Mitä kaikkea moderni yritysverkko tarjoaa?

Lukuaika 2 min

Voisiko moderni yritysverkko olla niin ketterä, että työnteko sujuu suorastaan lauleskellen? Elisan VerkkoPlus-palvelulla hallitset ja seuraat yrityksesi verkkoa, sen liikennettä ja laitteita yhdestä näkymästä reaaliajassa.

“Elisan VerkkoPlus-palvelulla saa perinteisen langattoman verkon yrityksen toimipisteisiin, kytkennän verkkoon liitettyihin eri palveluihin sekä tietenkin tietoturvan toimipisteille ja konesaleihin. Ratkaisulla saa hoidettua yritykselleen kaiken tarvittavan”, kertoo Jonne Vuorela, Business Manager Elisan yritysasiakkaista.

VerkkoPlus-palvelussa Elisan asiantuntijat hallinnoivat ja valvovat modernin yritysverkon infraa ja huolehtivat tietoturvan pysymisestä ajan tasalla. Palvelu hyödyntää pilvipohjaista hallintapalvelua, mikä mahdollistaa verkkolaitteiden keskitetyn etähallinnan.

Tämä tekee verkon reaaliaikaisesta seurannasta ja vianmäärityksestä helppoa yhdestä hallintapaneelista, riippumatta siitä missä laitteet fyysisesti sijaitsevat. Yritys voi saada yksityiskohtaista tietoa esimerkiksi verkkoliikenteestä, laiteyhteyksistä sekä käyttäjistä.

Lue palvelun kirkkaimmat käytännön hyödyt.

1. Näkyvyys omaan yritysverkkoon

“Elisan VerkkoPlus-ratkaisua hallitaan graafisen käyttöliittymän kautta. Vaikka hallinta on Elisalla, asiakaskin voi saada sinne näkyvyyden. Ehdoton hyöty yrityksille onkin näkyvyys kokonaisratkaisuun, mikä tuo lisäarvoa verkon hallintaan ja sen analysointiin”, Vuorela sanoo.

Näkyvyys helpottaa ongelmien selvittämistä, mikä näkyy lopulta asiakkaalle esimerkiksi lyhyempinä katkoina. Verkon ongelmaan ja sen ratkaisemiseen päästään nopeammin kiinni.

Yritys myös voi nähdä, onko liikenne toimipisteillä normaalia.

“Mikäli liikenteen kasvu ampaisee esimerkiksi 10-kertaisesti, sen näkee nopeasti portaalin kautta. Päästään myös helposti käsiksi siihen, mistä liikenne on tullut, millaista se on ja minkä sovelluksen generoimaa. Näin saadaan helposti laaja kokonaiskuva tapahtuneesta”, Vuorela sanoo.

Vian selvitys onkin huomattavan nopeaa, sillä VerkkoPlus-palveluun on rakennettu päälle analytiikka, lisää tekninen konsultti Henri Harju Elisan yritysasiakkaista. Jos langattomissa verkoissa on ongelmia, osaa palvelu itse analysoida ja raportoida niitä. Nämä raportit saadaan myös automaattisesti asiakkaalle.

Hyvä näkyvyys voi tuoda myös kustannussäästöjä.

”Yritysverkossa voi hyvin olla tiettyjä verkon osia tai laitteita kokonaan käyttämättä. Silloin voidaan kysyä, voidaanko osa purkaa verkosta pois – ja näin saada säästöjä. Toisaalta kapasiteetin ollessa kovilla suuren käyttäjämäärän ja liikenteen vuoksi, voidaan siihen puuttua etukäteen ennen kuin tilanne näkyy loppukäyttäjille lainkaan”, Vuorela summaa.

2. Automaation hyödyntäminen

Yhtenä palvelun hyötynä on automaation hyödyntäminen. Esimerkiksi laajojen muutosten läpivienti on helpompaa, kun hyödynnetään automaatiota VerkkoPlus-palvelun hallintaportaalin kautta.

”Tämä säästää työaikaa projekteissa, mikä taas näkyy edullisempana hintana asiakkaille. Vaikka suuret muutokset toki vaativat yhdessä suunnittelua, massamuutokset menevät silti varmasti helpommin lävitse”, Vuorela sanoo.

VerkkoPlus-palvelussa pystytään käyttämään korkeaa automatisaatiota myös verkon toteutukseen, lisää Harju.

“Voimme lähettää laitteet suoraan asiakkaalle ja asiakas voi itse asentaa laitteet, sillä Elisa tekee etukäteen kaikki määritykset valmiiksi. Kun laite on saatu virtaan ja internetiin kytkettyä, on se saman tien käytettävissä niillä asetuksilla, jotka on suunniteltu ja toteutettu kyseisiin verkkolaitteisiin”, Harju sanoo.

3. Skaalautuvuus

VerkkoPlus-palvelun käyttö laajentuu käytännössä yhdestä laitteesta kymmeniin tuhansiin laitteisiin.

”Oli yrityksessä sitten pieni yksittäinen toimipiste tai laaja määrä toimipisteitä, jopa 100–500, niin kaikki ne saamme samaan näkymään ja hallintaan. Toimipisteellä taas voi olla 1–2 laitetta tai vaikkapa 100 laitetta. Mitään skaalautumisrajoitteita ei ole”, Vuorela sanoo.

Palvelu skaalautuu myös yrityksen liiketoiminnan mukana. Jos yritys kasvaa merkittävästi, niin ratkaisu joustaa sen mukana – jos taas pienenee, niin se skaalautuu myös alaspäin.

”Eli sinänsä ratkaisu on riskitönkin yritykselle. Mikäli asiakkaan ympäristö tai liiketoiminta tuplaantuu, ei koko verkkoa tarvitse rakentaa uusiksi – voidaan vain lisätä tarpeen mukaan laitteita ja toimipisteitä”, Vuorela kertoo.

Elisa Ciscon pitkäaikainen kultakumppani

VerkkoPlus-palvelussa käytetyssä Meraki-teknologiassa Elisan asiantuntemus on huippuluokkaa ja myös vastikään palkittua.

“Elisa on pitkäaikainen Ciscon Kultakumppani ja loppuvuodesta 2023 Ciscon auditoima Meraki-pohjaisten palvelujen tuottaja. Asiantuntijoiltamme löytyy laajaa ja tunnustettua osaamista viankorjauksesta, automatisoinnista sekä kehityspuolen sertifiointeja”, Harju sanoo.

”Yritys voi olla varma, että saa Elisalta asiantuntevan ja itselleen juuri sopivan ratkaisun”, Vuorela summaa.

Lue myös

Lataa opas: Näin tunnistat yritysverkkosi riskit

SD-WANilla optimoitu yhteys

Cisco Spaces on helppo ratkaisu sisätiloissa paikantamiseen