jonka kehittämiseen olemme Elisalla panostaneet jo usean vuoden ajan. Asiakkaat ovat avainasemassa Elisan palveluiden ja prosessien kehityksessä. Olemme Elisalla luoneet erilaisia vaikuttamisen foorumeja missä asiakkaidemme ääni ja tarpeet tulevat kuuluviin.

Haluatko vaikuttaa siihen miten uudistumme jatkossa? Vastaamalla asiakastutkimuksiin ja kyselyihimme olet mukana kehittämässä Elisan toimintaa. Olemme koonneet sivustolle muutoksia, jotka on toteutettu asiakaspalautteen inspiroimana.
Liity Elisa Raatiin!

2023

Huhtikuu

Automaattinen tekstiviestimuistutus laskuista

Asiakkaiden toivomus saada automaattinen tekstiviesti, kun laskua ei ole maksettu eräpäivänä on nyt kaikilla asiakkaillamme.

Saat ilmaisen tekstiviestin, mikäli suorituksesi ei ole kirjautunut eräpäivään mennessä.

Maaliskuu

Uudistetut yhteystiedot

Olemme uudistaneet yhteystiedot verkkosivullemme yrityksille.elisa.fi/yhteystiedot.

Nyt löydät helposti ja nopeasti tarvitsemasi avun, voit myös käynnistää chatin, tai jättää yhteydenottopyynnön meille.

Helmikuu

Yrityksesi yhteyshenkilötiedot OmaElisassa

Löydät nyt oman yrityksesi yhteyshenkilötiedot kätevästi kirjatumalla Yritysten OmaElisaan.

Tammikuu

Toistuvat viitenumerot

Laitelaskuillamme on ollut aikaisemmin vaihtuvia viiteenumeroita.

Olemme muuttaneet asiakkaiden toiveesta kaikkien laitelaskujen viitenumerot toistuvaksi viitenumeroksi.

2022

Joulukuu

Ajanvarausmahdollisuus yrityksesi yhteyshenkilölle

Voit varata ajan kätevästi toimipisteeseen täältä.

Uusina mahdollisuuksina myös puhelin- ja Teams-tapaamiset.

Marraskuu

Palveluiden ja prosessien työpaja

Kutsuimme teitä asiakkaita kehittämään palveluita ja prosessejamme kanssamme. Työpajaan osallistui yrittäjiä toimistollamme ja saimme paljon kehitysaihioita teiltä. Työpajojen pohjalta käynnistyi kehitysprojekti mm. Oma Elisan ja laskutuksen kehittämiseksi.

Lokakuu

Tekstiviesti asiakkaalle, jota emme tavoita – laajennus

Huijauspuheluiden lisääntyessä haluamme varmistaa, että asiakkaamme saavat varmasti tiedon siitä, että olemme tavoitelleet heitä. Laajensimme toimintatapaa myyntirajapinnassamme, jonka ansiosta tavoiteltuamme asiakasta muutaman kerran ilman vastausta, laitamme asiakkaalle tekstiviestin asiastamme.

Yritysverkon laatusertifikaatti

Asiakastutkimuksen pohjalta kehitimme laatutestauksen tuloksen näkyväksi asiakkaalle.

Syyskuu

Tekstiviesti asiakkaalle, jonka liittymät ovat menossa kiinni maksamattomien laskujen vuoksi

Huolimatta siitä, että tavoittelemme asiakasta useampaan otteeseen maksamattomien laskujen vuoksi, on joskus tilanne se, että laskut ovat olleet niin pitkään maksamatta, että joudumme sulkemaan liittymän. Jotta tämä ei tulisi asiakkaalle yllätyksenä, toimme vielä yhden lisävaiheen, jossa muistutamme asiakasta maksamattomien laskujen vaikutuksesta ennen kuin liittymät sulkeutuvat.

Elokuu

OmaRing-sovelluksen käyttäjäkunnan laajentaminen

Ring-palveluumme on toivottu toimivaa kännykkäsovellusta, ja hartaan testaamisen jälkeen lanseerasimme arkea helpottavan sovelluksen laajemmalle joukolle Ring-käyttäjiä.

