Yritysguru vinkkaa: Microsoft Teams on etätyön paras apu

Lukuaika < 1 min

Tällä hetkellä moni yritys sekä yrittäjä kamppailee kokoontumisrajoituksista johtuvien haasteiden äärellä. Microsoftin palveluista tähän paras apu on Teams -viestintäsovellus.

Teamsin avulla käyttäjät voivat kokoontua palaveriin ja jakaa toisilleen esimerkiksi tuotemateriaaleja tai muuta dokumentaatiota. Kokouksen aikana osallistujat voivat keskustella keskenään, sekä tarvittaessa käyttää myös web-kameraa.

Teamsin avulla pystyt siis järjestämään kokouksia aivan kuin olisit asiakkaidesi tai yhteistyökumppaneidesi kanssa samassa tilassa.

Etäkokousten hallinta on helppoa yhdellä sovelluksella

Kokoukset voi myös aikatauluttaa suoraan Teams-sovelluksen kautta löytyvästä kalenterinäkymästä, eli käyttäjän ei tarvitse pitää montaa eri käyttöliittymää tai sovellusta kerralla auki.

Mikäli käytössäsi on Teams-kokeiluversio eikä kalenterinäkymä toimi Teams-käyttöliittymän kautta, tulee pääkäyttäjän varmistaa, että käyttäjälle on kytketty Exchange Online -palvelupaketti.

Teamsilla kokoustat kätevästi myös oman organisaation ulkopuolella

Teams mahdollistaa myös yhteistyön oman organisaatiosi ulkopuolisten käyttäjien kanssa. Mikäli haluat kutsua organisaation ulkopuolisia käyttäjiä mukaan Teamsin ryhmiin, voit tehdä sen vieraskäyttö (guest access) -ominaisuuden kautta. Se vaatii asetuksien asettamista pääkäyttäjänäkymästä.

Asetukset kannattaa muokata kuntoon hyvissä ajoin, sillä ulkoisen jakamisen asetukset tulevat voimaan 2-24 h kuluessa. Ulkoinen käyttö (external access), eli ominaisuus joka mahdollistaa organisaation ulkopuolisten käyttäjien kanssa keskustelemisen, on oletuksena sallittuna.

Tarkemmat tiedot molemmista ominaisuuksista löydät Microsoftin tukimateriaalista.

Lisää ohjeita Teamsin käyttöön löydät muun muassa Elisan Asiakastukisivuilta.

Katso lisää Teams-vinkkejä webinaaritallenteista ja tutustu Yritysguru -palveluumme.

Lue myös

Työvälineet kuntoon etätöihin Elisan vinkeillä

Mitä olet aina halunnut tietää Teamsista?

Yritysguru vinkkaa: Näin saat oman verkkotunnuksen käyttöön Microsoft 365 -palvelussa

Yritysguru vinkkaa: Tietoturva kuntoon