Arianna Huffington: Liian harva johtaja uskaltaa olla offline

Lukuaika < 1 min

Digitalisaatio, mullistukset ja johtamisen strategiat eivät merkitse mitään, jos johtaja ei saa tilaa ajatella. Ja nukkua.

Nordic Business Forum -tapahtumassa useimmat puheet ovat keskittyneet teknologian hyödyntämisen ja digitalisaation sijaan johtamiseen, myös aivan konkretian ja pienten tekojen tasolla.

Haastattelimme messujen jälkimmäisen päivän lopulla yleisössä olleita johtajia ja yrittäjiä ja kysyimme mitä oppeja he vievät täältä mukaansa omalle työpaikalleen. Strategiaoppien tai johtajuuden kehittämisen sijaan yllättävän moni toisti Huffington Post -median perustaneen Arianna Huffingtonin mantran, jonka mukaan elämäänsä ei kannata kulkea univelkaisena.

– Burnoutista on tullut sivilisaation sairaus. Emme koskaan ole offline, vaan toimistomme ja työajatuksemme ovat mukana minne tahansa menemme. Multitasking on suora reitti kohti sairaalaa, Huffington varoitti.

Huffingtonin mukaan ihmisten täytyy uskaltaa olla säännöllisesti aivan täysin offline, eikä missään nimessä ottaa puhelinta mukaan yöpöydän reunalle.

– Urheilijat ovat kaukana yritysjohtien edellä unen ja rentoutumisen yhdistämisessä harjoitteluun ja voittajaksi kasvamiseen. Vasta aivan viime aikoina näitä asioita on alettu käsitellä yrityspäättäjille suunnatuissa lehdissä, Huffington toteaa.

Varoittavana esimerkkinä vasta kaksi viikkoa sitten BMW:n toimitusjohtaja Harald Krüger pyörtyi lavalla Frankfurt Motor Show -tapahtumassa.

–  Levänneet ja hyvinvoivat ihmiset ovat tuottavampia ja innovatiivisempia. Suosittelen vakavasti yrityksiä ottamaan meistä mallia ja poistamaan automaattisesti kaikki työntekijöiden lomien aikana postilaatikkoon kertyneet sähköpostit, Huffinton neuvoi.

Arianna Huffington

Kuvat: Nordic Business Forum

Lue myös:

John C. Maxwell: Maailma on täynnä johtajia, joita alaiset vihaavat

Guy Kawasaki: Disruptiot eivät synny seuraamalla rahaa

Garry Kasparov: Shakissa, sodassa ja liiketoiminnassa voitetaan taidolla