Kesäkuu

Verkkokauppaostajien kontaktointi ostoksen jälkeen

Huomasimme, että joskus verkkokauppaostos ei mene ihan putkeen, ja tämä aiheuttaa luonnollisesti mielipahaa asiakkaillemme.

Niinpä päätimme ottaa käyttöön mallin, jossa varmistamme toimituksen jälkeen kaiken olevan kunnossa, jotta voimme tarttua mahdollisiin epäkohtiin.

Toukokuu

Ratkaisutoimitettavien tuotteiden asiakaspolun mallintaminen

Haastattelimme kymmeniä yrityksiä viimeisimmistä toimituksista mikä meni hyvin ja missä parantaa. Lopputuloksena valitsimme 7 kehityskohdetta mitä validoimme asiakkaiden kanssa loppuvuoden ajan.

Huhtikuu

Tuotteiden ostopolkujen parannukset

Antamanne palautteen perusteella läpikävelimme yhdessä kanssanne mobiililaajakaistan, yritystietoturvan ja Netti Lite tuotteiden ostopolut.

Paransimme kaikkien tuotteiden tuotesivustoja, uudistimme tilausvahvistuksia ja myyntimateriaaleja. Lopputuloksena löysimme ja korjasimme yli 20 kehityskohdetta yhdessä kanssanne.

Maaliskuu

Viestintäparannukset ratkaisutoimitettaviin tuotteisiin

Olemme lisänneet 5 eri interaktiivista viestintäpistettä selventämään, missä toimitus menee ja mahdollistaneet muutoksien teon kesken toimituksen.

Helmikuu

Tuettu tilauskäsittely

Olemme parantaneet merkittävästi toimitustäsmällisyyttä, nopeutta ja asiakaskokemaa rakentamalla yhteistiimin myynnin ja tuotannon kanssa.

Tammikuu

Toimme vikapalvelun-chatin kirjautuneille asiakkaille

Yhä useampi teistä on kertonut haluavansa chatin myös vikapalvelun yhteydenottokanavaksi. Laajensimme Chatimme käyttöä, ja toimme Oma Elisaan kirjautuneille asiakkaille mahdollisuuden olla yhteydessä suoraan vikapalvelun asiantuntijaan.

2021

Joulukuu

Nopeutimme verkkosivustoamme paremman asiakaskokemuksen takaamiseksi

Teimme mittavia teknisiä muutoksia verkkosivustollemme, jonka ansiosta sivustomme latausnopeudet ovat tippuneet jopa 60% aiemmasta.

Uuden asiakkaan OmaElisa käyttöönotto sujuvammaksi

Yritysten OmaElisaa aktiivisesti hyödyntävät asiakkaat kokevat itsepalvelun toimivaksi ja hyödylliseksi välineeksi Elisan tuotteiden ja palveluiden hallinnassa. Siksi loimme uusille asiakkaillemme ensimmäisen vuoden ajalle ohjeistuksen, joka auttaa tietoteknisesti epävarmempaakin asiakasta toimimaan itsenäisesti yrityksen asioissa ensimmäisestä laskunmaksusta lähtien.

Marraskuu

Tekstiviesti asiakkaalle, jota emme tavoita

Huijauspuheluiden lisääntyessä haluamme varmistaa, että asiakkaamme saavat varmasti tiedon siitä, että olemme tavoitelleet heitä. Otimme myynnissä käyttöön toimintatavan, jossa tavoiteltuamme asiakasta muutaman kerran ilman vastausta, laitamme asiakkaalle tekstiviestin asiastamme.

Lokakuu

Chat palvelumme laajentui työntekijäportaaliin

Vastasimme toiveisiinne chat palvelun laajentamisesta työntekijäportaaliin. Voit olla meihin yhteydessä nyt myös työntekijäportaalissa chatin kautta.

Syyskuu

Elisa OmaTiimi, yhteyshenkilö tukenasi entistä helpommin

OmaTiimi on pienyrittäjille suunnattu paremman asiakaspalvelun pilottihanke, jonka avulla luomme uutta tapaa asioida kanssamme ”yhden luukun periaatteella”. Saat aina henkilökohtaista palvelua – asioitpa kanssamme yrittäjän roolissa tai omana itsenäsi.

