Turvaa tietosi myös mobiililaitteissa

Lukuaika < 1 min

Etätyöskentelyssä ja modernissa työmaailmassa yhä useampi asia hoidetaan mobiilisti älypuhelimilla tai tableteilla. Ne tulisi suojata tietomurroilta ja haittaohjelmilta yhtä tarkasti kuin suojaamme tietokoneetkin.

Elisa on kehittänyt keskikokoisille ja suurille yrityksille Elisa Mobiilitietoturvan. Älypuhelimien ja tablettien suojaukseen onkin panostettava nopeasti, sillä erilaisia haittaohjelmia ja tietojenkalasteluyritelmiä syntyy jatkuvasti. Näitä samoja laitteita työntekijät käyttävät myös henkilökohtaisten asioittensa hoitoon, kuten esimerkiksi pankkipalveluihin. 

Elisan yritysasiakkaille kohdennettu suojaus pohjautuu Check Pointin Harmony Mobile -tietoturvasovellukseen. Check Point on maailmanlaajuinen tietoturvaan erikoistunut yritys. Sen kehittämä Harmony Mobile -applikaatio toimii hiljaisesti taustalla, eikä se kuluta akkua tai hidasta verkon käyttöä. Se hälyttää vasta, kun se huomaa haitallista toimintaa. 

”Harmony Mobile suojaa käyttöjärjestelmän, sovellukset ja verkon. Se on ohjelmoitu tunnistamaan ja estämään haitallisen toiminnan”, kertoo Check Pointin tietoturva-asiantuntija Jarno Ahlström 

Yrityksen tietoturvan lisäksi Elisa Mobiilitietoturva huolehtii myös työntekijän omasta yksityisyydestä ja henkilötietosuojasta.  

Hän ja Lenni Koivisto, joka vastaa Elisan yritysasiakkaiden tietoturvasovelluksista ja laitehallinnan palveluista, painottavat sitä, että suojaamaton työpuhelin on väylä yrityksen tietojärjestelmään. Tietojen kalasteluyritykset sisältävät usein linkin, jota voi epähuomiossa painaa valpaskin mobiilikäyttäjä. Kalastelu perustuu siihen, että osutaan käyttäjän heikkoon hetkeen.  

”Ihan yhtä tärkeää Elisalle on, että myös käyttäjien henkilökohtaiset tiedot pysyvät salassa. Haluamme toimia vastuullisesti ja näkemyksemme mukaan tämä on juuri sitä”, muistuttaa Koivisto.  

Elisa Mobiilitietoturva toimii iOS- ja Android -käyttöjärjestelmissä. Asiakas voi asentaa sen Elisa Laitehallintapalvelun kautta keskitetysti yrityksen kaikkiin laitteisiin. 

Lue lisää:

Elisa Mobiilitietoturvalla suojaat yrityksesi työpuhelimet perusteellisesti

Mobiilitietoturva suojaa puhelintasi hakkereilta

Elisa Yritystietoturva – Suojaa yrityksesi laitteet F-Securen tietoturvalla

Tutustu myös:

Tietoisku yrittäjille – kuinka varautua kyberuhkiin?