Garry Kasparov: Shakissa, sodassa ja liiketoiminnassa voitetaan taidolla

Lukuaika < 1 min

Nordic Business Forum -tapahtumassa digitalisaatio ja teknologia jätettiin sivurooliin asiakaskeskeisyyden, ihmisten johtamisen ja kauasnäköisen strategian taakse.

Digitalisaatio on ollut vuoden 2015 yksi kuumimmista muotisanoista suomalaisessa liike-elämässä, mutta Nordic Business Forum -tapahtumasta tätä ei voinut nähdä. Puheet keskittyivät inspiroimaan suomalaisjohtajia johtamaan yritystään alaisia kunnioittaen sekä ymmärtämään vision ja sitä tukevan strategian merkityksen.

Kävimme messujen loppupuolella kysymässä osallistujilta tärkeimpiä mukaan tarttuneita oppeja ja neuvoja, joita he vievät mukaansa omaan liiketoimintaansa.

Venäläinen shakin entinen maailmanmestari ja nykyinen oppositiopoliitikko Garry Kasparov summasi asian hyvin:

– Shakissa, sodassa ja liiketoiminnassa voitetaan taidolla, ei onnella.

Kasparovin mukaan politiikassa, sotilasoperaatioissa ja liike-elämässä tulee jatkuvasti vastaan yllättäviä tilanteita ja odottamattomia menetyksiä, ja menestyjät erotellaan kyvyllä reagoida niihin. Elämme maailmassa, jossa tarkkoja pitkän tähtäimen suunnitelmia on lähes mahdotonta tehdä.

– Liian usein ihmiset keskittyvät puhumaan kriiseistä ja ongelmista. Heidän tulisi keskittyä näkemään suurempi kuva, yhdistämään pieniä trendipisteitä merkitykseksi. Vain sillä tavoin voidaan kulkea oikeaan suuntaan. Ja mahdollisesti löytää tapa loikata merkittävästi eteenpäin, Kasparov painotti.

Lue myös

John C. Maxwell: Maailma on täynnä johtajia, joita alaiset vihaavat

Arianna Huffington: Liian harva johtaja uskaltaa olla offline

Guy Kawasaki: Disruptiot eivät synny seuraamalla rahaa

Nilofer Merchant: Meaning Means Money