Elokuu

OmaElisa laskutusosion selkeyttäminen

Selkeytimme asiakkaidemme toiveesta mm. laskutussopimusten hakua ja laskut osiota. Löydät laskut helpommin ja teet niihin muutoksia entistä nopeammin. Kehitimme myös laskujen tarkastusta minimoidaksemme virheelliset laskut.

Kesäkuu

Erääntyneen laskun muistutus

Toimme pienille ja keskisuurille yrityksille mahdollisuuden tilata tekstiviestimuistutuksen erääntyneille laskuille. Jos laskua ei ole maksettu neljäntenä päivänä eräpäivän jälkeen, saa muistutuksen tilannut asiakas muistutustekstiviestin.

Toukokuu

Maksu- ja toimitustapojen lisääminen verkkokauppaan

Toimme verkkokauppaan luottokorttimaksamisen ja lisäsimme tuotteille uusia toimitustapoja. Nyt saat tuotteet myös kätevästi matkahuollolla tai postin kautta. Pystyt myös maksamaan tuotteet luottokortilla, verkkopankilla tai laskulla.

Huhtikuu

Mobiiliverkon vikatilanteissa saat viestit jatkossa automaattisesti

Mobiiliverkon vikatilanteissa tiedotamme asiakkaitamme sen tukiaseman vioista, minkä käyttäjä olet ollut toistuvasti. Vaatimuksena on, että olet siirtänyt dataa 6 tuntia vuorokaudessa vähintään neljänä päivänä viikossa saman tukiaseman alueella. Tiedotamme vioista tekstiviestillä, koska ne tavoittavat asiakkaat lähes 100 prosenttisesti. Mobiiliverkon vioissa tukiasema on harvoin kaikkien tekniikoiden osalta vikaantunut ja yleensä tekstiviestiviestit tulevat perille.

Maaliskuu

Ennakoitu viestintä asennuksista asiakkaille

Asiakaspalautteissa on toivottu selkeämpää viestintää asentajankäynnin ajankohdasta. Lähetämme jatkossa asiakkaalle tekstiviestin asennusajasta yhdeksän päivää ennen sovittua verkon asennusta. Tällä varmistamme, että sovittu aikataulu pitää tai muutokset voidaan tehdä hyvissä ajoin.

Helmikuu

Elisa Palvelupäätelaite -palveluumme palautekanava asiakkaille

Toimme Elisa Palvelupäätelaite -palvelumme pääkäyttäjille tulevan kehityksen paremmin näkyviksi. Samalla avasimme palautekanavan, jotta asiakasta saadaan osallistettua paremmin palvelun kehitykseen.

Tammikuu

Laajensimme laskujen muistutus tekstiviestit koskemaan suurinta osaa laskuistamme

Laajensimme myöhässä olevien laskujen tekstiviesti-muistutusta koskemaan suurempaa osaa laskukannastamme. Muistutusviesti lähtee laajennuksen jälkeen valtaosaan niistä yrityksistä, joissa laskutusyhteyshenkilölle löytyy mobiilinumero.

Toimme mukaan tekstiviestiin myös y-tunnuksen, laskunumeron sekä eräpäivän helpottamaan oikean laskun löytämistä.

2020

Marraskuu

Voit yhdistää erilliset laskusi helposti OmaElisassa

Monet asiakkaamme toivovat, että kaikki Elisalta tilatut palvelut tulisivat yhdellä laskulla. Voi siivota laskutilanteesi helposti jättämällä OmaElisan kautta pyynnön asiantuntijallemme. Hän käy tilanteesi läpi ja on tarvittaessa vielä yhteydessä sinuun.

Lokakuu

Tarjoamme nimetyn yhteyshenkilön yrityksesi käyttöön

Eikö sinulla ole vielä yhteyshenkilöä? Halutessasi saat meiltä nimetyn yhteyshenkilön jättämällä pyynnön tästä.

Elokuu

Tarjosimme ilmaista It-tukea yrittäjille

Tarjosimme yrittäjäpäivän kunniaksi ilmaista it-tukea yrittäjille.

Yritysgurut palvelivat yrittäjiä ilmaiseksi Elisan myymälöissä ja puhelimitse etäyhteydellä 31.8-4.9.2020.

Kesäkuu

Verkon parannukset kesäpaikkakunnilla

Kevään aikana huomasimme suosituilla mökkipaikkakunnilla lisääntynyttä verkon käyttöä.
Päätimme kasvattaa verkon kapasiteettia ja kuuluvuutta 70 mökkipaikkakunnalla,
vastataksemme paremmin asiakkaiden tarpeisiin ja kesän ruuhkatilanteisiin.

Toukokuu

Tarjosimme maksuaikaa veloituksetta

Tarjosimme asiakkaillemme koronatilanteen ajan ilmaiseksi 30 päivää lisää maksuaikaa.

Numeronsiirron selkeyttäminen

Selkeytimme tapaa, jolla yrityksen työntekijä voi siirtää omalle henkilötunnukselleen yrityksen nimissä olleen matkapuhelinnumeron.
Nyt asiakkaat saavat suoraan viestilinkin puhelimeensa, josta voivat siirtää numeron omiin nimiinsä.

yrityksille.elisa.fi/ohje/matkapuhelinliittyman-omistussuhteen-muutos

Sujuvampaa asiointia verkossa

Otimme käyttöön myyntichatin, jotta asiakkaat voisivat asioida entistä sujuvammin kanssamme verkossa.
Saat apua Elisan sivuilla ja verkkokaupan myyntichatissa.

Huhtikuu

Maksa laskusi helposti ja nopeasti

Asiakkaiden toiveissa oli pystyä maksamaan lasku suoraan yritysten Oma Elisan kautta.
Toimme palveluun maksunapin, jonka kautta laskun maksaminen onnistuu suoraan.

Maaliskuu

Työntekijän omaelisa

Asiakkaillamme on nyt mahdollisuus antaa työntekijöilleen näkymä oman työsuhdeliittymän käyttöön.
Työntekijän OmaElisasta saa helposti oman puk-koodinsa, sekä seurattua oman liittymänsä käyttöä.

Kirjaudu palveluun tästä.

Helmikuu

Suora yhteys tuotannon asiantuntijoihin

Asiakkaat pyysivät meiltä suorempaa yhteyttä tuotannon asiantuntijoihin. Organisoimme IT-ulkoistustoiminnan tuotantoketjun uudelleen ja nyt asiakkaiden asiantuntijoilla on suora yhteys Elisan asiantuntijoihin.

Tammikuu

Hallitse laitteita ja verkkoja itsepalvelun avulla

Aula Loppukäyttäjäportaali asikkaille on IT+C asiakkaiden loppukäyttäjille tarkoitettu näkymä.
Palvelusta käyttäjä pystyy tilaamaan laitteita, luomaan tunnuksia, katsomaan ratkaisuartikkeleita sekä pyytämään apua ongelmatilanteissa.

Asioi suoraan chatilla asiakaspalvelussa

Asiakaspalveluun toivottiin nopeaa sähköistä asiakaspalvelukanavaa.
Avasimme chat- asiakaspalvelun Oma Elisassa ja elisa.fi sivustolla.

Chat palvelumme auttavat nyt sivustoillamme 8-17.00.

2019

Joulukuu

Asiakasprojektien läpimenoaika puolitettiin

Tiedämme, että nopeus on asiakkaillemme tärkeää, olemme puolittaneet asiakasprojektiemme läpimenoajan vuoden 2019 aikana.

Marraskuu

Tukiasemakapasiteetin laajennukset

Lisäsimme kapasiteettia tukiasemissa, joissa huomasimme kasvua käyttäjämäärissä.
Asiakastutkimuksien ja verkon käyttödatan perusteella löysimme useita kymmeniä tukiasemia mihin teimme parannuksia.
www.elisa.fi/kuuluvuus

Lokakuu

Loimme asiakkaille mahdollisuuden vaikuttaa ja kehittää yhdessä Elisan kanssa.

Elisa Raati on Elisa Oyj:n kuluttaja- ja yritysasiakkaille suunnattu yhteisö, jonka jäsenet osallistuvat Elisan tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. Raadin toimintaa ylläpitää Elisalla tiimi, joka työskentelee asiakaskokemuksen kehittämisen ja palvelumuotoilun parissa eri puolilla organisaatiota. Yhteisön jäsenten antamia vastauksia, kommentteja ja materiaalia hyödynnetään palvelu- ja tuotekehityksessä kunkin kyselyn, keskustelun tai tehtävän aiheen mukaisissa yksiköissä ja tiimeissä.

Nopeampi läpimenoaika IT-muutospyynnöille

Suoraviivaistimme IT-muutospyyntöjen prosessia asiakkaiden toiveesta. Seurauksena nopeus ja laatu on parantunut.

Syyskuu

Koneäly auttamaan tikettien käsittelyssä

Valjastimme oppivan AI-algoritmin auttamaan ihmisiä tikettinen sisällön lajittelussa. Asiakkaiden tiketit saadaan paremmin priorisoitua, nopeammin käsiteltyä ja palvelukokemaa parannettua.

Elokuu

Päivitysten laadun parantaminen

Paransimme työasemien päivitysten jakelua IT-ulkoistusasiakkaille, mikä nopeuttaa päivitysten jakelua ja parantaa laatua. Päivityksille tehdään mm. automatisoidut ennen ja jälkeen -testit.

Heinäkuu

Entistä nopeampi palautuminen vakavista häiriöistä (MIM)

Vakavista IT-infrastruktuurin häiriöistä palautumista on entisestään nopeutettu ja suoraviivaistettu. Sekä IT- että verkkohäiriöiden valvonta ja johtaminen on keskitetty samaan paikkaan.

Kesäkuu

Työasemien ennakoiva viankorjaus

Korjaamme nykyään valtaosan IT-ulkoistusasiakkaidemme työasemien vioista jo ennen kuin käyttäjä huomaa niitä. Käyttäjien työ ei keskeydy, eikä aikaa kulu IT-tuen kanssa ongelmien selvittämiseen.

Tämä on mahdollista oppivalla AI-algoritmilla, joka tutkii tietokoneiden teknisiä tietoja automaattisesti.

Maaliskuu

Yhteydenottolomakkeella voit jättää yhteydenottopyynnön suoraan asiakaspalveluun

Asiakkaamme toivoivat voivansa jättää meille yhteydenottopyynnön. Verkkosivustollemme luotiin yhdessä Elisa Raadin asiakkaiden kanssa malli olla meihin yhteydessä yhteydenottolomakkeella.

Yrittäjiä palvellaan nyt iltaisin ja viikonloppuisin kaikissa 49 liikkeessä

Yrittäjät toivoivat laajempia aukioloaikoja Elisan kivijalkaliikkeisiin, koska työpäivän aikana kiireisen yrittäjän on vaikea hoitaa juoksevia asioita.

Laajensimme asiakkaiden toiveden pohjalta yrityspisteiden aukioloaikoja arkisin klo 20.00 asti ja nyt voit myös asioida yrityspisteissä viikonloppuisin.
Yrityksen asioissa saat palvelua jokaisessa Elisan myymälässä.

Voit varata ajan yritysmyyjän kanssa: https://www.varaaheti.fi/elisayrityspiste/fi

Helmikuu

Tekstarihälytys ennen maksumuistutusta

Asiakkailta saadun palautteen perusteella huomasimme, että toisinaan laskun eräpäivät menevät ohi. Päätimme helpottaa asiakkaidemme arkea muistuttamalla erääntyvästä laskusta tekstiviestillä.

Tammikuu

Asiakaspalvelun selkeyttäminen

Vastasimme asiakkaiden toiveisiin ja yksinkertaistimme asiakaspalvelun rakennetta,
ja nyt kaikki puhelut ohjautuvat suoraan asiantuntijalle. yrityksille.elisa.fi/yhteystiedot